Някъде във форума имаше една снимка, но не мога я намеря. Климатика е сложен в кухненско шкафче. Трябва само да си направиш шкафчето да се отваря нагоре - има такива механизми и вратичката ще го играе на клапа.
Някъде във форума имаше една снимка, но не мога я намеря. Климатика е сложен в кухненско шкафче. Трябва само да си направиш шкафчето да се отваря нагоре - има такива механизми и вратичката ще го играе на клапа.
А не, не съм никак чувствителен разбирам ти идеята, добра е и не е грозно. Е ако се промени мястото на мебелите след време тоя куфар ще стои много зле... Има и разглобяеми решения 30 сантиметра шпилка в тръба 4 на брой. Дори да е леко конзолно вътрешното тяло е 6-7 кг. Като само два отвора ще има в стената отгоре за носачите, долу ще са само тръби.
Тръбния път в кабелен канал вързан за едната тръба. При разглобяване се ползват предварително направените отвори в стената и се слагат нормални стойки. Тръбния път се издърпва навън. Бързо и почти без пари особено ако работиш в производствено предприятие.
Това ясно, искам да знам какво се случва ако климатика е над гардероба стандартно монтиран на 12 см под тавана и на 25 над гардероба?
Като ще се настройва ръчно - клапи скорост и е преоразмерен, просто стаята е малка.
Моят в 80% от случаите в режим отопление е с настроени клапи като за охлаждане. - максимално нагоре.
Нямам гардероб под него, но главата ми е почти там. Докато спя е настроен на най-горно положение. Няма 0,5гр разлика от задание и постигнато на 1м височина. Дебита на мин е добър обаче.
Къща, няма изолация и без дограма, и без помощ отникъде.
Грубо около 40° може да смъкнеш потока че да ближе гардероба.
В 9кв. двойна изолация над топлещи съседи както и да го сложиш ще е кофти , но над гардероб е най-голямата простотия. Тая стая не е за отопление с клима , аз бих сложил един конвектор без да се замисля. Успех.
Мисля, че не е толкова зле разположението.
Ето как би изглеждал отстрани :
Конвектор (ако е хубав) ще харчи повече ток ако го сравним с некоректно работещ климатик залепен за тавана и подпрян от гардероб само ако работи на е отворен прозорец в 9кв.м За комфорт да не говорим особенно на охлаждане ... но нали имате още две клими.
Отделно че като го пуснете след известна пауза ще издухва целия отложен прахоляк върху обитателите.
Но аз не съм критерий защото моите разбирания за място на климатик са коренно различни и водещи са други фактори.
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Слагай смело. Ако не ти хареса как работи през зимата, ще си сложиш конвектор. Климатика ще ти остане за охлаждане. С охлсждането проблеми няма да имаш.
Днес ми монтираха това Mitsubishi MSZ-R22TMY
Има 30 сантиметра до гардероба и 13 до тавана.
Този пост е редактиран от ATM; 10-08-19 в 01:33.
Стаята ти е малка няма страшно ще държиш клапите зимата вдигнати но по добре щеше да е ако бяха сложили канал и климатика да е от ляво на стената до телевизора