Страница 21 от 205 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 3064
Like Tree2251Одобрявам

Избор на климатик '2019

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Отговор: Избор на климатик '2019

Цитат Първоначално публикувано от necata2 Виж публикацията
    Имат една скорост под първа,която е много тиха.и с която успява да подържа градуси.Гритата нямаха известно време Ферита баш зимата и "Кайсията "добре го замести,даже май ще го измести.
    Не съм виждал сервиза на Gree, но един друг сервиз е пълен догоре с такива машинки.

Колкото до Midea, до нас има две, едната е от старите и работи като вол, втората е от новите и ще падне стената от нея.
    Този пост е редактиран от Mega; 24-01-19 в 22:19.

2.  

3. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Мидеята е само на хартия до -25°, инфо от вносителя! [emoji23]
    Иначе 7-ка на хеви е 4,2 kw /7° на отопление.

Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
    rosswen одобрява това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Не съм виждал сервиза на Gree, но един друг сервиз е пълен догоре с такива машинки
    Тея ша са от калпав монтаж там.,,
    Mega одобрява това.

5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Да ти кажа няма да се учудя. В един друг сервиз на марка, дето в Пловдив много я тачат, повечето машини за ремонт са от една фирма дето звучи като КлиМакс. А машините не се чупят много, държеливи са.
    Този пост е редактиран от Mega; 25-01-19 в 00:09.
    Genadi80 одобрява това.

6. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2018
    Живее в
    Бургас
    Значи да и кажа да потърси llcc12 за хола, а за спалнята на бората ли да остане?

7. Member
    Тук е от
    May 2017
    Цитат Първоначално публикувано от necata2 Виж публикацията
    Сложил съм над двайсетина Кайсая,и ми харесва за парите си как работят.За малки помещения и за хора които нямат възможност за дърва и въглища и бюджета е много ограничен става.Те са Мидейки,духат топло и са тихи.Само не ми харесва,че дисчардж датчика е закрепен със св.опашка за тръбата и след време ще падне.
    А имаш ли наблюдения как са като минимум при отопление?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Vizi Виж публикацията
    А имаш ли наблюдения как са като минимум при отопление?
    Не не съм мерил,при първа възможност ще проверя.
    oska и Vizi харесват това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Ако Чиго е производно на Мидеа 9-ката пада до 260w. на отопление. Но е стария модел с капилярка. Много тиха и топлеща машинка с 1кг.R410. Кайсая може да слиза повече ако е с еев.
    oska, mystikalrs и Vizi харесват това.

11. Member
    Тук е от
    May 2017

Благодаря за отговорите на Necata и Mig. Питам, защото AUX и Gree на отопление имат висок минимум и по мое мнение не са особено комфортни за спални до 14-15 изолирани квадрата.
    oska и Rado Smilkov харесват това.

12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2019
    Цитат Първоначално публикувано от blacksea Виж публикацията
    Здравейте! След като реших въпроса с климатизирането на всекидневната се задава такова и за спалнята (за тийнейджър). От прочетеното във форума разбрах, че силно се препоръчва Mitsubishi Heavy Premium. Интересува ме кой от двата ще е по-подходящ за помещението - SRK20ZS-S/SRC20ZS-S или SRK25ZS-S/SRC25ZS-S ?

Ето и данните за помещението:

1.
    За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa - жилищно;
    2 За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? - и за двете;
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo - 14 кв.м., 36,4 куб.м.;
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид) - ПВЦ, двоен стъклопакет
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe - около 5 кв.м.
    · изложение нa пoмeщeниeтo - изток-югоизток
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти) - 8 ет., още два етажа над него, среден апартамент, обитавани съседни апартаменти
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н. - спалня
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe - апартамент
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? - Варна
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? - 23-24 гр. през зимата, 25-26 гр. през лятото
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - 8 см. фибран на стените
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - телевизор
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? - до 1500-1600 лв. с монтаж
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? - -10-15 гр. зимата, 30-35 гр. лятото
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли. - гардероб, легло, бюро, шкаф, нощно кафче.

Приемам предложения и за други марки/модели климатици. Нещо подходящо на Mitsubishi Electric (MSZ-AP25VG, MSZ-SF25VE) или на Fujitsu ?
    Благодаря за мненията, но искам да споделя още нещо. Всички тук ми препоръчахте MHI 20 ZS-S. Отправих запитване до Кондекс (официалния представител на MHI) и оттам ми отговориха, че съм за 25-ца. Ходих и в два магазина, откъдето също ми казаха, че ми е нужна 25-ца. Гледам че номиналната отдавна мощност при отопление на 20-цата е 2,7 kW, а на 25-цата е 3.2 kW, т.е. половин киловат разлика. Всичко това много ме обърква. Дали MHI 20 ZS-S ще стопли стаята безпроблемно или ще се мъчи? Все пак искам едни 23-24 градуса.

13. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

С 20ZS-S няма да стоите на студено в това помещение.
    pulsedriverbg, oska, JOKVN и 2 други харесват това.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2019

Разликата в цената с монтажа е 20-30 лева. Така че тук изобщо не говорим за пари, а за целесъобразност.

16. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от blacksea Виж публикацията
    Разликата в цената с монтажа е 20-30 лева. Така че тук изобщо не говорим за пари, а за целесъобразност.
    Последното нещо, което ти казват в случая са парите. Вече ти какво ще решиш си е твоя работа, парите са си твои.
    rosswen одобрява това.

17. Member Аватара на Rado Smilkov
    Тук е от
    Jul 2018
    Живее в
    София

Черноморския, моят съвет е да послушаш хората, които са коментирали. Наистина не е до парите, профитата в този форум, като Александърс, както и повечето от потребителите, са и добронамерени, и дават наистина добри съвети с идея да помогнат, базирайки се на знания, личен опит и/или комбинация от двете... При климатиците не винаги повечето е по-добре... точното е най-добро, а не че някои иска да ти спести 30 пари.

Изпратено от моят Redmi Note 5 с помощта на Tapatalk
    pulsedriverbg, SPSt, oska и 2 други харесват това.

18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2019
    Цитат Първоначално публикувано от Rado Smilkov Виж публикацията
    Черноморския, моят съвет е да послушаш хората, които са коментирали. Наистина не е до парите, профитата в този форум, като Александърс, както и повечето от потребителите, са и добронамерени, и дават наистина добри съвети с идея да помогнат, базирайки се на знания, личен опит и/или комбинация от двете... При климатиците не винаги повечето е по-добре... точното е най-добро, а не че някои иска да ти спести 30 пари.

Изпратено от моят Redmi Note 5 с помощта на Tapatalk
    Явно не съм се изразил правилно или не съм бил разбран правилно. Ценя мнението на всеки един, който е писал тук и тъй като не притежавам нужната квалификация съм далече от мисълта да оспорвам написаното. Просто съветите във форума се различават от тези на търговците и това ме обърква. Затова и търся повече мнения.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 205 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1
    Последно: 02-01-19, 10:26
  2. избор на климатик
    От mokata7 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1
    Последно: 24-08-17, 23:14
  3. Избор на климатик
    От Bupyca във форум Други марки климатици
    Отговори: 0
    Последно: 07-08-17, 15:19
  4. избор на климатик
    От Hristomila Staneva във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 1
    Последно: 31-10-15, 00:05
  5. Избор на климатик
    От leo34 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 29
    Последно: 12-11-14, 21:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе