По добре висока мощ да се ползва на ниски обороти, отколкото на - 15 в мъглата да се разбучат седмиците
По добре висока мощ да се ползва на ниски обороти, отколкото на - 15 в мъглата да се разбучат седмиците
Този пост е редактиран от rosswen; 27-02-19 в 18:21.
Ако така са ви убедили, хубаво. Само да вметна, че къщата ни е до язовирче и мъглата няма да им пречи на Амбърите, гарантирам... но на вентилатор 1. или 2. степен разходът е + 15 до 20% грубо... Ако се загледате в сервизните, ще видите, че деветката и 12 на Амбър са почти еднакви и са абсолютно преоразмерени - вероятно с твърде много - за вашите помещения.
Приятелски съвет, прочетете тези теми:
https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...upreme-56.html
https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...d-k6dna1d.html
Ще ми е много интересно да споделите после в конкретните теми впечетления от това дали работят инверторно машините или он/офф и каква е им е консумацията в помещения като вашите. За топлене - ще топлят... повече, отколкото ще ви е необходимо!
П.П. Logical (без да искам да ви обидя на ник, но изборът ви е unlogical, та е малко иронично), колегата Рос, който е писал по-горе, живее до Дунав (това заради мъглите, влагата и температурите го вмятам) и знае какво говори!
Този пост е редактиран от Rado Smilkov; 27-02-19 в 19:05.
Абе лошото е, че са го "нахендрили" яко. Аман от специалисти. Инверторен режим, сигурно се шегуваш? И на отворен прозорец, сигурно няма да работи като инвертор. Ефектът "Нокрия в кенеф", ще важи с пълна сила.
И къде пише, че инверторите не могат да работят on/off? Има и други, далеч по-класни от Амбър машини, които работят on/off основно, но това не оказва влияние върху разхода им. Аз Радо съм ти предложил да направим размяна (моят храчи една десета от твоя ама ти все бягаш ).
Иначе и аз не бих сложил 9-ка Амбър в под 20 квадрата освен ако не липсва някой прозорец. Това са мощни и доста духащи машини.
Какво сте го емнали човека. Всеки си има глава на раменете и си я ползва по предназначение. Хубав, лош, изборът си е негов и парите са си негови. всички тези приказки постфактум са напълно излишни.
Това е просто форум и когато някой попита, ние можем да дадем мнение или препоръка. Дали някой ще се съпбрази с тях си е лично негова работа.
Добро, лошо, човека избрал, връщане няма.Дано да е доволен.За мен 7 KGT щеше да си работи добре в казуса.
[QUOTE=tony34al;918378]Какво сте го емнали човека. Всеки си има глава на раменете и си я ползва по предназначение. Хубав, лош, изборът си е негов и парите са си негови. всички тези приказки постфактум са напълно излишни...
Тони, прав си за горното, но просто ме хвана яд, ако само беше споменал човекът, че има и Амбър в уравнението в тези стаи, веднага щях да реагирам, ама той за съвсем други машини говореше... И не е да го обиждаме или да го караме да съжалява, а да предпазим някой друг четящ, и не от една или друга машина - конкретно Амбъра, който си има плюсовете и минусите, - а от това, че много фирми злоупотребяват с незнанието на потребителите, от една страна, и/или са ужасно некомпетентни, от друга. Мен на тях ме е яд, не на колегата.
Изпратено от моят Redmi Note 5 с помощта на Tapatalk
Радо, аз те разбирам много добре, но раззбери и ти - никого и в нищо не можеш да убедиш, колкото и добри помисли да имаш. Да не говорим, че хората, които четат са единици. Аз съм тук от 10-ина години и как бе за толкова време не спряха да се задават два въпроса.
Първия е каква е разликата м/у Фуджицу, Фуджи и Генерал, и втория е - Нали са произведени в Япония...
[QUOTE=blazinskin;918388]Има други, по-компетентни от мен, които ще дадат по-компетентен съвет за изброените машини. Коментирам машина, която имам и наблюдавам. Ако все пак настоявате за скромното ми мнение, то е: вдигнете бюджета, от една страна, внимавайте много с офертите, които включват и монтаж в тази цена, която сте определили (монтажът и фирмата, от която вземате машината, понякога е по-важна от самата машина - гаранции, консултиране, профилактика), от друга, и от трета, аз бих писал на лични на потребителя по-горе с ник Mega, щом сте от София. Погледнете и тази тема:
https://forum.setcombg.com/въпроси-с...нтаж.html
Изпратено от моят Redmi Note 5 с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от Rado Smilkov; 27-02-19 в 21:16.