По принцип сте прав и имам доверие на хората или поне до сега не е имало рекламация не само от монтажа, а и от машините.В града ни има 4 фирми - едната работи с Daikin и рядко с друго, втората с Fuji И ME, третата с MHI отскоро, но най вече каквото си поръчаш, а четвъртата е на принципа каквото ти хареса. Когато питаш за машина и за 14 и за 24 кв. м. ти препоръчват 12ка, нали и без това давам пари, а разликата в цената била несъществена и не си заслужавало да вземам хилави климатици. Никой не обсъжда като вас тук дебити, минимуми, редове на топлообменници, дефростване, пукане на пластмаси. Последния път когато взех 1 MHI ZMX-S20 Diamond за детска стая 11кв.м. северна с изолация вътре вата с картон, отвън 7см епс, таван вата с картон, под 3 см. хпс, пвц дограма с троен пакет в стария апартамент ме гледаха като голям камък, но пък момчетата които монтираха и познавам цъкаха с език, че вътрешното и външното тежали много и би трябвало да ми свърши работа. Допитвам се до форума, защото фирма 1 на която съм клиент по принцип ми предлага само Daikin и после всичко останало, като досега съм се вслушвал и съм слагал FTXS Profesional серия от която съм доволен, а по мое настояване и за разнообразие MHI ZMX-S Diamond стенни модели, но вече мисля няма и от двете серии. На вилите са ми слагали в едната по нисък клас Daikin j3 мисля, Fuji LLCC и LMCA, а в другата Gree Change. Бих казал, че съм доволен от всички за това за което се ползват, справят се и на отопление и на охлаждане. Досега не съм имал опит с Panasonic, Toshiba, както и по новите серии на Daikin и MHI и затова търся мнение как да изхарча парите си и да ми е комфортно, топло, машините да са тихи, като винаги съм склонен да дам и някой лев отгоре на колкото съм се бил решил. Не държа да са най новите и дизайнерски модели, а по скоро да са проверени в работа и във времето.