Страница 59 от 76 ПърваПърва ... 949575859606169 ... ПоследноПоследно
Резултати от 871 до 885 от общо 1128
Like Tree303Одобрявам

Избор на климатизатор '2022 година

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2022

Отговор: Избор на климатизатор '2022 година

Приятели, моля за съвет. Поръчах MHI SRK35ZS-W за стая/хол 22 кв.м без изолация и пвц дограма (дограмата е перфектна и не си представяйте ветрилник). Та въпросът ми е дали няма да е голям за това помещение и по-добре ли ще е 25-ца? Искаше ми се да има малко запас заради топлозагубите и затова поръчах този. Дали ще е дискомфортно в стаята тъй като е по-големия вариант? Догодина ще я сменям дограмата. Сега нямам възможност. Изложението е югозапад с една външна стена и врата към балкон тераса. Става въпрос за кооперация на три етажа с много дебела мазилка. Мерси за мненията ви предварително.

PS: Бях поръчал General Fujitsu 12lmca за това помещение, но вдигнах бюджета и поръчах Хевито. Беше ми мерак то. Дано да не съм сбъркал. Въпросът е 35 или 25 да бъде. Четох, че 35-цата е с двуредов топлообменник и затова избора ми натежа там.

2.  

3. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от нинов Виж публикацията
    софия горна бания
    дограмата е пвц трипластова
    Погледнете
    2x MHI 20zs-s
    1x MHI 25zs-s

4. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Gancho111 Виж публикацията
    3. 23кв.м , дограма - дървена, но запазена много(не повече от 3 кв.м прозорец), юго-източно изложение с 1 външна стена, няма изолация, 1-ви етаж (кооперация), тухлена сграда, хол-спялня
    4. Велико Търново
    5. Зима - около 22 градуса
    6. Няма изолация
    9. Зимата - в по-студени дни стига до -15 градуса през нощта, през деня около 0.

Мерси!
    Преди около 10-ина дни и аз сложих MHI SRK35ZS-W в същата квадратура, но с далеч по-благоприятни условия - нова кооперация с пвц дограма и изолация,етаж 5-ти от 6, изцяло южно изложение, Варна .По принцип бях за 25-ца, обаче нямаше налични и все още няма внос, а 35-цата ми "изпaдна" на оферта - 35-ца на цена под цената на 25-ца и много много не се чудих.Сега още съм в "процес на опознаване", но на първо четене съм очарован от тихата работа, засега само в режим охлаждане! А и моят е монтиран срещу вратата на коридора - още 10-ина квадрата.
    За твоите условия е по- добре като че ли 35-ца, ако можеш да си го позволиш, минимумите са еднакви, ако го монтираш и срещу вратата, ще можеш да отопляваш/охлаждаш и коридора и така да елиминираш он-офите в преходните сезони.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от sissis Виж публикацията
    Здравейте!
    Трябва ми климатик за спалнята 13,5кв. - апартамент тухла, без изолация, първи жилищен етаж/втори за сградата, две външни стени запад-юг.
    На коя стена е предвидено да се сложи вътрешното тяло, на стената на гардероба ще духа към леглото, не е добре да е там.Най-добре е в горния ляв ъгъл на схемата, на стената с прозореца, да духа към дневната .
    MITSUBISHI HEAVY SRK20ZS-W / SRC20ZS-W PREMIUM е една от опциите.
    Този пост е редактиран от Palev; 23-09-22 в 20:49.

5. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Sissis взимайте MHI 20zs-s premium

6. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Valex на вас бих ви препоръчал MHI 20zs-s premium

7. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa: · жилищно;
    2.
    За отопление ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa.
    3. Kaĸвa e: ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; Две помещения: дневна 30 кв.м.(82 м3) и спалня 13 кв.м.(35 м3).Помещенията са свързани с портална врата. Двете стаи заедно образуват правоъгълник с размер 3,80 на 11.40 при височина 2,70 м. Външни стени са късите страни на правоъгълника и са с прозорци на изток (в дневна) и запад(спалня).
    · вид нa дoгpaмaтa: ΠBЦ двoeн cтъĸлoпaĸeт, KA стъкло
    · изложение нa пoмeщeниeтo;изток-запад
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa – 3 етаж не е последен
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- дневна и спалня
    · апapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe?
    4. B ĸoя част на България - Габрово
    5.
    Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe зимa?До сега при отопление с газ е подържана 21 градуса
    6.
    Имa ли изoлaция нa cтeни - няма изолация, двете външни стени са прозорци на 90 см. височина от пода.
    7.
    Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? – TV, печка, пералня миялна, компютър.
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтop)? 2500 лв. – 3000 лв. с монтажа
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? В Габрово температурата понякога пада и до минус 10 градуса.
    10. Моля предложете ми вариант за покупка на един климатик в дневната, който евентуално да подпомага отоплението на спалнята в която вечер ще пускам конвектор или радиатор. Също така бих могла да сложа климатика на тясната страна на помещението (изток) над прозореца т.к. другите дълги стени са вътрешни. Удачно ли е това? Разстоянието между прозореца и тавана е 37 см. Така климатика ще е насочен към стаята.Днес посетих фирма и ми предлагат Мицубиши MSZ-AP50UGK, те не ходят на оглед.
    Този пост е редактиран от Desi1234; 23-09-22 в 21:32.

8.  

9. Novice
    Тук е от
    Oct 2021

На коя стена е предвидено да се сложи вътрешното тяло, на стената на гардероба ще духа към леглото, не е добре да е там.Най-добре е в горния ляв ъгъл на схемата, на стената с прозореца, да духа към дневната .
    MITSUBISHI HEAVY SRK20ZS-W / SRC20ZS-W PREMIUM е една от опциите.[/QUOTE]

Някъде над леглото. На стената с прозореца няма място.

10. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2020

Цитат Първоначално публикувано от kokovox Виж публикацията
    Погледнете
    2x MHI 20zs-s
    1x MHI 25zs-s
    9ka за 21 квадрата не ли малко

11. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от sissis Виж публикацията

Някъде над леглото. На стената с прозореца няма място.
    Това също е добър вариант.
    Този пост е редактиран от Palev; 24-09-22 в 09:56.

12. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от нинов Виж публикацията
    9ka за 21 квадрата не ли малко
    Според зависи. Тази деватка не е много скопена, а хола е добре изолиран. Отделно е малко пространство.

13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2022
    Цитат Първоначално публикувано от kokovox Виж публикацията
    Valex на вас бих ви препоръчал MHI 20zs-s premium
    Забелязвам, че препоръчания zs - s е по стария модел спрямо zs-w и имало някакво нехарактерно пукане /поне това четох в обсъжданията/. Точно него ли да търся? Бях се замислил за хиперинвертор или не е от голямо значение предвид квадратурата. Предполагам има и други варианти среден, към висок клас. Марката няма значение стига машината да е достатъчно надеждна и икономична.
    Този пост е редактиран от Valex; 24-09-22 в 08:43.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Valex Виж публикацията
    Забелязвам, че препоръчания zs - s е по стария модел спрямо zs-w и имало някакво нехарактерно пукане /поне това четох в обсъжданията/. Точно него ли да търся? Бях се замислил за хиперинвертор или не е от голямо значение предвид квадратурата. Предполагам има и други варианти среден, към висок клас. Марката няма значение стига машината да е достатъчно надеждна и икономична.

Объркал се е колегата.MHI 20zs-s premium ( с фреон r410) вече няма налични отдавна.Имал е в предвид MHI 20zs-w premium(с фреон r32)
    kokovox одобрява това.

16. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2022

А това с пукането имали го в този модел или е отстранено? Евентуално други варианти?

17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Здравейте,

двоумя се между Mitsubishi Electric MSZ-LN25VGW/MUZ-LN25VG и Samsung AR09TXCAAWKN/AR09TXCAAWKX Elite.

1.*За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
    · жилищно

2.*За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
    - и двете
    3.*Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo - 17m2/46m3;
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa - PVC, троен стъклопакет с КА и 4 сезона.
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe - 3,64м2;
    · изложение нa пoмeщeниeтo - северно;
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти - 5 от 8. Вътрешен апартамент.
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo - cпaлня;
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? - апартамент.
    4.*B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? - Русе.
    5.*Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? - 26/25.
    6.*Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - вътрешна на стени - вата. Външна - не, но с план за саниране с 10 сm стиропор.
    7.*Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - Само ТВ.
    8.*Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? 3000 лв без монтаж.
    9.*Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? -15/+40.
    10.*Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли. - Планирано разположение на климатизатора - Горен десен ъгъл на стената с леглото, непосредствено до външната стена в нещо като ниша с ширина 1m, погледнато отсреща - вдясно външна стена с ширина 55 cm, вляво трегер, под трегера детско легло, вляво от него легло за възрастни. Ще "духа" към краката. Вратата на спалнята се пада диагонално.

И двата уреда са висок клас, като предимствата на Мицубиши за мен са:
    1. 5 режима на вентилатора срещу 3 на Самсунга, съответно при втора степен го дават по-тих.
    2. По-топла струя при отопление. Имам друг - Panasonic и ми е известно, че при него се усеща, че подухва по-хладен въздух при отопление, та опасенията ми за Samsung са да не би да е подобно.
    3. Плазмена касета за пречистване срещу "плазмен" електрод, която се надявам да върши нещо срещу вирусите
    4. Малко по-висок SСОР - 5,20 срещу 5,10.
    5. 2 независими клапи, които помагат за по-разностранно насочване на въздуха.

Моля някой да сподели мнение при охлаждане лятото дали ще е удачно изобщо да избера Samsung-a, заради WindFree опцията.
    Като цяло, това е единственото нещо, което ме кара да се замисля за Samsung-a.
    Имам 2 малки деца, на 1 и на 4 год, та идеята ми е да не им духа и да поддържа приятна температура и комфортна обстановка през горещите нощи.
    Погледнах клапите на Мицубиши са извити и това би помогнало студеният въздух да не отива пряко надолу към хората, а някак си нагоре.
    Докато студеният въздух през малките отворчета на Samsung при затворена клапа, може би ще слиза директно върху леглото на детето, което се пада съвсем леко диагонално на климатика и най-близо до него.

Помещението има и централно парно, но в зависимост от цените тази година, ще видим кой метод за отопление ще има превес.
    И двата модела би трябвало да се справят перфектно зимата, въпреки че може да има моменти, когато ще бъде отворена вратата на спалнята към коридора.

Благодаря!
    Поздрави
    Този пост е редактиран от Kasap; 24-09-22 в 19:17.

18. Novice
    Тук е от
    Oct 2021

Цитат Първоначално публикувано от Palev Виж публикацията

MITSUBISHI HEAVY SRK20ZS-W / SRC20ZS-W PREMIUM е една от опциите.
    А други опции някакви?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 59 от 76 ПърваПърва ... 949575859606169 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ при избор на климатизатор
    От slowhand във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 37
    Последно: 07-06-23, 16:06
  2. Избор на климатизатор '2021 година
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1745
    Последно: 01-01-22, 20:39
  3. Избор на климатизатор '2020 година
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1381
    Последно: 01-01-21, 12:54
  4. Избор на 9ка(25ца)подов климатизатор за спалня/детска стая.
    От Joro1986 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3
    Последно: 27-10-18, 23:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе