Страница 53 от 76 ПърваПърва ... 343515253545563 ... ПоследноПоследно
Резултати от 781 до 795 от общо 1128
Like Tree303Одобрявам

Избор на климатизатор '2022 година

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Отговор: Избор на климатизатор '2022 година

Този бюджет включва ли монтажите?

2.  

3. Novice
    Тук е от
    Sep 2022

Да колега,извинявам се за което.Предполагам това доста ще ограничи избора.

4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2019

Моят също включва монтажа - благодаря за уточнението! Коригирах си коментара.
    Този пост е редактиран от danielangelov; 13-09-22 в 21:15.

5. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от INFINITY Виж публикацията
    .....това доста ще ограничи избора.
    Да, напълно сте прав.....

6. Novice
    Тук е от
    Sep 2022

Е добре де колко пари трябва да отдели човек за да може да "съществува"в тая мизерна държавица?
    Искате да ми кажете че до тея пари няма нищо свястно?
    Очаквам някви предложения

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Искате да ми кажете че до тея пари няма нищо свястно?
    Очаквам някви предложения
    Всичко поскъпна, за съжаление и свестните клими. Като си калкулирате монтажите, не остава бюджет за прилични машини и ще поемете риск, да си дадете парите на вятъра. Каквото и да вземете, ще е въпрос на съществен компромис. Не очаквайте да получите разумни предложения в рамките на тази сума.

8.  

9. Novice
    Тук е от
    Sep 2022

Колега благодаря за отговора.Виждам че си навътре с материята,
    Тези Gree fairy 9-ки 12-ки дали ще вършат работа?
    Пише ги уж че били с безплатен монтаж.
    Дали 2 9-ки в спалните и една 12-ка в хола,или направо 3 12-ки в 3-те стай?

10. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Цитат Първоначално публикувано от gurcayy Виж публикацията
    Не става дума да внасяш, а да подбираш откъде и от кого купуваш. Има един/няколко официални вносители на даден продукт. Всички останали по-дребни търговци купуват от тях с отстъпка и ги продават кой как може. Ако му се струва скъпо на колегата, да потърси официалния вносител и ще получи информация за пазарната цена на климатика.
    И какво ще подбереш. Цените при всички по веригата са повишени. Сам си го написал - започва още от вносителите. И при климатиците е малко особена ситуацията, защото факторът монтаж е важен елемент и често не може да купуваш от всякъде и после да търсиш монтажници, че и гаранционна поддръжка.
    Както и по-горе се спомена - обсъждали сме я тази тема вече.

Колега благодаря за отговора.Виждам че си навътре с материята,
    Тези Gree fairy 9-ки 12-ки дали ще вършат работа?
    Пише ги уж че били с безплатен монтаж.
    Дали 2 9-ки в спалните и една 12-ка в хола,или направо 3 12-ки в 3-те стай?
    По-добре Мидея. Прочетете темите за марката из форума. Ако и тази тема прочетете малко повече, дори и да не сте запознат с материята, с рационално мислене ще съпоставите предложенията за подобни помещения спрямо бюджета. Жилищата у нас не са чак толкова различни, а моделите климатици за определена цена също. Ще видите, че се предлагат 10-15 модела максимум, в групи от няколко припокриващи се като характеристики. А и понякога може да купиш само това, за което ти стигат парите. С 3 броя от средните модели на Мидея, мисля че сте около бюджета.
    Този пост е редактиран от VanDan; 14-09-22 в 11:36.

11. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2019

А в моите ценови диапазони мога ли да се вместя с нещо читаво?

12. Novice
    Тук е от
    Sep 2022

Здравейте майстори и специалисти.
    При нас на северозапада времето вече захладня и нещата стават спешни.
    Предварително благодаря на отзовалите се със съвет за един нищо неразбиращ потребител.

1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
    · жилищно;
    · магазин или склад;
    · промишлено помещение;
    · офис и т.н
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? предимно отопление
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 40 кв.м. 104 куб.м.
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид);
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;4,32 кв. с южно изложение и 2,72 кв. със западно изложение, изход към тераса 1,6 кв. на изток
    · изложение нa пoмeщeниeтo;
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? апартамент на първи жилищен етаж; отдолу гаражи неотопляеми
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н;
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? апартамент
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? Монтана
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 22-23 градуса зимата /баба с внуче/
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? стиропор EPS 10 см. саниран блок
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? хладилник, телевизор
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? до 4000 лв. без монтаж
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? зимата - 10, - 15 градуса; лятото се ползва инцидентно над 33 градуса
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли. правоъгълник 8 на 5 кв.м. югозападно изложение
    Този пост е редактиран от Maradi; 14-09-22 в 13:48.

13. Junior Member
    Тук е от
    May 2013

Здравейте,
    Имам няколко въпроса относно избора на климатик и най-вече имам драма с долу посочените два.
    Mitsubishi Heavy srk60zsx-w-src60zsx-w DIAMOND 21000 BTU
    Mitsubishi Electric msz-ln60vgw-muz-ln60vg 21000 BTU

Става дума за Г-образно помещение 56 квадрата кухня с хол (етаж от къща). Помещението има 1 прозорец 2м широк 1,5м висок и голям френски 3,4м широк на 2,4м висок. Дограмата е Саламандер 6 камерна bluevolution 92 с 3-ен стъкло-пакет. Цялата къща е с изолация 20см каменна вата и се намира в София. Етажа има подово отопление и климатика ще се ползва предимно за охлаждане или по-бързо стопляне за кратко. Тръбите са прекарани в стените и е предвидено захранването на климатика да е при външното тяло, така че дори и да предложите други модели трябва да се захранват от външното тяло.

Разликата в цената м/у двата е огромна (1800лв) а параметрите са еднакви дори една идея по-добри на MHI който е и по-евтиния. В апартамента на родителите ми има 4 броя ME ,от който са страшно доволни 2 от тях мисля че направиха 10 години другите 2 около 5г с 0 проблеми. И като цяло не бих се замислил за марката но при тази разликата в цената реших да попитам все пак има ли нещо в МЕ което да си заслужава тази разлика. За размера също не съм сигурен но за охлаждане и стопляне за бързо не мисля че ще ми пречи ако се On/Off-а от време на време.

1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
    · жилищно;
    · магазин или склад;
    · промишлено помещение;
    · офис и т.н
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 56кв.м 142м3
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид);
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;
    12,3
    · изложение нa пoмeщeниeтo; Юг, Запад, Изток
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? 2-ри етаж от къща
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н;
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe?
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? София
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? Нормална 22-24
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? 20см външна изолация каменна вата, 7см на пода и подово отопление
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? Хладилник,фурна,фризер,котлони,Телевизор, Компютри и др.
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? Няма
    бюджет
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? Лятото при всякаква зимата без значение
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли. Няма яснота още Г образно помещение като съм на ясно че в едната част от Г-то няма да се охлажда пефектно
    Този пост е редактиран от Кирил Ранчев; 14-09-22 в 14:52.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Избор на климатизатор '2022 година

Щом ще е за охлаждане предимно вземай mhi то , мисля че и модела 35zsx ще свърши работа те като хардуер са почти еднакви с по големите модели.Аз с една 9ка си охлаждах 80кв апартамент без да качва повече от 550 вата и то в най големите жеги повечето време си работеше на минимум, но несъм го гасил почти юли и август

16. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

ма вий явно не четете ФЕЙСБУК.Членувам в една група за ремонти и там хората топлят цял апартамент с ДАЙКИН 12-ка(каквото и да значи)и плащат по 90 лева ток за всичко зимъска........

17. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA Виж публикацията
    ма вий явно не четете ФЕЙСБУК.Членувам в една група за ремонти и там хората топлят цял апартамент с ДАЙКИН 12-ка(каквото и да значи)и плащат по 90 лева ток за всичко зимъска........
    Ма ние членуваме в други групи и там се оправят с 9-ки за цели къщи. Също знаем, че козата си иска пръч и не ближем задници просто за спорта, за профилактика или за ремонт.

18. Junior Member
    Тук е от
    May 2013

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    Ма ние членуваме в други групи и там се оправят с 9-ки за цели къщи. Също знаем, че козата си иска пръч и не ближем задници просто за спорта, за профилактика или за ремонт.
    Може ли малко по-сериозно и без детинско заяждане. Въпросът ми силно ме интересува и ми се иска някакво експертно мнение да каже нещо различно от това което пише в характеристиките. Има огромна разлика в цената м/у 2-та модела с 99% еднакви показатели. Някой имал достъп разбиращ пипал и разглобявал 2-та модела да си каже експертното мнение.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 53 от 76 ПърваПърва ... 343515253545563 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ при избор на климатизатор
    От slowhand във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 37
    Последно: 07-06-23, 16:06
  2. Избор на климатизатор '2021 година
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1745
    Последно: 01-01-22, 20:39
  3. Избор на климатизатор '2020 година
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1381
    Последно: 01-01-21, 12:54
  4. Избор на 9ка(25ца)подов климатизатор за спалня/детска стая.
    От Joro1986 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3
    Последно: 27-10-18, 23:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе