Здравейте,<br> Изпращам ви няколко снимки на монтиран климатик "Дайкин" на фасадата на стълбището в блока в който живея. Умишлено външното тяло не е монтирано непосредствено срещу отвора на тръбните връзки от стаята защото там минава тръбопровода за природна газ и имаше опасност от пробиване. Ситуацията обаче в която е в момента естетически, а и практически не ми допада и искам да я променя доколкото е възможно. Бих желал целия сноп тръби и кабели които излизат от стената и отиват към външното тяло да бъдат поставени в някакъв кабелен канал,ако това е възможно и естетически би стояло по-добре. Освен това възнамерявам под самото външно тяло да поставя или кондензна тавичка с нагревател където да се събира конденза и през лятото и през зимата или някаква широка тръба като тази на приложената снимка. Не знам кое от двете освен финансовата му част би било по удачно в случая. Освен това понеже е на първия етаж и наблизо няма водосточна тръба нямам идея как точно тази тръба и къде да бъде отведена за изтичане на водата от получения конденз. В ляво над кутията на природната газ е неудачно. И като последно не знам има ли смисъл над външното тяло да бъде монтирана някаква козерка или не.