Аз бих понапънал леко бюджета и бих сложил подови машини.
Две Fujitsu 09LVCA например биха се справили според мен.
За първи етаж - къща комфорта ти ще е съвсем друг.
Аз мога да го "понапъна" за две 9ки, но дали ще се справят ?
И защо да е друг комфортът ? (извинявам се предварително , ако е глупав въпросът, никога не съм се интересувал преди това от климатици еле пък от "подови")
Инсталирането по-различно ли е (тепърва да махам настилки и тнт не ми е вариант) ?
https://www.google.com/search?q=%D0%...hrome&ie=UTF-8
https://forum.setcombg.com/%D0%BE%D1...%B8%D0%BA.html
Инсталирането е същото, препоръчително под прозорец.
Тези 2 девятки ще се справят.
На първи етаж в къща най-кофтито е студения под/крака.
Няма да стане като подово отопление с подов климатик,
но разликата с високостенен е осезаема.
Впрочем, доколкото съм се ровил из сервизните, външното на 09lvc е като това на 09ltc. Поне като компресор и топлообменник. Абе с две думи - сериозна машина. Между другото, направило ми е впечатление, че подовите са по-шумни, спрямо високостенните, при еднакви дебити. Поне на хартия е така, а и собственик на такива машини, ми е споделял на л.с., че наистина има разлика.
https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...tml#post937261, https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...tml#post937432
Здравейте, имам няколко въпроса:
1 ASHG14KMTB не е ли по-добър от предложения ASHG 14 LMCA 5,4 срещу 5,0 kW номинал и 4,0 срещу 3,9 kW при -10 0С?
2 ASHG 12 LUCA няма ли да се справи при положение, че при -10 0С е с по-добри параметри от ASHG 14 LMCA?
3 При бюджет от 2000 лв. какво ще предложите. Някое Mitsubishi Heavy ще се вмести ли?
Моят фаворит беше ASHG12KGTB, но при -10 0С го дават - 2,5 kW, надали ще се справи при това положение.
Благодаря предварително за отделеното време!
@yul67, предполагам тези данни ги гледате от Еуровент? Моят съвет е да не му се осланяте прекалено. Няма да се учудя, да е посочено топлоотдаването, при номинална, а не максимална честота на компресора.По-скоро, погледнете какво дава производителя, в сервизното си ръководство.
3.8kW, при -10 и 3.3kW, на -15гр., си е доста добро постижение за 12-ка.
KGTA колкото и да се опитват да го лансират като заместник на ЛТСА е доста далече като топлоотдаване от него.
п.п предполагам ще се сетиш коя 9-ка го опердашва туй 12кгта![]()
Този пост е редактиран от bobivg; 30-09-19 в 23:51.
Данните ги гледам от сайта на Fudjitcu.bg FUJITSU GENERAL ASHG 12 KGTA / AOHG 12 KGCA каталог.
Здравейте,
предстои ми покупка на климатик и в тази връзка бих искал да помоля за малко съдействие относно избора:
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
Предимно за отопление.
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 23 м2, 57,5 м3
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa: дъpвeна
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; 4,15 м2
· изложение нa пoмeщeниeтo; юг
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? 2-ри етаж, 3 вътрешни стени, една към остъклена тераса.
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; хол
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? Габрово
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 22-23 градуса
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? няма изолация
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? Телевизор, уредба.
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? 1500 лв с монтаж
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? -10, при възможност -15
Към момента съм се спрял на това:
SRK / SRC 35 ZSP-W
Но не съм сигурен че това е оптималният избор, моля за още няколко предложения.
Благодаря предварително!
Този пост е редактиран от Delyan Stoev; 01-10-19 в 00:58.
Стига, Боби, никой нищо не лансира. Всеки го категоризира като машина, намираща се между Luca и Ltc, но не и от класа на Ltc. Те и цените не са им еднакви. 3.3kW на -15, за 12-ка малко ли са според теб? Сещам се за 18-ки, с такова топлоотдаване.
П.п. сещам се за една-две 9-ки, но на едната цената и е по-височка, а другата изключва на 500W, в режим отопление.Какво имаш наум?
Този пост е редактиран от rosswen; 01-10-19 в 07:41.
Този пост е редактиран от rosswen; 01-10-19 в 10:28.