Външното тяло като е замръзнало, после размразило ли се е само? Ако да - значи всичко е наред и няма за какво да сте скептична, нормална работа е това.
Външното тяло като е замръзнало, после размразило ли се е само? Ако да - значи всичко е наред и няма за какво да сте скептична, нормална работа е това.
12 LMCBN, съм го наблюдавал доста време. Въпреки, че не ми харесва работата на вътрешното тяло, то топли много, няма да замръзне и размразява при нужда.
Здравейте,моля за помощ при избор на климатик.
Предварително благодаря за отделеното време.
1.*За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно;
2.*Цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление)
3.*Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo 22-23 м2 ,57 м3
. ΠBЦ, двoeн стъклопакет,
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe-5м2
· изложение нa пoмeщeниeтo- югоизточно
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa 3 етаж среден, панел
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня,
· в aпapтaмeнт
4.*B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата) Варна
5.*Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa-24
6.*Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa-няма изолация
7.*Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви -няма
8.*Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж) - 2000 +/-
9.*Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? - целогодишно
10.*Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
Предлагат ми: MSZ AP35VG,ASYG 12LTC
Гледах и Panasonic CS-Z35XKEW/CU-Z35XKE ETHEREA ,но го нямат наличен и много го "плюят"
Този пост е редактиран от ylok; 19-10-21 в 11:08.
Фуджитсуто е доста стар модел, отпреди 7-8 години сигурно, което не пречи да е хубав.Освен това е на стария фреон R410 (дали е + или - , да кажат запознати).
Основния му недостатък, както и при други модели от марката, че на втора степен шума рязко скача от 20-на на над 30 децибела, което не го прави добър избор за спалня.Не знам дали ще смогва да климатизира на 1-ва степен, най-вероятно, в по-голяма част от времето ще работи сигурно на 2-ра степен.Но пък е най-топлещия климатик от трите, с една дума, няма пълно щастие.
Panasonic-а е модел от тази година, кога успяха да го тестват, че започнаха да го "плюят" и кой го плюе - от фирмата или ползватели?
Този пост е редактиран от Palev; 19-10-21 в 14:58.
AP25 ще е предостатъчен за 20кв във Варна.
- - - - - - - - - -
В левия ъгъл, ако се монтира климатика, ще е "по - малкото зло". Ако е над дивана, при отопление, с клапи насочени надолу (препоръчително) струята ще бие в гърба на седящите.
А, иначе и аз се присъединявам към мненията на ccankov73и rosswen, (да не се деля от колектива ) ако е съгласна фирмата за AP25, ако не 35-ца.
Колеги извинете, но какво АП, явно не сте виждали на живо ЛТЦ. Това е машина, която няма нищо с АП, нито с Панасоника и е на светлинни години напред като хладилна част. Има и 09-ка от модела все още ако 12-ката идва силен.
Хм, ами тъй като имам LCC(на Фуджитсу) и GE (на МЕ), които не са същите, но да речем подобни, и то във Варна им познавам начина на работа, та не бих си метнал Фуджитсу във спалня.
Колегата е писал хол,спалня, предполагам ще се спи там.
Ясно, че LTто е по-, най- , ама за какво му е за варненския климат.
Определено МЕ-то ще бачка доста по-комфортно, разбирайте тихо. Да, Фуджака разполага с много повече сила, а и ще е по-ефективен, заради по-добрия хардуер, но не е от най-подходящите машини за спане.