Здравейте предстои ми избор на климатик, та с оглед долупосочените критерии какво бихте препоръчали като експерти:
Помещение - жилищно;
Климатизатора ще се ползва основно като евентуален допълнителен отоплител, понеже има изградена инсталация за парно/газ/ и основно ще се топля на него. А по-скоро лятото ще се ползва за охлаждане.
Квадратурата на отопляемото/охлаждащто се помещение е около 35кв.м, таван 2.60, като в това влизат и коридори и стълбищно пространство, понеже е мезонет.
Дограма ПВЦ, ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe - около 4-5
· изложение нa пoмeщeниeтo - южно
· етаж нa пoмeщeниeтo 7/8
Предназначение - Всекидневна
Местоположение гр. София
желана температура- 23-24 градуса
Има външна изолация ЕПС 8см, и вътрешна на стената на прозореца - каменна вата 5см от най-тежката.
Електрическите уреди ще са: осветителни тела, телевизор
Бюджета, който съм предвидил е около 2500лв
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?
Незнам дали зимата ще изпитам нужда от климатизатора, понеже съм се и презапасил и откъм радиатора с добавени глидери и оптимизация на системата - но знае ли се. А за лятото като всяко лято.
Ориентирал съм се към Митсубиши, Фуджитсу, Дайкин
Легенда: светло синьо - стени
червено - предполагаемо място за климатика
жълто - дограма
Така или иначе, климатика няма как да подпомага парно отопление. Обратното да. Та в тази връзка - търсете си машина за охлаждане. Бюджета е доста висок и реално можете да вземете доста по евтина машина. Всяка 12ка, поне среден клас, би ви свършила работа, но при тези финансови условия, хубаво би било да потърсите машина с пречистваща система/плазма, йонизатор и т.н/. Фуджитсу и Митсубиши Хеви, мисля, че нямат такива. Дайкин и Митсубиши Електрик имат.
Разбира се, има и други марки машини, които биха се вписали в тези условия.
Този пост е редактиран от tony34al; 11-10-19 в 08:09.
Благодаря за вниманието,
има резон в думите ви, понеже занапред си мислех да заприходя и пречиствател на въздуха. Та в този ред на мисли това е добра идея. На първо четене ми допада Mitsubishi Electric MSZ-LN35VGW/MUZ-LN35VG , и като дизайн и като функции, но технически как е?
Поздрави!
Другият ми въпрос е дали 12'ка е достатъчен като мощност за това помещение, дали няма да се тормози и т.н.
Хубав ден!
Здравейте, предстой покупка на климатик за детска стая и търся най-добрият вариянт за бюджета ми, който е до около 1600-1700лв. Параметрите са следните:
-Детска стая в жилищна кооперация ново стройтелство-тухла
-кооперацията е с изолация
-Стаята е със изложение Запад, вътрешна между хол и спалня
-Един прозорец с алуминиева дограма към 3кв.м.
-Площ от 14кв.м.
-на 3 етаж от 5 общо
-Намира се в София, отгоре и от долу се живее и се отоплява
-Апартамента е е четиристаен и във всички други стай има климатици и се отоплява
-ще се използва за отопление предимно и в редки случай за охлаждане
-желана температура около 24 градуса
По възможност да не е шумен, така че да може да се спи спокойно и да не будим съседите.
За сега съм гледал 3 варианта
1. Mitsubishi Heavy SRK25ZS-W/SRC25ZS-W PREMIUM
2. Panasonic CS-Z25VKEW/CU-Z25VKE ETHEREA
3. Fujitsu General ASHG09KGTA(B)/AOHG09KGCA или Fujitsu ASYG09KGTA/AOYG09KGCA
Приемам и всякакви други предложения с цел да се вземе най-доброто за бюджета.
Този пост е редактиран от presledvach; 11-10-19 в 13:00.
Здравейте.
Спрях се на два модела.
Fuji electric 12 ktma и Fuji electric 09 KGTA.
Някой с мнение за тези 2 модела?
Ще се ползва за детска стая 17м2,южно изложение, средем апартамент,саниран блок.
Благодаря предварително.
Ето ви мнения за KGTA
https://forum.setcombg.com/климатици...то-kgta.html
Колеги между тия двата кой според вас е по-добър?
Става въпрос за стая около 20 кв, северна стая, среден апартамент.
Toshiba RAS-B13J2KVG-E/RAS-13J2AVG-E
Carrier 42QHB12D8S/38QHB12D8S Ultimate
Здравейте,
Кой вариант за поставяне на вътрешното тяло е по удачен
Вариант 1 - срещу вратата – в момента тръбите са поставени там и излизат директно отвън
Вариант 2 - леко в страни над леглото. тръбите ще тряба да бъдат външни 20 - 30 см
Имам още време да къртя дупка навън за вариант 2 преди да боядисваме.