Отначало исках и се насочих към Митсубишито,но после изчетенето във форуми инфо ме отблъсна леко.Обсъждаше се че идва голям за помещениета които се дава,вследствие по чести он-оф,дефрости,и скърцащи клапи,тракащи втулки напоследък на някои от вътрешните им тела.Както и по шумни три моторчета в сравнение с дайкина.По малка еластичност за топлене при положителни градуси навън,тоест леко недоопипан софтуер и непрепоръчван основно там където ще се спи макар и 15 квадрата стая с големи топлозагуби.Ако ще е за хол или офис са други нещата,но за кухня която ще се използва и като спалня от възрастна жена е друга работа.След това се насочих към дайкина-като цяло няма много оплаквания,освен гръмнал компресор след 4 години ползване на човек и още няколко оплаквания за не топлене в определени условия.Иначе има и положителни отзиви-тиха работа,добре написан софтуер,вградено wi fi и т.н.Дори и по лекото външно тяло което е по леко от на Митсубишето не създавало много проблеми.32 на 43 за Мхи то.Митсубишито е с компресор на панасоник,а дайкина са със собствени компресори.Днес трябва да реша за да мога утре да поръчам,че ме притиска времето и дадена уговорка за поръчка...
- - - - - - - - - -
А като цени без монтаж към момента към мен са-Daikin FTXM25R/RXM25R Perfera около 2200лв.,Mitsubishi Heavy SRK20ZSX-W/SRC20ZSX-W Diamond около 2300лв.,Mitsubishi Heavy SRK25ZSX-W/SRC25ZSX-W Diamond около 2600 лв.
То принципно ако ще е Митсубишето не е ли по добре да е 9ката за леко презапасяване софтуерно спрямо помещението и топлозагубите му?Но след дълго четене тук и още някой форум окото ми вече се насочи към Дайкина,не защото е по надежден от Мхи то,а защото условията спрямо стаята където ще се монтира е по подходящ да е Дайкина.Чакам и препоръката на Aleksandars,но той още не се е включил.