Разбирам , но за стая 11 кв.м за какъв климатик да се оглеждам (като мощност)? Тези ги дават 15 до 20 кв.м.
тази сенсира е много стар модел ,актуалния е FTXC20C
Изобщо не e стара. FTXF и FTXC са съвсем различни модели от серията Sensira.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Като пълен лаик в климатичните инсталации да попитам, 7ца климатик би трябвало да ми свърши работа за даденото помещение? И каква е разликата между Daikin и Mitsubishi Heavy? Тъй като по принцип съм се ориентирал към MH (много ми ги похвалиха), но все пак бих искал да чуя мнение за тях и за други модели климатици.
Щом много са го нахвалили това е твоята машина, взимаш най-хвалената машина, ако не си доволен от нея имаш две седмици срок да ти я сменят с друга.
Ама да взимаш климатик, който ще се използва главно за отопление през лятото не е много добра идея. Ще разбереш как работи в режим на отопление чак зимата.
А до тогава двете седмици ще са минали
midea forever
Добре, кажете ми какви са плюсовете и минусите на едните и другите
Здравейте,
пак ще ви помоля за съвет!
Предстои ми закупуването на два климатика, които ще се използват предимно за охлаждане с желана температура от 24-26 градуса.
Става въпрос за две спални помещения с югозападно изложение (пече си доста през лятото).
спалня 1 - 12 кв. м (35 м3), прозорец 2,6 кв. м
спалня 2 - 16 кв. м.(48 м3), с прозорец от 3,4 кв. м. (тук вътрешното тяло ще бъде срещу леглото)
Дограмата е ПВЦ петкамерна с троен стъклопакет 4 сезона.
Апартамента е на морето на 2 жилищен етаж с външна изолация.
Външните тела на климатиците ще са разположени с пряка видимост към морето(300м).
Заради високата влажност и бързата корозия не знам какво да избера, моля за подходящи предложения!
Предпочитанията са за нощен режим(нисък шум) и газ R32.
Бюджетът ми е общо около 2 400 лева без монтажа.
Благодаря предварително!
Hitachi RAK-18RPE/RAC-18WPE Performance - 2 бр.
Daikin FTXF20B Sensira BluЕvolution - 2бр.
Midea MSABAU-09HRFNX-QRD0GW Aurora - 2бр.
Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W Premium - 2 бр.
Mitsubishi MSZ-HR25VF - 2 бр.
Да благодаря, разбрах го късно това, че не трябва да е срещу леглото, но вече нищо не може да се направи в моя случай. Ремонта е приключил и са вградени вече кутиите с всички тръби и захранването за климатиците.
То не е баш централно отсреща леглото, малко встрани е, но все пак е на срещуположната стена...
Здравейте,
Искам да разнищим един въпрос, по който нещо чувам разнопосочни мнения, за да мога да направя правилния избор в крайна сметка.
Vimax предлагат DXK12Z6-W/DXC12Z6-W, който според техните думи е по силата на premium договор между тях и Mitsubishi Heavy
Condex предлагат SRK / SRC 35 ZSP-W (който между другото и Vimax го имат), като те потвъдиха думите на Vimax и също казаха, че DXK имат право да го внасят само Vimax. Казаха, обаче, че и двата модела отдолу са 1:1 като машини. Макар, че SRK било малко по-отдавна на пазара.
След като проверих данните - И двата модела са правени в Тайланд, и двата са 1:1 като параметри на хартия, което може да се провери на сайтовете им. Серия STANDARD са и двата. Гаранционните условия са подобни.
Едит: Финално - и двете машини минават през Condex и са един и същ модел с различен код.
Този пост е редактиран от thunderlbg; 26-05-21 в 14:36.
Вземете си от официалния вносител, официалния модел.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk