Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W~SRC20ZS-W2 Premium след 05.11. е наличен на 100% с нова цена.
Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W~SRC20ZS-W2 Premium след 05.11. е наличен на 100% с нова цена.
Как се казва селото?
Там е много студено, а има и села които постоянно са в мъгла. Баща ми се топли в подобна къща с климатик, та ми е много ясно за какво става въпрос.
9-ките ги забрави освен, ако не е някой нордик с много висок максимум.
За тоя бюджет от фижаците гледай 12luc.
Търси нещо да е с над 30кг външно тяло и максимална мощност над 5kW за да не ти мръзне задника.
MHI25 zs-w ще ми ли е достатъчен.Височината на стаята е два метра.Така е построена някога къщата и затова кубатурата е малка.Дайте мнения.Предварително Ви благодаря.
MHI25 zs-w ще ми ли е достатъчен.Височината на стаята е два метра.Така е построена някога къщата и затова кубатурата е малка.Дайте мнения.Предварително Ви благодаря.Да зимата е много студено и има мъгли.
1вото,което не поставям на въпрос адекватността на предложението.
Въпроса ми за малко помещение е за съвсем ,съвсем друг друг климатик на Хитачи и за друго място -
Hitachi RAK-18RPE/RAC-18WPE Performance .
Как да нарека спалня под 10 м2 ,дори и в собствен апартамент !?
Да ,почетох го. Фуджицу лука ми излиза над 1700лв с монтажа. На грее модела където съм посочил външното тяло е33,5кг 4,8кв и до -22 градуса и с монтаж на 1450лв. Само не зная дали са сполучливи като малка и модел. За това тъся мнения тук, че от качества на марки и модели не съм запознат, а само ги сравнявам по техническите им характеристики.
За всички които искат да получат компетентни съвети и правилна информация от потребители и технически лица, е необходимо да отговорят на въпросите:
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
къща
·
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
за отопление
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;
20м2, 57м3
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa ПВЦ
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;
· изложение нa пoмeщeниeтo; северно
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти 1ви етаж
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- Хол+кухня
·
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? северна България
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe 22/23 само за отопление
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? няма изолация, гредоред, има ламперия, ако значи нещо
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? фурна с котлони, пералня, хладилник, микровълнова
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? около 1800
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? -20
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли
Много съм объркана, говорих с двама техника които ми казаха съвсем различно неща. Първият ми каза, че се нуждая от 18ка , а втрият ми преложи 12ка
Вторият техник ми препоръча Мицубиши Хеви премиум 12, или Дайкин сенсира 12ка...
И от тук започват въпросите 1во дали 12 или 18? на коя марка да заложа, да чакам ли Black Friday?
Моля ви за компетентно мнение..
Ще го ползваме само през зимата искам температутрата в помещението да е около22, 23 градуса, минималните температури тук през зимата са околко -20
За -20С, къща, гредоред и без изолация бих погледнал Фуджи/Фуджитсу 12 LMCBN (нордика) с тоя бюджет.
Дано се намира още.
Значи ми трява 12ка така ли? да не бъде прекалено малък? С фуджицу сме в спалнята пак 12ка, а спалнята е доста по-малка и по-ниска, се справя добре, но на външна температура около 0 външното тяло замръзна миналата година та съм малко скептична вече към марката..
Тази 12ска е малко по-различна/топлеща.Вашия модел какъв е?