Много моля за спешен съвет, тъй като днес или утре трябва да поръчам климатиците!
Два климатика са ми нужни, съответно за две помещения от един и същ апаратмент:
1. Хол 19 кв.м в стандартен тухлен апартамент в гр. Бургас на среден етаж със слънчево западно изложение, без крайни стени, хубава дограма и осктъклена тераса пред стаята. Ще се ползва целогодишно за отопление и охлаждане, т.е. климатика ще е основен източник на топлина. Сумата, която мога да отделя за хола е до 1800 лв с монтажа. Спрял съм се на тези няколко модела, като клоня повече към болднатите:
FUJITSU GENERAL ASHG 09KGTA
TOSHIBA RAS B10J2KVSG-E
MITSUBISHI HEAVY SRK 25ZS-W
FUJITSU GENERAL ASHG 12KMCC
Добър избор ли са тези климатици за моите нужди и ще стигнат ли тези 9-ки за конкретното помещение?
2. Спалня около 13 кв.м. с тъмно източно изложение, без крайни стени, хубава дограма. Ще се ползва целогодишно за отопление и охлаждане, т.е. климатика ще е основен източник на топлина. Сумата, която мога да отделя за спалнята е около 1500 лв с монтажа. Първончално се бях насочил към FUJITSU GENERAL ASHG 07KGTA, но след четене разбрах, че Фуджито са доста шумни климатици и затова промених решението си на следния избор:
MITSUBISHI HEAVY SRK 20ZS-W
Моля да дадете по-добро предложение, ако има и да ми посочите евентуална грешка, която бих направил в избора си на някой от моделите! Предварително благодаря на отзовалите се!