Страница 44 от 205 ПърваПърва ... 3442434445465494 ... ПоследноПоследно
Резултати от 646 до 660 от общо 3064
Like Tree2251Одобрявам

Избор на климатик '2019

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv
    Мнения
    9,759
    #646

    Отговор: Избор на климатик '2019

    MHI SRK20ZS-W е логичен избор.
    rosswen одобрява това.

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,810
    #647

    Отговор: Избор на климатик '2019

    Цитат Първоначално публикувано от mich1 Виж публикацията
    Здравейте. Това е общата квадратура на къщата. В момента в хола има дайсекай 16-ка, който работи нон стоп като духалка, което май не е добре. Спира само като обезскрежава за по няколко минути. От друга страна пък, ако не работи постоянно, веднага пада температурата. Затова, за да не го хвърлям, идеята ми е да го преместя в северната стая 11м2 да топли и банята 6 м2, а на мястото му, да сложа Шорай 22-ка, който да топли останлите помещения.

    Междувременно вчера в темата се обърна внимание, че оразмеряването на климатика е много важно и някои потребители топлят цели етажи с по една 9-ка или 12-ка. По тази логика излиза, че и мен са ме прецакали както потребителя с амбър-а, след като в друга къща с външна и вътрешна изолация на стените и тавана, сложих 2 MHI25ZS-s за 8 и 16 м2 и MHI35ZS-s за 12 м2 и вероятно съм в ситуацията, която беше дискутирана вчера + това от по-рано:

    1.При отопление ще работи около и малкопод номинал, спирайки и тръгвайки сфучене по няколко пъти на час.
    2. Двойнисметки за ток.
    3. Силен вятър и хистерезисот минимум 1 градус на стайнататемпература.
    4. Постоянно пукане напластмаси.
    5. При охлаждане ще издухвастудена струя, на която няма да може дасе спи комфортно.
    6. Като го спрете презлятото, по време на сън, ще се будите,облян в пот.
    7. Ще станете писател, катоМиланов и ще донапълните форума с излишнимнения, добре познати ни от последните5 години. „


    В момента работи само едната 25-ца и 35-цата като топлят коридор и баня около 4 м2, които са между двете стаи. Декмември общата сметка беше 55 лв., а януари малко над 70. Неприятно духане се усеща веднъж-два пъти дневно за по няколко минути, когато обезскрежава. Нощем понякога също не е приятно, но това е най-вече защото още не съм прочел упътването и не съм избрал оптимален режим на работа, градуси и поток на струята. Иначе стопля много бързо и вероятно има он-офф режим. Каква е идеята на инвертора не разбрах, ако може някой да обясни с думи прости?

    Та ако приемем, че са ме прецакали, питам за другата къща какво да правя, за да не повтарям грешката и преди да съм купил новата машина?

    Надявам се, че сега е по-ясно. Лек ден
    Не е по ясно, даже по объркано стана.
    1. Какво значи "работи постоянно като духалка" - това е климатик, вие как си представяте че трябва да работи за да отоплява?
    2. Защо искате да го хвърляте, не отоплява ли или има друга причина?
    3. Как въобще ви дойде на ум да сложите 16ка в 11м2.
    4. Прочели сте нещо за отопляване на цял етаж с 9ка, но малката подробност е че това става в Норвегия, където поддържат около 17-18С вътрешна темп. и имат изолации по 40см. Така че не се опитвайте да правите това у дома, освен ако не направите нещата като при тях.
    5. Защо се чувствате прецакан - защото са ви сложили 3 машини, а вие искате само една ли?
    6. 55лв за ток с три машини през декември, говори за ваканционен имот който е бил посетен за няколко дни.
    7. Как така в 16м2 имате 25ЗС, а в 12м2 имате 35ЗС - сигурен ли сте въобще, че знаете какви машини имате?
    8. За какво точно се чувствате прецакан?
    Този пост е редактиран от tony34al; 28-02-19 в 14:12.
    Gyokov, SPSt, rosswen и 2 други харесват това.

  4. Novice
    Тук е от
    Feb 2019
    Живее в
    Варна
    Мнения
    2
    #648

    Отговор: Избор на климатик '2019

    Здравейте, обмислям климатизация на целия апартамент. Моля за компетентни съвети. Дано не ви затрудня много. Благодаря предварително на тези който ще се отзоват.



    1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa - жилищно;
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? - и за двете;
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo – 1.Хол 19 кв.м. (42 куб.м.); 2. Кухня с трапезария 14 кв.м. (30 куб.м.); 3. Спалня 13 кв.м. (27 куб.м.); 4. Втора спалня 12 кв.м. (28 куб.м.); коридор 8 кв.м. (15 куб.м.); забележка: от куб.м. са приспаднати мебелите
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид) - ΠBЦ, двoeн cтъĸлoпaĸeт;
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; 1.Хол 3 кв.м.; 2. Кухня с трапезария 4 кв.м.; 3. Спалня 2 кв.м.; 4. Втора спалня 2 кв.м.;
    · изложение нa пoмeщeниeтo - 1.Хол запад (средна стая); 2. Кухня с трапезария запад(средна стая); 3. Спалня запад(средна стая); 4. Втора спалня изток;
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? 3-ти, среден етаж, тухла;
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? – aпapтaмeнт;
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? гр. Варна;
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? Около 24-25/22-23 гр.
    6.
    Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? На всички външни стени има 5 см. изолация Баумит стиропор + минерална силикатна мазилка. На подовете и таваните няма изолация.
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? 1.Хол TV; 2. Кухня с трапезария TV, котлони, фурна, хладилник; 3. Спалня TV, 2 геймърски компютъра, които отделят доста топлина; 4. Втора спалня TV;
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? Не че няма значение, но банките дават различни суми. Предпочитам по-голяма инвестиция в началото, но по-малки сметки след това. Да речем среден клас и малко над средният да са климатиците. Да речем 5-6 000лв.
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? -20/+40;
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Прикачени файлове Прикачени файлове

  5. Member Аватара на Rado Smilkov
    Тук е от
    Jul 2018
    Живее в
    София
    Мнения
    199
    #649

    Отговор: Избор на климатик '2019

    Офтопик, колкото да допълня Тони:
    mich1 - Топля етаж с Амбър 9., който е две стай на по 2,3м височина с врата между тях. През нощта в кухнята е към 17-18 градуса, а при температури под -6-7С° се пали камина 12 kW - всеки частен случай, си е частен! Смятам, че са ви преоразмерени машините, но за консумацията - три от вашите машини да работят заедно, вероятно като Gree-то сумарно ще консумират. В момента е 10C°, машината е огряна от слънце, настроена е на 22С° и вентилатор 4 и е слезнала на минимум... 500W!?! - а в едни други теми, колегите се тюхкат, като видят такова число на ватметъра - и то при минусови температури...
    Този пост е редактиран от Rado Smilkov; 28-02-19 в 15:40.

  6. Novice
    Тук е от
    Feb 2019
    Мнения
    4
    #650

    Отговор: Избор на климатик '2019

    Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    Не е по ясно, даже по объркано стана.
    1. Какво значи "работи постоянно като духалка" - това е климатик, вие как си представяте че трябва да работи за да отоплява? В къщата, в която съм сложил Мицубишитата, машините не духат постоянно, а са по-скоро в он-офф режим, за който научих от форума. Достигат зададената температура и спират, след време пак се пускат и спират. А може и да работят на съвсем минимален режим. За интензитета на работа съдя по разположението на жалюзите - тотално отворени, средно, леко, минимално, нулево. Самата духалка също не работи нон стоп, освен ако не топли прекалено голямо помещение за капацитета си и не смогва.
    2. Защо искате да го хвърляте, не отоплява ли или има друга причина? Работи машината, но е на 14-15 г. и изглежда като от друга планета спрямо Мицубишитата. Направих профилактика и вече близо 20 дни работи предимно втора степен на вентилатора (по-рядко на ауто или на първа) между 23-25 градуса, а общият термометър в стаята показва 21-23 градуса. Ако избера под 23 градуса е по-скоро хладен въздуха. Техникът каза, че била малко малка машината за помещението и се задъхвала, както и че не било хубаво да работи нон стоп или поне така разбрах.
    3. Как въобще ви дойде на ум да сложите 16ка в 11м2. Умувахме с техника климатикът да се премести в другата стая, за да отоплява и банята, а на мястото му да се монтира по-голяма машина с нужния капацитет.
    4. Прочели сте нещо за отопляване на цял етаж с 9ка, но малката подробност е че това става в Норвегия, където поддържат около 17-18С вътрешна темп. и имат изолации по 40см. Така че не се опитвайте да правите това у дома, освен ако не направите нещата като при тях. Не в Норвегия, а за България ставаше дума, но това не е толкова важно. Ако преценят, потребителите ще разкажат по-подробно. Иначе е възможно да са се изразили метафорично и да не съм разбрал иронията.
    5. Защо се чувствате прецакан - защото са ви сложили 3 машини, а вие искате само една ли? Попитах дали трябва да се чувствам прецакан и аз във връзка с коментарите преди това за потребителя с амбър-ите, на когото доколкото разбрах също са му сложили 9 и 12 като при мен за сходни квадратури, а реално бил за 7-ца. Техникът каза, че трябвало да бъдат една идея по-мощни машини и това бил оптималния вариант в моя случай.
    6. 55лв за ток с три машини през декември, говори за ваканционен имот който е бил посетен за няколко дни. За 2 машини, третата още не не инсталирана, на 18 градуса. Януари пак 2 машини с температура до 24 градуса се качи на 70+
    7. Как така в 16м2 имате 25ЗС, а в 12м2 имате 35ЗС - сигурен ли сте въобще, че знаете какви машини имате? Да, напълно съм сигурен. Първоначално взех машини 25 и 35 за стаите 8 и 12 м2. Стаята 16 м2 още я ремонтирам като е с термопанел 10 см и ще има още 5 см вътрешна изолация стиропор или вата. Техникът каза, че 25 е напълно достатъчна в случая.
    8. За какво точно се чувствате прецакан? Не знам дали съм прецакан, затова излагам случая и питам потребителите във форума какво мислят по-въпроса? Като цяло съм доволен от техника и от Мицубишитата, но от това, което прочетох в темата, излиза че не е преценил правилно капацитета на единиците. Признавам, че не знам как се изчислява. Правил съм го само за конвектори навремето като и там формулата беше малко размита. По-скоро се притеснявам да не се прецакам в другата къща, в която доколкото разбирам сегашният климатик си остава, а в другата стая трябва да сложа някаква 9-ка примерно?
    Малко извън темата: последните години, хората тотално изтрещяха и се навъдиха всякакви "печалбари", специалисти, мошеници и откровени некадърници, включително и в сектора на отоплението. Няма да ви разказвам на какво съм се нагледал, тъй като не искам да си спомням. Почти не се намират професионалисти, на които да се довери човек и често ми се налага да си губя времето да проверявам има ли уловка, каква и накрая или се отказвам от проекта, или повечето работи си ги върша сам, за да ми е мирно на главата. Радвам се, че открих този форум, в който споделяте полезна информация и помагате на лаици като мен да се ориентират. Благодаря и за отговорите от предишната страница.

  7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,810
    #651

    Отговор: Избор на климатик '2019

    Според мен е най добре да вземете едната 25ца от 8м2 и едната 35ца от 12м2 и да ги преместите в другата къща, а за първата да вземете две седмици от същата марка.
    Тази схема, която сте дал за коя къща е, защото има показани три МХИта, които казвате, че са в друга къща? И, можете ли да напишете модела на този Дайсейкай/вижте надписите на вътрешното тяло отдолу/, защото имам чувството, че въобще не е 16ка. В какво помещение работи той?
    Този пост е редактиран от tony34al; 28-02-19 в 16:47.
    rosswen и Rado Smilkov харесват това.

  8.  
     
  9. Novice
    Тук е от
    Feb 2019
    Мнения
    4
    #652

    Отговор: Избор на климатик '2019

    Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    Според мен е най добре да вземете едната 25ца от 8м2 и едната 35ца от 12м2 и да ги преместите в другата къща, а за първата да вземете две седмици от същата марка.
    Тази схема, която сте дал за коя къща е, защото има показани три МХИта, които казвате, че са в друга къща? И, можете ли да напишете модела на този Дайсейкай/вижте надписите на вътрешното тяло отдолу/, защото имам чувството, че въобще не е 16ка. В какво помещение работи той?
    Моя грешка, извинявам се - публикувал съм схемата на къщата с Мицубишитата - как са разположени и какво топлят.

    Прилагам план и на другата къща. Дайсекая е на позиция Клима 1 и се води RAS-B16SKVP-E

    Пак леко офтопик: Относно формулата за изчисление на BTU, мернах набързо в българските сайтове, че има:
    1.Готови калкулатори по никому неизвестни критерии.
    2.Общи приказки, за да си поръча човек оглед.
    3.Възможност сам да си сметнеш като подобно на формулата за конвектора 1м3 се умножава с между 60 и 100 вата, след което се дели на 2 и се добавят бр. хора, дограма, изолация, друга техника в стаята без да става ясно на колко вата се оценяват.

    И още един лаишки въпрос: кога се чупи по бързо компресора - когато работи нон стоп или когато често се включва и изключва? В друг форум някой се жалваше, че му изгорял компресора от нон стоп работа, докато тук по-скоро сте на мнение, че "он-офф" режима го прецаква?
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,810
    #653

    Отговор: Избор на климатик '2019

    Извинявам се, но това което написах в горния си пост за преместването на двата климатика не е добра идея като виждам за какво става дума. В интерес на истината за къщата с MHI-тата са ви достатъчни 3 седмици за всяка една стая. В къщата с дайсекая са ви достатъчни две седмици за спалните и ако имате добра изолация Дайсекая може би ще се справя в дневната. Ако ви е възможно да заменята вече монтирани машини, заменете ги за две 7ци.
    Идеята на инверторните машини е не да включват и изключват, а точно обратното - да работят постоянно, като си регулират мощността съобразно топлинните загуби и така да поддържат максимално близки температури до зададените. Това, кога се чупи компресора, просто го забравете - чупи се когато му дойде времето. Все пак има компресори и компресори. Освен това ако машината е добра и с качествен компресор, най важното от тук нататък, за дългата му и добра работа, е качествения монтаж.
    Ако дайсекая се е справял, криво ляво, досега сам в цялото жилище, то сложете в спалните две седмици и повече не се занимавайте. Трите машини заедно няма да имат проблем. Не ви трябва да изчислявате BTU. За всеки климатик са дадени данни за отдавана мощност в кВт. Това е достатъчно. Най точно се получава, като си сметнете топлинните загуби при -10*С и ги сравните с отдавана мощност на машината при същата външна температура с около 20% аванс.
    Този пост е редактиран от tony34al; 28-02-19 в 18:35.
    rosswen одобрява това.

  11. Novice
    Тук е от
    Feb 2019
    Мнения
    5
    #654

    Отговор: Избор на климатик '2019

    Здравейте! Искам да Ви помоля за съвет за закупуването на подов климатик .
    1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
    · жилищно (за детска стая)
    2. Ще се ползва през цялата година за охлаждане и за отопление
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo - 13 кв.м;
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa - дограмата е ΠBЦ - двoeн cтъĸлoпaĸeт;
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe - 3 кв.м;
    · изложение нa пoмeщeниeтo - изцяло южно;
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти - 2 етаж. Стаята е вътрешна
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- дeтcĸa.
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe - в апартамент.
    4. B ĸoя част на България - гр. Пловдив.
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa - лято 22 зима 24/25
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa - външна 10 см. изолация.
    Благодаря ви предварително.Лек ден
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви - не
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа- 2000 -2300 без включен монтаж.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2018
    Мнения
    86
    #655

    Отговор: Избор на климатик '2019

    Цитат Първоначално публикувано от Мирослав Нешев Виж публикацията
    Здравейте! Искам да Ви помоля за съвет за закупуването на подов климатик .
    1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
    · жилищно (за детска стая)
    2. Ще се ползва през цялата година за охлаждане и за отопление
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo - 13 кв.м;
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa - дограмата е ΠBЦ - двoeн cтъĸлoпaĸeт;
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe - 3 кв.м;
    · изложение нa пoмeщeниeтo - изцяло южно;
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти - 2 етаж. Стаята е вътрешна
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- дeтcĸa.
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe - в апартамент.
    4. B ĸoя част на България - гр. Пловдив.
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa - лято 22 зима 24/25
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa - външна 10 см. изолация.
    Благодаря ви предварително.Лек ден
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви - не
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа- 2000 -2300 без включен монтаж.
    На Вас, Aleksandars Ви е отговорил!

    Изпратено от моят BLA-L29 с помощта на Tapatalk

  13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага
    Мнения
    2,433
    #656

    Отговор: Избор на климатик '2019

    Мисля пропускате, че човека търси подов модел.
    rosswen и dimjek харесват това.

  14.  
     
  15. Novice
    Тук е от
    Feb 2019
    Мнения
    5
    #657

    Отговор: Избор на климатик '2019

    Здравейте! Искам да Ви помоля за съвет за закупуването на подов климатик .
    1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
    · жилищно (за детска стая)
    2. Ще се ползва през цялата година за охлаждане и за отопление
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo - 13 кв.м;
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa - дограмата е ΠBЦ - двoeн cтъĸлoпaĸeт;
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe - 3 кв.м;
    · изложение нa пoмeщeниeтo - изцяло южно;
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти - 2 етаж. Стаята е вътрешна
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- дeтcĸa.
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe - в апартамент.
    4. B ĸoя част на България - гр. Пловдив.
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa - лято 22 зима 24/25
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa - външна 10 см. изолация.
    Благодаря ви предварително.Лек ден
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви - не
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа- 2000 -2300 без включен монтаж.

  16. Member Аватара на Rado Smilkov
    Тук е от
    Jul 2018
    Живее в
    София
    Мнения
    199
    #658

    Отговор: Избор на климатик '2019

    Ако пуснете запитването си три пъти, смятате, че ще отговорят три пъти повече хора ли???
    Емпиричните ми наблюдения показват, че е по-възможно да получите бан, нежели отговор...[emoji16]

  17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv
    Мнения
    9,759
    #659

    Отговор: Избор на климатик '2019

    Мирослав Нешев, не е нужно да пускате повтарящи се постове. Имате достатъчен бюджет и за висок клас "седмица", но предвид условията на помещението, не мисля, че е нужен такъв модел. Ще се повторя - помислете за Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W~SRC20ZS-W Premium или Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZSX-W~SRC20ZSX-W Diamond. General Fujitsu ASHG07KGTA също е опция.

  18. Novice
    Тук е от
    Feb 2019
    Мнения
    5
    #660

    Отговор: Избор на климатик '2019

    Благодаря. А подов климатик кои бихте ми препоръчали?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 44 от 205 ПърваПърва ... 3442434445465494 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 1
    Последно: 02-01-19, 09:26
  2. избор на климатик
    От mokata7 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1
    Последно: 24-08-17, 22:14
  3. Избор на климатик
    От Bupyca във форум Други марки климатици
    Отговори: 0
    Последно: 07-08-17, 14:19
  4. избор на климатик
    От Hristomila Staneva във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 1
    Последно: 30-10-15, 23:05
  5. Избор на климатик
    От leo34 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 29
    Последно: 12-11-14, 20:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе