Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
Цитат:
Първоначално публикувано от
morfei1
Взех още един темп. датчик, който ще го карам на батерия, че добавката за зарядно е изчерпана и е на преордър.
Зарядното има ли някакво функционално предимство, освен икономията на батерия?
Цитат:
24-ка с 16A релета не ми се правят експерименти щото ако не го изгори, то поне ще пробвам дали му работи защита от претоварване
Е стига де, това да не е електрожен... :) Повече от 2,2kW няма как да вдигне.
Освен това не ги вдига от раз и няма да залепне релето.
Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
Не се ползва батерия, само това му е предимството, което е и негов недостатък, понеже трябва захранване (от телефон става), трябва и кабелче, няма в комплекта. Въпреки, че е на захранване, и от софта му е дадено, че е външно захранване. Устройството пак заспива, като се събужда само при изменение на влажност или темп., или и двете. Може да се зададе чувствителност от приложението на всеки параметър отделно, колкото е по чувствително толкова повече инфо праща и батерията може да изкара по малко.
Заспиването дори и с външно захранване създава известно неудобство ако искате локално да влезете в него. Първо трябва да го събудите и тога да влезнете. Става с кламерче и бутон от самото устройство. Реално след като се настрои веднъж няма кво да му пипаш
Сега ще мога да ги съпоставя как работи с батерия и как на зарядно.
24-ката е маркирана като 9.8A, но макса по сервизно го дават 17.5A при отопление. Не знам при какви условия може да се натовари толкова, но това ме притеснява.
Eдит:
БТВ, пратиха хабер от Спиди, утре пристигат Shelly-тата.
Sent from my MI 8 using Tapatalk
Объркахте темата.....
Та по темата южна Корея (H09AP), -10градуса, 86%влажност, консумация 880W, дефрости...... има
Re: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
-6 тази сутрин едното Хитачи 500 вата другото 380 нагласени на 24 градуса. Апартамент 4 стаи и коридор 80кв.навсякъде отворено. В спалнята пуснах и Панасоника леко да помага на 22 градуса, той работи на 180-190 вата. Дефрости цяла нощ и През деня е нямало чак сутринта хитачита си пуснаха по един контролен без да имат нужда
На Шели-то, има ли начин да се засече комсумация като на соноф-а ... старт и като ти кефне стоп и показва за този период колко е консумирало? Прегледах в ап-а не видях, само сцените не съм пробвал. Искам да си проверя съдомиялна, пералня ... на цикъл по колко хапват.
Тия дни,голям харч на ток. Звездата е на път да достигне консумацията от Януари месец. Настроена е на 24гр.
Мидеята(синия фон) настроена на 23 с отворена врата към коридор и кухня.
Разликата между двата е ,че Звездата успява да си поддържа заданието,а Мидеята държи около 21гр в коридора и кухнятаhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...fd66e1dcc7.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4910db1fee.jpg
1 Прикачен файл(ове)
Това е положението при мен от снощи - 22:30 до днес 23:40. Дефрости или кратки почивки при -3 / -5C на 4-ри часа по график. Изглежда при отрицателни температури първоначално вдига до по висока мощност. Нормално прави пикове до 750W докато сега прави 1KW, че и някой път малко повече.
Цитат:
tolostoi
На Шели-то, има ли начин да се засече комсумация като на соноф-а ... старт и като ти кефне стоп и показва за този период колко е консумирало? Прегледах в ап-а не видях, само сцените не съм пробвал. Искам да си проверя съдомиялна, пералня ... на цикъл по колко хапват.
В упътванията им би трябвало да пише на коя програма, колко вода и ток харчат.
Аз тази сутрин си видях Дайкинчето след дефрост на 1110 вата при -8 външна.
До сега не го бях засичал над 950.
След joroooo като гледам по натовареност май е моята цепеница. Снощи си е плющяла 550-600 вата. Сутринта беше -8 гр.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f9bc476e43.jpg
Цитат:
mimojef
Аз тази сутрин си видях Дайкинчето след дефрост на 1110 вата при -8 външна.
До сега не го бях засичал над 950.
Дали са дефрости? И аз мислих, че моят е дефроствал на 4-ри часа, но снощи, когато спря за малко тръгна на 1000W и започна да духа топло веднага. През почивката не мигаха лампи, че дефроства. Явно при отрицателни температури си повишава максимума от стандартните 800W.
При мен беше дефрост със сигурност защото го чух:)
Цитат:
HiDefinition
Не бих казал. 18ката в хола е дръпнала 13.47kW снощи.
Затова написах натовареност. Едно е 560вата(35% от номинала) на 18ка,друго е 520вата (53% от номинала) на 12ка.