Благодаря отново Aleksandars. Предполагам, че и двете пложения като мощност са продиктувани от обема на стаята. В случай на отопление и на прилежащия коридор, което най-вероятно ще бъде реалния вариант на използване, дали те биха се справили или трябва да търся по-големите им събратя RSG09KGTA и SRK25ZS-W?
Не е със по висок от него и затова изброих няколко показателя върху които се спрях.Но ако ми е грешен избора ще се радвам да разбера защо.
Миланов, това е preliminary листовка на Тошиба, въпреки това пак е объркано 3.2 Kw /0.75 Kw e =4.27 COP, а не 3.72, както е в листовката.
В окончателната спецификация са намалили консумацията на 700 вата и вече COP-a е станал 4.57, а климатика е станал ХИПЕР инвертор
...язък
Тъкмо реших, че съм попаднал на нещо по хилаво да не ми офи, а то по яко от дайсейкая...
[mention]dimitrin6405 [/mention] , ето за 10-ка и 13-ка.
Ама не му е мястото тук.
Пичове, не е коректно да се сравняват машини по COP или SCOP когато са с различен номинал, както е в случая. Едната е с номинал 3,2kW, а другата с 2,8kW.
Абсолютно вярно е, но аз виждам, че се сравнява (Миланов) 9-ка на Фуджитсу, която е с номинал 3.2Kw s 10-ка на Тошиба, пак с номинал 3.2 kw.Кой климатик е с номинал 2.8 Kw