Официалната цена на FTXZ50N е 6174 лв. Ако успеете да го спазарите за 5000 лв с включен монтаж, взимайте го без да се замислите. Ако ли не, други предложения:
General Fujitsu ASHG12KXCA Nocria X
Hitachi RAK-50RXЕ/RAC-50WXЕ Akebono
Mitsubishi Heavy Industries SRK50ZSX-W~SRC50ZSX-W Diamond
Panasonic CS-Z50XKEW~CU-Z50XKE Etherea
Mitsubishi Electric MSZ-LN50VGW~MUZ-LN50VG
Не смятам, че моделите от триото са подходящи за малки помещения. Но всеки си взима решението сам.
Благодаря за предложенията! Hitachi-то най-ми допада, но понеже вътрешното му тяло е малко по-голямо(90см), дали ще му е проблем ако почти се долепи до страната на един шкаф?
Също някой има ли представа като дойде време за смяна на филтъра "Nano titanium", от къде може да се закупи? И накрая ако някой може да препоръча фирма за монтаж за София, ще съм благодарен.
Здравейте,
Ще помоля за един бърз съвет.
Обмислям покупка след няколко месеца на два климатика за апартамента.
- ново строителство тухла.
- 44мм троен стъклопакет (Trocal)
- външна изолация 10см
- изложение юг-югоизток
- таван височина 2.75м
- гр. София (ако това има някакво значение въобще)
Ето го и разположението:
Въпросите:
- за всекиднвената 25м2 мисля да сложа една 12-ка и тук се двуомя между Mitsubishi Electric MSZ-LN35VGW / MUZ-LN35VG Zubadan 12 000 BTU или Mitsubishi Heavy Industries Diamond SRK35ZSX-W/ SRC35ZSX-W, 12 000 BTU
- за по-голямата спалня 14.33м2 мисля една 9-ка тук отново между Mitsubishi Electric MSZ-LN25VGV / MUZ-LN25VGHZ Zubadan, 9 000 BTU или Mitsubishi Heavy Industries Diamond SRK25ZSX-W/ SRC25ZSX-W, 9 000 BTU
Ето го и сравнениеито, което мисля, че Вие си го знаете много добре. Но това си е само на хартия.
Та, на кое да заложа. Питам от опит хората.
Ще се ползват и зимата и лятото. Търсим по-добър комфорт, по-нисък разход и по-добра сглобка. Wi-Fi ще ползвам също.
Ще се радвам на добър, стегнат и конструктивен отговор.
Благодаря предварително.
Този пост е редактиран от Arkadietz; 18-01-22 в 18:01.
Моя по-бавен съвет е да си поливаш ТЕЦ-а, а климатиците да ги сложиш на тези места и да си ги ползваш само за охлаждане.
Ако имаш възможност да местиш радиатори гледай да не са под климатик. В спалните високите радиатори бих ги менил с ниски и да стоят пред френските прозорци.
И аз знам къде трябва да са най-добре, но за жалост не може да се случи това.
Както са дадени на схемата така горе-долу трябва да са.
Сграда е пред АКТ16 и тръбите за теца са вече пуснати. Само че аз не залагам много на ТЕЦ-а, защото там сумите са големи.
Това ми е backup плана, който мисля ще ми излезе по-печаливш.
Благодаря за труда иначе.
Arkadietz, всеки производител си има някакви кусури. Въпроса е с кои кусури можеш да се съгласиш. За zsx-w, си има тема.
В твоя случай бих дал един плюс повече на Mitsubishi Electric. Много вероятно е да имаш дефрости на 2.5 часа. Всъщност защо не обикновените LN, а Zubadan?
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно;
2. За отопление;
3. Площ/обем:
· 28m²; 70m³;
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa: ΠBЦ, двoeн cтъĸлoпaĸeт;
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe: 5м²;
· изложение нa пoмeщeниeтo: северно;
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa: 1-ви;
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл+кухня;
· aпapтaмeнт;
4. B ĸoя част на България : Хасково
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe Зима +23/24°
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн: две външни стени с по 5см стиропорена изолация;
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo: фурна, телевизор, хладилник, лаптоп.
8. Kaĸъв е бюджета за покупка до 3000 лева с монтажа
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa: до -15/-20
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
Двоумя се между:
1. mitsubishi-heavy-srk35zsx-w-src35zsx-w-diamond-12000btu
2. daikin-fvxm35a-rxm35r-perfera-12000btu
3. mitsubishi-heavy-srf35zs-w-src35zs-w2-premium-12000btu
Климатика ще се ползва само за отопление.
Харесва ми разхода на хиперинвертора, но от четенето разбрах че подовата машина ще много по-комфортна.
Благодаря предварително.
Този пост е редактиран от methaa; 19-01-22 в 15:23.
Подовия DAIKIN при тези цени...
По-комфортно е,вероятно потреблението няма да е различно,защото стения монтаж иска градус нагоре.Oсвен това мисля ,че има по-добро пречистване и възможност за 30 мин. с конвекция.
Или diamond..
За Хасково може да питаш на место фирма Пламеа.Мисля могат да ти дадат най-добри цени на посочените от теб модели.
Само не се заблуждавайте, че тези плюсове ще Ви топлят...Това са последните неща който трябва да гледате. Дайкина също е добра машина.