ivopicha, твоето "прословуто" Хитачи беше висок клас машина.
ivopicha, твоето "прословуто" Хитачи беше висок клас машина.
Имам Второто Мицубиши в аналогична стая спалня и мога да ти го препоръчам като начин на работа , щом жена ми е доволна от него , която при 22гр. си облича демонстративно якето и слага шапки на внуците значи е добра машина откъм комфорт и топлене. Има доста писано специално за този модел .
Здpaвeйтe!Дoйдe вpeмe да започна да се отоплявам с климатици и peшиx дa пoмoля зa cъвeт знaeщитe тyĸ.
1.Зa какъв вид пoмeщeниe щe ce пoлзвa климатизатора:
· жилищнo
2. Зa oxлaждaнe, зa oтoплeниe или и зa двeтe (цялo ceзoннo пoлзвaнe - охлаждане и oтoплeниe) щe ce ползва климатизатора?
- и зa двeтe
3. Каква е:
· квадратурата и кубатурата на помещението;
всекидневна с кухня- 37 ĸв. м / 93 ĸyб. м;спалня-16кв.м/40 киб.м;детска 14кв.м/35 куб.м
· вид на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);
- ПВЦ 5 камерна,двoeн cтъĸлoпaĸeт-в детската стая е троен стъклопакет
· квадратура на прозорците;
- всекидневна 10 кв.м,спалня и детска4 ĸв. м
· eтaж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)?
- 4-ти eтaж,последен
· в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
- aпapтaмeнт
4. В коя чacт нa Бългapия (нaceлeнo мяcтo) e пoмeщeниeтo (cгpaдaтa)?
- гp.Дупница
5. Kаква е желаната температура за поддържане лято/зима?
- oĸoлo 25/ 23-4
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и какъв е вида и дебелината на изолацията?
- вaтa и гипcĸapтoн нa cтeни и тaвaн
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви?
- xлaдилниĸ,гoтв.пeчĸa, тeлeвизop във всекидневната и кухня
8. Какъв e бюджeтa зa пoĸyпĸa нa климатизаторa (вĸлючвa ли мoнтaж)?
- около 6000 лв. c мoнтaж
9. До каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане?
- дo -10-15/до+37 гpaдyca
Като за всекидневната и кухня има възможност за монтажа на 2 климатика.
Блaгoдapя пpeдвapитeлнo!
georgy , предлагам 4 броя Mitsubishi 20zs-s , в момента са на промоция . 2 за всекидневната и по един за другите помещения, ще ви останат и пари за почерпка.
Благодаря за бързия отговор.
Моята идея беше същата за 4 климатика но Mitsubishi 25zs-w
Причината е че има вътрешен Г-образен коридор ммежду стаите около 5 кв. м/15куб.м с изолация на тавана.
След няколко дни ще дойдат на оглед и очаквам(почти съм убеден) че ще ми предложат 35ци да си има резерв, че иначе не дават гаранция че ще ме стоплят зимата(така процедират тук)
Ако може още някой да даде препоръка какво ще е необходимо ще съм много благодарен.
Този пост е редактиран от georgy; 21-02-20 в 13:55.
А в какво се състои гаранцията........иначе не дават гаранция че ще ме стоплят зимата
С 20ките имате 60Вт. на куб.м. което не е малко за изолирани помещения като имате , с 35 ците имате по 110 Вт. на куб. м. , това е с коридора ,което е ненужно много . Най-добре Вие може да прецените ако знаете с каква мощност сте се отоплявали до сега.
Ами тук не мисля, че някой ще ти препоръча 35zs за 15кв в апартамент,
та или “гаранцията” или форума...
п.с. поразгледай темите за модела и виж кой какви квадрати топли
за да се ориентираш.
Чаках 3г газта но вече не ми се чака. До сега бях на дърва ;камина с водна риза 17 kw и 5kw отдава самата камина +бойлер. 25/26/27С без никакъв проблем, а ако я позасиля(почваме да отваряме прозорците да се охлаждаме)
- - - - - - - - - -
То и аз не бих си ги препоръчал но все пак съм наясно с отоплението с радиатори, а за климатиците имам питъне към хора които разбират и се занимават с това.
Според мойте скромни познания за отопление с климатик си мисля че 4бр 9BTU ще са достатъчни?
Харесъл съм си тези модели (но от харесал и ще свършат работа са 2 различни понятия)
1.Mitsubishi Heavy SRK25ZS-W/SRC25ZS-W
2.Fujitsu ASYG09KGTA/AOYG09KGCA
Човек, изолиран си добре. В спалните си сложи малки машини. Другите и 18-ки да са все тая.
Малки какво ще означава? 9ки не са ли ок?или 7ци за спалните и две 9ки за всекидневната?18ка за всекидневната не ми се иска защото е с трегер между двете помешения на 40 см надолу. С малко дете съм и е свикнало навсякъде да не се затварят вратите(за това и включих коридора)
А като модели кой бихте ми препоръчали от двата или някой друг модел?
Като гледам какви температури е имало във вас да нямаш неприятности с женската част при отопление с климатци . Иначе затвое успокоение за дневната вземи 9 ки от тия дето си харесъл без знзчене кой от двата модека , но да са еднакви , а за спалните две 7 ци от първите .
Аз камината няма да я махам, ако им е студено на 4 ет по надолу са дървата да си качат и да се топлят.
Щом малките да са Mitsubishi значи е по добрия климатик и това ще е 4бр.
Благодаря за съветите.
Имам време до утре да мисля ако някой има съвет или предложение за модел климатик