FVXM25A/RXM25R
Тогава нормалната версия за стена ftxm25r за спалня е може би най доброто
[QUOTE=mystikalrs;1036878]Тогава нормалната версия за стена ftxm25r за спалня е може би най доброто[
Благодаря,ще разгледам подробно посочения от вас модел.Отворен съм и към други предложения ако,някой колега има такива.Също така ако можете да препоръчате добър(кадърен) техник,за обл.Варна.Благодаря още веднъж.
Благодаря за съвета, спрях се на Mitsubishi-то и от няколко дена е монтирано. Откъм шум съм изключително доволен - климатикът почти не се чува. Обаче от 2 дена не е спирал да работи - на режим охлаждане на 23 градуса и вентилатора постоянно работи, въпреки че съм го оставил на auto. Ако го настроя на 26 например, въпреки че термометъра в стаята показва 23, той продължава да духа студено. Не мога да разбера дали е нормално или дали има проблем в климатика/монтажа?
1.*За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно;
·
2.*За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
За всичко
3.*Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 45м2
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); троен стъклопакет, 4 сезона
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; само един прозорец с врата на късата Южна стена
· изложение нa пoмeщeниeтo; юг
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? Последен
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; хол
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? Апартамент
4.*B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? Стара Загора
5.*Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 22-23 градуса
6.*Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? Топ изолация отвсякъде, апартамента е много топъл и почти няма загуби. Стаята е вътрешна и единствената външна стена с прозорец и врата е 3.3м и има 10см изолация и чудесна алуминиева дограма.
7.*Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? НЕ
8.*Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? 1800-2800
9.*Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? 24 градуса
10.*Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
Дълга стая 12 метра дължина на 3.3м ширина и две по широки пространства по 4.5м. Климатик ще бъде монтиран посредата на стаята в едното по широко пространство. Прилагам снимка.. тръбите са положени в стената. Гледам 12ки, въпреки че помещението е голямо(дълго), просто зимата, когато нищо не бе включвано никога, майстора отопляваше цялата стая с газова печка само на една пита от трите... даже и без отопление температура в стаята и на стените бяха добри.
Просто ще трябва климатик, който да разпределя добре струята по хоризонтала. Имам един свален Amber Nordic 18ка, но ако го сложа в помещение без топлозагуби ще е 90 процента оф и ще е яко успан и температурата ще пада, докато се усети да тръгне. Чудя се между Panasonic Etherea 2021, Hitachi Shirokuma, Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE / MUZ-FH35VE, Toshiba Haori 13... но всякакви други предложения са добре дошли. Иска ми се да има някаква система за прочистване на въздуха.. Благодаря!
Този пост е редактиран от SD2006; 16-06-22 в 08:58.
Mhi 35zsx можете да погледнете не би трябвало да работи он оф
Благодаря за съвета! Бях го разглеждал, но не толкова подробно, защото е доста в горната граница, но сега по-подробно като му видях минимумите, коп еер, това че има добра струя навсякъде и прочие май е доста добър вариант..
Ще изчакам и предложенията на уважавания Aleksandars и ще реша окончателно. Благодаря още веднъж.
За всекидневна от 12кв.м (31куб.м), в къща в северна България, без отопление на съседните стаи, нова PVC дограма с двоен стъклопакет и изолация на тавана - смятате ли че Fujitsu 09KMCC е по-добър избор от Fujitsu 12KMCC за основно отопление през цялата зима?
Двоумя се дали двуредовия топлообменник на Fujitsu 12KMCC няма да помогне за по-комфортната работа на машината при отрицателни външни температури
Имат еднакъв минимум 9 и 12, но 12 ката ще духа по силно вътрешното тяло, може да се ползват ръчните степени ако е 12ката,а най добре 09kgta ако ще е general
Този пост е редактиран от mystikalrs; 16-06-22 в 23:14.
SD2006, в това помещение, ако ще слагате читава "12" с добро разпределение на въздушния поток, опциите са две - Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZSX-W~SRC35ZSX-W Diamond (спомената преди мен) и Toshiba RAS-13PKVPG-E Super DaiSeiKai 9. И при двата модела може да насочвате въздушния поток едновременно вляво и вдясно. При другите споменати от Вас марки, този ефект го няма. Но и двете машини надхвърлят посочения от Вас бюджет....
Gyokov, за тази спалня, Hitachi RAK-25RPE/RAC-25WPE Performance е в пъти по добро от KMCC-тата...."Отвява" ги като хардуер и софтуер отвсякъде. Може да погледнете и Midea AGN-09N8D1 Xtreme Heat Nordic.
Благодаря ви mystikalrs и Aleksandars
На база мненията в този форум се бях ориентирал към MHI srk25zs-w или Hitachi 25 Performance, но се оказа че местните фирми не искат да ми ги доставят и монтират.
Предложиха ми или Genera Fujitsu или Gree. По конкретно Fujitsu 09KMCC или Gree 09 Fairy. В краен случай Mitsubishi Electric, но не е ясно кога ще има доставка и на каква цена.
Ако трябва да избирам между Fujitsu 09KMCC, Fujitsu 12KMCC или Gree 09 Fairy - какво бихте ме посъветвали?
На каква база отказват?! Защото ще изкарат по малко пари от това което Ви предлагат ли? Взимай 12KMCC и каквото сабя покаже....Триото в спалня не е добра идея, но явно ще трябва да го преживяваш...
Моля за съвет!
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa: жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? и за двете,целогодишно
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;31м2,82м3
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид);дървена,двоен стъклопакет
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;8м2
· изложение нa пoмeщeниeтo;севр/запад
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)?етаж 5,последен,със 4м. скосена стена
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н;всекидневна/кухня
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe?апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)?София
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?24/24
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?външна на стени 5 см.
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?хладилник,ел. фурна,съдомиална,тв
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)?2800 без монтаж
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?-15/+40
Благодаря предварително!