Първоначално публикувано от
atradoslav Здравейте, имам питане за препоръка/съвет за покупка на 2 климатика.
Жилището е ваканционно и се посещава съботно-неделно (понякога се пропуска и това). До гр. Разлог е. Комплекса не е постоянно обитаем и съседните апартаменти също на неотоплями. Апартамента е южен и влиза доста слънце през деня. В момента е с 2 конвектора, който не успяват да вдигнат достътъчно температурата, усеща се че топлят около тях, но не могат да затоплят стаите. Преди няколко дни (когато навън беше - 7, -10) при влизане в апартамента температурата беше 11.4 градуса, след 12 часа работа на 2-та конвектора (1500 W Noirot) температурата се покачи на 16.5. При включване на вентилаторна печка , в рамките на 1-2 часа температурата стигна 22 градуса, тъй като с вентилатора обръща бързо въздуха.
Затова реших да сложа 2 климатика. Тъй като не е постоянно обитаемо, търся по-нисък клас модели, които задължително да имат WiFi свързване за мога да включвам предварително преди да отидем.
Апартамента е двустаен - 25 кв. + 15 кв. стаи
Към момента съм харесал тази комбинация:
Gree Fairy GWH12ACC +
Gree GWH09ACC (ОК са ми като бюджет, имат WiFi, по характеристика работят при -23 градуса). Добре ли е модела за цената си? Четох мнение, че има постоянен разход 80 вата, дори и да е изключен, заради отоплението на въшното тяло. Проблемът с поддържането на температурата, доколкото разбрах се решава, с функция за измерване на температурата от дистанционото, което е ОК.
Смятате ли, че е удачен избора и има ли нещо друго в този ценови клас или малко над него, който да огледам (
с WiFi)