Съгласен съм, но като гледам скицата няма особено голям избор. Поне клапата се вдига доста нагоре и няма да го духа директно.
Съгласен съм, но като гледам скицата няма особено голям избор. Поне клапата се вдига доста нагоре и няма да го духа директно.
Благодаря момчета за отговорите, но не ме притеснява шума защото защото тази спалня я ползвам за кабинет и не се спи там. За мен е важно да уеднаквя температурата в апартамента.
- - - - - - - - - -
Във всекидневната където е 44 кв.м. съм с този модел :
Mitsubishi Electric MSZ-FH50VE / MUZ-FH50VE така, че няма проблем. Червения правоъгълник който съм нарекъл, климатик 1.
Ако "климатик 2" е General ASHG12KMTA, то той определено е преоразмерен.
И аз това му казах още в началото.
А иначе, скицата на Yankov от първия му пост продължавам да не я виждам, не знам другите дали я виждат, май само той си я вижда.Влизам от компютър, от работа и вкъщи.
Yankov, поне монтирайте климатика срещу вратата, та помощта му да е максимална, да топли и другата спалня през коридора, доколкото е възможно.
Още е рано да давам равносметка, понеже втория климатик работи едва от няколко часа, само мога да кажа, че във всекидневната и в спалнята където има климатик съм задал 24 градуса, и в двете помещения температурата е 24 градуса.
В другата спалня която е без климатик стана 22,5 градуса. Е все пак навън сега не е чак толкова студено, ще видим как ще се държат двата климатика като паднат минусови температури. Да прави сте, че е преоразмерен втория климатик, но мисля това да е последния климатик който купувам за това жилище. Иначе кога ще си купя яхта? След няколко дни пак ще пиша, какви са впечатленията ми.
Поздрави на всички отзовали се !
- - - - - - - - - -
Palev, вече и аз не виждам скицата от първият ми пост. На нейно мято има само ей такива ----------- чертички.
Благодаря Palev за вашия отговор.
Аз все още продължавам да разглеждам и сравнявам нещата на хартия. Тези хитачита 35RPD и 25RPD не са ли шумни ? дават ги 35RPD 25-26 db.
А като вариант с 400 лв по -скъп 12KGTB го дават 19-21 db. Заслужава ли си тази инвестиция, която може би никога няма да се избие в икономия от електричество .
Ако имате друго предложение с радост бих го разгледал.
Смисъла на по-висок клас климатик е по-добър комфорт, а не икономия на електроенергия.
jmitov,
Тръгнахме от там, че от една фирма са ви предложили 3 варианта и трябва да избирате от тях,Последно какво е положението.?Искате изцяло нови предложения или ще избирате между трите на фирмата?
А, иначе всички ние гледаме, ама малко от нас "виждаме" каквото трябва.Тези децибели, които цитирате на 12 KGTB са на 1-ва степен, каквито са и на повечето климатици,а на 2-ра скачат директно с+10 -12 отгоре, като при други прехода е по-плавен.Ползвателите на климатици Фуджитсу ги определят като "шумни", а дали за вас ще са такива, не знам, всеки има различен праг на търпимост откъм шум!
12 KGTB на охлаждане : 40/35/30/19, и на отопление : 42/38/33/21.
А дали си заслужава "инвестиция, която може би никога няма да се избие в икономия от електричество", всеки си преценя сам!
Този пост е редактиран от Palev; 12-12-20 в 09:37.
Янков, по-евтино и комфортно би било отопляването с обикновен електрически конвектор. Презервативът срещу covid19 е предназначен за през лятото.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Ее, чак 1 към 5.3 не е ....
Но предполагам dodo има в предвид първоначалната инвестиция и някой и други разходи свързани с експлоатацията на климатик.
Поне ще разтовариш този в хола и ще си уеднаквиш донякъде температурите в жилището.
Не, имам буквално пред вид катастрофалвия спад на ефективността. Дефлекторът намалява с пъти динамичния отоплителен обем на високостенна машина, защото тя виси там, където ходи топлото. Освен това, рекламираните огромни ефективности на машините се дават при топло време навън (+7°С), достатъчно студена стая (20°С) и максимални вентилатори, вътре и вън. Реалният COP е около 3, до 3,5, освен ако не стане по-студено от -5°С. Като сложиш и дефлектор, ефективността се изравнява почти с тази на вентилаторна печка.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk