Отговор: Home Assistant и Климатик. Как се прави?
Големи л*йна станаха!
След изтриване на акаунта с 300 зора успях да добавя по IP устройстводо което до сега не можех.
Сега обаче не мога да добавя другото което ми работеше до сега! Като започна да го добавям по IP, бутонът DONE не ми е активен :(
Много се изнервих вече с тези Шелита. Какво ли не пробвах.
Аз затова ти казах да ресетнеш устройствата и изтриеш акаунта, и да започнеш все едно от начало.
Дявола не е толкова черен, колкото изглежда. Провери си също дали FW на съответните устройства е най-новия - стабилен.
Проблемите в момента ги имаш понеже устройствата са закачени в локална мрежа, но не са в Клауд. Сърбах я тази чорба вече.
Sent from my MI 8 using Tapatalk
Край! Отказвам се от облака тези докато не си оправят бакиите!
1. Давам заводски настройки и на Дветв Шелита
2. Трия акаунта
3. Създавам нов акаунт
4. Добавям стаите
5. Добавям устройствата от АДД ДИВАЙС
Уж ми казва, че добавянето е успешно а се оказват успешно добавени само към локалната мрежа!
Стаите пак са празни!
Цитат:
Първоначално публикувано от
mimojef
Край! Отказвам се от облака тези докато не си оправят бакиите!
1. Давам заводски настройки и на Дветв Шелита
2. Трия акаунта
3. Създавам нов акаунт
4. Добавям стаите
5. Добавям устройствата от АДД ДИВАЙС
Уж ми казва, че добавянето е успешно а се оказват успешно добавени само към локалната мрежа!
Стаите пак са празни!
6. Рестарт на устойствата
7. Изход и вход в апликейшъна
Стана подкарах ги.
И аз не разбрах как!
Дано да не изчезват пак.
Браво, не трябва да се отказваш.
Нещо по темата свързано с проблеми с свързването към облака на Shelly
https://www.shelly-support.eu/lexiko...her-user-acco/
Sent from my MI 8 using Tapatalk
up на темата.
За всеки случай. може някой да иска да си сложи ХА за да си следи работата на климатика.
Възможно ли е с някакви джаджи да записвам консумацията на климатика без да имам интернет? Идеята е като отида на село да разгледам графиките. Имам стар лаптоп който може да стои там. Има и едно разбери (Pi4 ако не бъркам), но синковеца сигурно ще вдигне вой до небето, ако му го приватизирам.
HA работи локално, т.е. точно това, за което питаш.
Някой подкарвал ли е даикин на амазон ехо.
Навсякъде по реклами и сайтове обяснява така става, но се оказва че не се подържа в бг
Привет,
Някой с успех при връзването на MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES климатици с датчици за врати/прозорци? Много бих се радвал да сподели полезни съвети.
Цитат:
Първоначално публикувано от
sandista
Привет,
Някой с успех при връзването на MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES климатици с датчици за врати/прозорци? Много бих се радвал да сподели полезни съвети.
Темата е за интеграция с Home Assistant. Едва след това е "свързването" с каквото и друго да е било. Климатиците ти имат ли wi-fi модул и ако имат - какъв модел е?
Пред покупка съм и като цяло съм доволен от Митсубиши Хеви моделите серия "SMART PLUS"SRK ZTL-W (с вграден WiFi ). Силно се надявам да има интеграция с Home Assistant и да не е прекалено сложно да изпълнение.
Ако няма и има по-добро решение и друга марка климатици може да споделите :) Ще се ползват за охлаждане.
Поздрави!