Първоначално публикувано от
Carvin
Привет,
Климатиците са 9-ки (3 броя).
Апартамента е тухлен, добре изолиран, около 80м2 като има климатик в двете спални и всекидневната.
КОнсумацията от 400W (на климатик) за два часа я видях от приложението и то в период на темпериране, така че най-вероятно е ОК за този период. Последните няколко дни дори не съм ги пускал , че времето е супер

Сметката за ток, с парно, която цитирах е за студените месеци и е благодарение на : два бойлера, миялна, сушилна и 12KW електрическо котле за отопление ....
Относно недостатъците - какво имаш предвид моторчетата на клапите? Много са шумни?
На единият от климатиците хоризонталните клапи са малко шумни и дори с е чудя дали да не звъня да ги погледнат .... на другите са безшумни.
Температурното задание тепърва ще видя дали има девиация, тъй като ми е още много малък опита.
Направи ми впечатление, че телата са произведени в Турция (вътрешните и външните), а не в Чехия. Дали е добре или зле - предстои да видим, но някой ако има наблюдения да сподели.
В Onecta има една опция в настройките за климатиците / Settings/ Advanced operations/Keep Dry - чудя се за какво точно е тя, тъй като режима Dry e отделен?
Поздрави,
Дани