Прочетох да, това е едно мнение за тошибите, за сега клоня да си остана с тошибата ако монтажистите успеят да го монтират :D просто събирах информация и за другите варианти. Последното нещо което също се чудя но намирам половинчата информация, кой климатки най добре контролира примерно 2 струи въздух една по на ляво и една по на дясно? или всичките го могат измежду fuji mitsu i toshiba :D
Този пост е редактиран от devailo; 24-12-19 в 03:06.
Здравейте! Ако може помощ за избор на климатик.
1. Зa какъв вид пoмeщeниe щe ce пoлзвa климатизатора:
· жилищнo
2. Зa oxлaждaнe, зa oтoплeниe или и зa двeтe (цялo ceзoннo пoлзвaнe -
охлаждане и oтoплeниe) щe ce ползва климатизатора?
- и за двете, но отоплението е с приоритет
3. Каква е:
· квадратурата и кубатурата на помещението - 10м2 кухня с всички възможни
ел.уреди.
· вид на дограмата и стъклопакета - ПВЦ с двоен стъклопакет 4С
· излoжeниe на помещението - запад
· eтaж на помещението в сградата - ет.11
· какво е предназначението на помещението- кухня
· в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? -
апартамент
4. В коя чacт нa Бългapия (нaceлeнo мяcтo) e пoмeщeниeтo (cгpaдaтa)? - гр.Стара
Загора
5. Kаква е желаната температура за поддържане лято/зима? - лято 24-26/ зима
22-24
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и какъв е вида и
дебелината на изолацията? - вътрешна изолация на външната стена 5см. Епс.
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира
климатизатора и какви? - готв.печка,съдомиялна,пералня,микровълнова, тв и др.
8. Какъв e бюджeтa зa пoĸyпĸa нa климатизаторa (вĸлючвa ли мoнтaж)? -
~1200лв с монтаж
9. До каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за
отопление/охлаждане? - -15 - +40
Спрял съм се на:
1. GENERAL ASHG07LMCA / AOHG07LMCA
2. GENERAL ASHA09KLWA / AOHA09KLWA
3. GENERAL ASHG07KMTB / AOHG07KMTA (R32)
4. GREE GWH09ACC-K6DNA1A 'Fairy'
5. DAIKIN FTXC20B / RXC20B 'Sensira'
Може да ми предложите и други модели, които да влизат в посочения бюджет.
Благодаря!
Този пост е редактиран от Aleksandars; 24-12-19 в 10:15.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 24-12-19 в 10:46.
spellbound, уверихте ли се лично на място, че го има? Мога да Ви уверя, че не всичко което го има по сайтовете е налично.
Моля за съвет относно избора за 2та климатика.
Моделите на които съм се спрял добри ли са за бюджета? Надявам се достатъчно подробно да съм описал жилището + прикачената схема.
Boris Penev, обърнете се на лично към човека писал преди Вас. Гарантирам, че няма да имате проблеми с избор, консултация и последващи операции. Весели Празници!
Здpaвeйтe.тpябвa ми ĸлимaтиĸ зa cтaя 3,5мeтpa x4мeтpa x 2,70 виcoчинa (14ĸвaдpaтни мeтpa ,38ĸyбиĸa) . Cтaятa щe e cпaлня .тpябвa ми 18-20 гpaдyca зимaтa . Cтaятa e c тpи вътpeшни cтeни и eднa външнa c 4 ĸpилeн пpoзopeц ΠBЦ тpoeн cтъĸлoпaĸeт ,вътpeшнa изoлaция -фибpaн 3cм.излoжeниeтo нa външнaтa cтeнa e ceвepнo .жилищeтo e нa втopия eтaж ,пoд мeн и нaд мeн e yбитaeмo и oтoпляeмo ,cтpoeжa e тyxлa.Биxтe ли ми пpeдлoжили тиx ĸлимaтиĸ ĸoйтo щe ce cпpaвя c oтoплявaнeтo нa cтaятa .Бюджeт oĸoлo 1500лв
С риск да събера негативни мнения .....
За тази стая (квадрати, изолация, спалня), предназначение (отопление) и температура която искаш да поддържаш те съветвам да помислиш за конвектор.
Подкрепям! В толкова малък и изолиран обем, ако се търси поддържане на толкова ниско задание, е безсмислено да се слага климатик. Гледам тук у дома как са нещата - малкия е в 13.5 кв. м. с 2 външни стени около 18 кв. м., с 5 см външна и 2 см вътрешна изолация, прозорец 3 кв. м:
- при зададени 21.5, в помещението поддържа между 22.5 и 23.0, при 3-4 градуса външна, циклите са около 4 мин он, около 3:30 офф, средна консумация 160-170.
- нощем като спя, температурата слиза на 19.5 зададени и загубите стават толкова малко, че машината се включва 2, най-много 3 пъти на час за по максимум 3:30 мин. Това са общо няма и 10 минути работа и средна консумация около или под 50 вата. Ватметъра ми отчита 0.3-0.4 киловатчаса за 10 часа от 22:00 до 08:00.
При толкова ниско задание направо си имам не загуби, а печалби през вътрешните стени и пода, сигурно и през тавана идва някаква топлина.
В помещението, за което се търси климатик по-горе, каквото и да се вземе, е възможно да работи много неефективно, така спестеното спрямо конвектор ще е най-много 10 лева на месец. Само след 100 отоплителни месеца ще се изплати. Е, ако се търси и охлаждане впоследствие - може би 20ZS-W изглежда приемливо.
Ред.: Според мен човекът май не е съвсем наясно колко са 18-20 градуса. 18 градуса е препоръчителна температура за помещение, в което се извършва физическа дейност. Ако стоиш на такава температура неподвижно и не си облечен с дълги крачоли и ръкави, крайниците започват да изстиват. Ако към това се добави и движение на въздуха от машина, която не изключва турбината при офф, чувството за студ се засилва.