Аз бих взел най-евтиния.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Аз бих взел най-евтиния.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Здравейте на всички!
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa: - жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? - основно отопление. От време на време охлаждане.
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 18 кв.м. (хол) + 16 кв.м. (детска стая), 2.70 м височина на таваните
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa: ΠBЦ (двoeн cтъĸлoпaĸeт)
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe - 8,20 кв.м (с тераса в хола) + 12.20 кв.м. (детска стая с прозорци на две стени)
· изложение нa пoмeщeниeтo - изток/запад + юг (в детската)
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти - 3 етаж на къща с 3 външни стени (без изолация, старо строителство с много дебели стени), добър покрив и празен 2 етаж. Никой не ни топли от никъде.
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo - xoл (всекидневна) + дeтcĸa (свързани през голяма врата, срещу която ще се монтира климатика, за да докара макс 20 гр. за спане в детската)
· в ĸъщa
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? Благоевград
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 23-24 хол (всекидневна) , 20 за детската
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - не
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - 2 телевизора, 2 лаптопа
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? - 1700 лв. с монтажа (макс 2000 лв.)
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? - 15 гр. (за кратко през януари, февруари и март)
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли. - ужасна схема на пространството
Спрял съм се на следните модели:
Fujitsu General ASHG12KGTB/AOHG12KGCA, 12000 BTU, Клас A+++
MITSUBISHI HEAVY SRK35ZS-W / SRC35ZS-W PREMIUM
MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-AP35VGК / MUZ-AP35VG
Gree Soyal GWH12AKC-K6DNA1A
Gree Amber GWH12YD-S6DBA1A
Hitachi RAK-35RXD / RAC-35WXD Akebono
Hitachi RAK35RXE/RAC35WXE, AKEBONO, 12000 BTU
Panasonic KIT-Z35-VKE
Искам зимата да ми е топло, а топло и евтино не са неща кореспондиращи си през повечето време. Около мен навсякъде има някакви Грита по 1000 лв., които топлят много, но и харчат. Собствениците им обаче са повече от доволни. Аз искам през зимата да ми е топло, пък ако може и евтино (за бюджета ми), щастието ще е пълно. Отделно искам и с 1 изстрел (климатик) да отстрелям два заека (стаи), което ми се струва кауза 'пердута' в моя случай, но искам и вие да произнесете финансовата ми 'присъда'... хах... Благодаря за отделеното време и внимание!
Аз с Hitachi RAK35RXE/RAC35WXE, AKEBONO, 12000 BTU отоплявам хол + кухня точно по описания начин - северни студени помещения в къща без изолация, етаж 2 от 3, големи топлозагуби, първи и трети етаж не се отопляват. Нисък разход за ток и смогва без проблем до -12 (не е падала повече температурата тая зима). Дори при мен кубатурата е малко по-голяма, смятал съм я на 100 куб.м. Определено съм много доволен.
Ами детската стая не се ползваше. Възнамерявах там да сложа конвектор, но се отказах предвид големината й и най-вече - консумацията на ток, която ще настъпи. При минус 10 навън, вътре в стаята варираше от 8-10 градуса макс. Ползвахме я за хладилно помощение
Хола (всекидневна) пък го отоплявахме с това
https://youtu.be/3kfaVyzCA6k
като не го пожелавам на никой. Грешка, огромна грешка. При минус температури, никога не успя да създаде комфорт и уют, макар работещ що-годе като инвертор. Имайте предвид, че малкото знания, които имам за климатици днес, са благодарение на всичко изчетено в този форум. Чак сега, след като прочетох раздел климатици на 90%, си позволих да се регистрирам и осмелих да пиша.
- - - - - - - - - -
Супер полезен коментар. Много благодаря! Нямам никакви наблюдения върху Хитачита, но от всичко изчетено във форума, виждам че много се тачат (препоръчват). Записвам си, като ще изчакам и някой друг да се включи с коментар. Предлагат ми много изгодно Gree Soyal с монтаж, но пък е много нов модел и никой в раздел Gree не е коментирал. Досега да съм го закачил, но ме притеснява друго. Външното му тяло е същото като на G-Tech - K6DNA1A. В какво се крие иновацията и близо +400 отгоре в цената спрямо по-евтиния си брат? Дизайн, сензор, увеличена турбина, софтуер, хиперинвертор?
presen, обърнете внимание на следните модели:
Panasonic CS-E12QKEW~CU-E12QKE Etherea или Panasonic CS-Z35XKEW~CU-Z35XKE Etherea
Toshiba RAS-16BKVG-E Mirai
Carrier 42QHP12Е8S/38QHP12Е8S Platinium
Hitachi RAK-35RXЕ/RAC-35WXЕ Akebono
Kaisai KSN-12PRBI~KSN-12PRBO Pro+
General Fujitsu ASHG12LUCA Discovery White
Този пост е редактиран от presen; 13-06-21 в 23:00.
Здравейте,
искам за отопление на помещение хол с кухня 36м2/82м3 (къща в софийско, с външна и вътрешна изолация, двоен таван от гипсокартон, стъклопакет двоен общо 8m2), да сложа подов климатик само за отопление, като ще е удобно да го сложа да духа пред най-голямата ми стъклопакетна "витрина" 4м2. Долното помещение не се отоплява, но е постоянно около 12C, горните помещения са спални с темп 16 през деня и 20C през нощта.
Важно е да може да се пуска само долната струя и да може да се управлява вляво и дясно потока на въздуха.
Моля за вашите препоръки.
Колебая се за GREE geh18aa-k6dna1f-i (макар и преоразмерен), но нямам идея дали отговаря на търсенето ми и изобщо добра машина ли е?
п.п.
до сега го отоплях без проблем с 2kw адакс + 1kw адакс само в най студените дни (-15C).
Този пост е редактиран от silver1; 14-06-21 в 15:30.
Като гледам подписа ти имаш свестни машини.Грее-то заради бюджета(който не си дал) ли го гледаш?
Здравейте,
Бихте ли ми помогнали в избора на климатици за един апртамент.
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
oсновно за охлаждане, отопление - късна есен преди да пуснат парното.
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;
1. хол /всекидневна/ - тв, стандартните мебели за хол - 17 кв.м. с височина 2,6м., 44 куб.м.2. спалня - 15,5 кв.м. с височина 2,6м. (спалня, нощни шкафчета, гардероб, тв)., 40 куб.м.
3. детска - 12,5 кв.м. с височина 2,6м.(легла, шкафчета, гардероб, тв)., 33 куб.м.
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид);
1. хол /всекидневна/ - ПВЦ, 7 камерна, троен стъклопакет - Б/Б/4 сезона.
2. спалня - ПВЦ, 7 камерна, троен стъклопакет - Б/Б/4 сезона.
3. детска - ПВЦ, 7 камерна, троен стъклопакет - Б/Б/4 сезона.
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;
1. хол - 6.65 кв.м.
2. спалня - 4.85 кв.м.
3. детска - 3.75 кв.м.
· изложение нa пoмeщeниeтo;
Изцяло южни с по една външна стена, детска - югозапад с две външни стени.
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)?
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н;
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe?
Апартамент - тухла.
6-ти етаж
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)?
София
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?
23-24 градуса
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?
Спалня и детска - външни стени 10см стиропор. Тавани - навсякъде гипскартон с 5см. вата.
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?
Горе е уточнено.
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)?
1. хол /всекидневна/ - до 1200-1300лв. без монтаж
2. спалня - до 1200-1300лв. без монтаж
3. детска - до 1200-1300лв. без монтаж
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?
Предполагам от 0 до 38.
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
Тръбите/разводката/ за климатиците ще се прокарва предварително. От хола и детската излизат на едно място, а от спалнята на друго.
Два смятам да монтирам от двете страни над вратата между хола/всекидневната и детската/зап.стая
Фирмата която ще ми прокарва разводката, ми предлага тези модели:
DAIKIN FTXC35/RXC35 - 1 БР.
DAIKIN FTCX25/RXC25 - 2 БР.
ИЛИ
GREE 12 FAIRY - 1 БР.
GREE 09 FAIRY - 2 БР.
Не робувам на марки и съм отворен и за други предложения.
В момента се предлага Panasonic CS-TZ25TKEW на 885лв. Става ли според Вас за 9-ка?
За момента идеята е да се ползват основно за охлаждане, но не знам дали след време няма да се иска и за отопление да се ползват.
Предварително благодаря!
Сравних го с Toshiba. Разликите, които открих не ми се сториха съществени като за 1500лв разлика.
Но все пак затова съм тук, защото не разбирам достатъчно, а и не е казано че всичко важно го има в брошурата.
Доколкото знам обдухване само от долна клапа имат подовите Тошиби и новия Дайкин, а Гриито май няма тази функция.
Като цяло последните не се славят с особенна икономичност, а и тези ел. нагреватели на тава и картер допълнително ще спомагат за това.
Иначе да - топлят и са по-евтини от старите марки .
iceberg, за посочените пари от Вас може да се вземе нещо дето да топли винаги, не само през междинните сезони. Например два броя Hitachi RAK-25RPE/RAC-25WPE Performance и един Hitachi RAK-35RPE/RAC-35WPE Performance за по-голямата стая, на места ги има и с безплатен монтаж. Иначе естествено не е Хитачи единствената марка, просто аз имам поглед основно върху нея и затова я давам като пример.