А от опита на хората тук за София -15 достатъчно ли е за зимата или да гледам -20?
Здравейте, бих желал да знам какво ви е мнението между тези модели Hitachi RAK35RPD/RAC35WPD PERFORMANCE, Fujitsu general ashg12kmta/aohg12kmta , Toshiba Mirai RAS-13BKVG-E,Toshiba SEYIA RAS-B13J2KVG/J2AVG , GENERAL ASHG12LMCA AOHG12LMCA . Искам да използвам климатика главно за отопление. Благодаря предварително, ако имате по добри предложения ще се радвам да ги споделите. Много държа да е тих![]()
Този пост е редактиран от Martinez; 24-10-19 в 18:59.
Зависи много от бюджета и помещението с което разполагате
Този пост е редактиран от Martinez; 24-10-19 в 18:55.
Аз не съм сред специалистите във форума, но по принцип трудно се климатизират 2 помещения с една машина, а 3 ми е невъзможно като идея.
Здравейте, търся съвет за климатик (в момента помещението се отоплява с климатик Mitsubishi, който е доста старичък. Има траф, тъй като работи на 100V,MUZ- AX25H -не намирам нищо в интернет за него
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
- жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
- за отопление и за охлаждане(предимно за отопление)
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; - 20кв.м. и 52куб.м.
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); - петкамерна ПВЦ дограма,с троен стъклопакет четири сезона и 2бр. бяло
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; - 4.5кв.м.
· изложение нa пoмeщeниeтo; - южно
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? - трети етаж в блока, първи жилищен
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл в апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? - Пловдив
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? - лято 25, зима 23-24
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - няма
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - само ТВ
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? - 1800лв. с монтажа
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? - Зимата ще се разчита изцяло на климатика
П.С. Като цяло съм се спрял на fujitsu - доста добри отзиви от приятели и познати за тях![]()
Моделите, които ми хванаха околото са KGTA, LTCA, LMCB - поне това което виждам на характеристиките за тях.
П.С.В 2 магазина ми предложиха този Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W Premium
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27°C в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.5 kW(0.3 ~ 3.2), 8530 BTU (1020 ~ 10920)
Консумирана електроенергия: 485 W (65 ~ 950)
COP: 5.15 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 3.0 kW (0.3 ~ 5.2), 10240 BTU (1020 ~ 17750)
Консумирана електроенергия: 545 W (65 ~ 1355)
COP: 5.50 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 3.8 kW, 12970 BTU
Консумирана електроенергия: 1200 W
COP (средна стойност): 5.33 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Хм, ми то това си е сносна 9ка.
Защо искате да го сменяте - идва слаб ли или просто искате друг?
Защото зимата като е примерно -4 - 5 градуса и като му задам 24 - 25 градуса не може да се усети такава топлина, усеща се такова хладно духане.Трябва да му задам поне 27 - 28 градуса за да се усети топъл полъх, а при тези градуси не изключва работи постоянно спира само за дефрост.
Ем той инвертора е проектиран, за да не спира, а само при размразяване.
ТОЗИ климатик съдейки по параметрите(дадени от САШО)не е ли малък за дадената кубатура(или поне е на ръба)