Проблема идва от дренажа за летния конденз,аз имам подобен проблем когато има силен вятър и чувам свистенето на вятъра вътре в помещението.
Проблема идва от дренажа за летния конденз,аз имам подобен проблем когато има силен вятър и чувам свистенето на вятъра вътре в помещението.
Да разграничим. И твоят климатик свисти, щото вятъра се завихря по някакъв начин в перката. И шума влиза в стаята ти от дренажната тръба ли, като отвор през който може да влезне звука?
Защото дренажната тръба не е виновна за свистенето сама по себе си, както стана ясно.
Как си го решил това?
На мойте 2-та от години са натикани парчета от гърба на гъбата (зеленото, абразивната част). То е доста рехаво, навивам на малко руло докато влезе в отвора. То не се разпада от слънцето за разлика от дунапрена. Не го махам и през лятото, чудесно просмуква водата и си капе през него без проблем.
Е да, ама то тече слуз, не само вода. Продухай го тоя маркуч!
Велони да каже, това свистене, което се чува го притеснява, че се чува вътре или вън?
От снимката която си качил се вижда че външното тяло на климатика е много близо до отвора в стената от който излиза тръбния път до външното тяло.Ако този отвор на стената не е уплътнен добре звука от външното тяло ще преминава през него и ще го чуваш все едно че идва от вътрешното тяло.Затова уплътни още по добре отвора от стената от които излиза тръбния път.