Страница 69 от 76 ПърваПърва ... 19596768697071 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,021 до 1,035 от общо 1128
Like Tree303Одобрявам

Избор на климатизатор '2022 година

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Nov 2022

Отговор: Избор на климатизатор '2022 година

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Още един глас за SRK20ZSX-W, няма нужда от 25-ца.
    Отначало исках и се насочих към Митсубишито,но после изчетенето във форуми инфо ме отблъсна леко.Обсъждаше се че идва голям за помещениета които се дава,вследствие по чести он-оф,дефрости,и скърцащи клапи,тракащи втулки напоследък на някои от вътрешните им тела.Както и по шумни три моторчета в сравнение с дайкина.По малка еластичност за топлене при положителни градуси навън,тоест леко недоопипан софтуер и непрепоръчван основно там където ще се спи макар и 15 квадрата стая с големи топлозагуби.Ако ще е за хол или офис са други нещата,но за кухня която ще се използва и като спалня от възрастна жена е друга работа.След това се насочих към дайкина-като цяло няма много оплаквания,освен гръмнал компресор след 4 години ползване на човек и още няколко оплаквания за не топлене в определени условия.Иначе има и положителни отзиви-тиха работа,добре написан софтуер,вградено wi fi и т.н.Дори и по лекото външно тяло което е по леко от на Митсубишето не създавало много проблеми.32 на 43 за Мхи то.Митсубишито е с компресор на панасоник,а дайкина са със собствени компресори.Днес трябва да реша за да мога утре да поръчам,че ме притиска времето и дадена уговорка за поръчка...

- - - - - - - - - -

А като цени без монтаж към момента към мен са-Daikin FTXM25R/RXM25R Perfera около 2200лв.,Mitsubishi Heavy SRK20ZSX-W/SRC20ZSX-W Diamond около 2300лв.,Mitsubishi Heavy SRK25ZSX-W/SRC25ZSX-W Diamond около 2600 лв.
    То принципно ако ще е Митсубишето не е ли по добре да е 9ката за леко презапасяване софтуерно спрямо помещението и топлозагубите му?Но след дълго четене тук и още някой форум окото ми вече се насочи към Дайкина,не защото е по надежден от Мхи то,а защото условията спрямо стаята където ще се монтира е по подходящ да е Дайкина.Чакам и препоръката на Aleksandars,но той още не се е включил.
    Този пост е редактиран от mikon; 10-11-22 в 13:55.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Сетих се за един виц. "Леле-леле, колко малко време летех, колко много глупости казах". Първо, при такова високо задание 24-26гр, няма да офф-ва ZSX, оттам няма шум от клапи, дефрости и т.н. Второ, кога са му тракали втулки на ZSX? Трето - компресор Panasonic? Това пък кой Ви излъга? Двойнороторен е и с по-големи възможности от този на Дайкина, производство на MHI! Като цяло ЗСХ е по-сериозна машина от останалите и с оглед на високите градуси, които ще гоните, определено ще сложи останалите в малкия си джоб и откъм шум, и откъм дефрости, но избора си е Ваш. Искахте мнение, дадохме Ви.
    Този пост е редактиран от rosswen; 10-11-22 в 13:58.
    Aleksandars, Mega и Lucky Acho харесват това.

4. Novice
    Тук е от
    Nov 2022

Да,благодарен съм на всичко. изказано тук.Инфото което написах е от тук там прочетеното в други форуми и допитване до техник на местна основа в моя град,разбира се не проверена напълно информация от мен.Шума от клапите е от трите моторчета вградени при този модел спрямо Дайкина.За смяна на втулки вътрешно тяло гаранционно чета тук в този форум мисля от няколко човека вече написано.За компресора прочетох инфо от монтажник,но незнам дали е вярно,мога да посоча линк към изказването.И най ориентиращото за мен е това,че климата ще се монтира във кухня(майка ми спи нощем там,а понякога и през деня) и по безшумната работа е приоритет.Стаята е хладна с големи топлозагуби,може да се наложи понякога шоково пускане и бързо затопляне на стаята,ако преди това е бил изключен,както и вградения wi fi модул.Също така,чета,че е било мазохизъм и кощунство да се забие такава мощна машина като MHI то в 15 квадрата,40 кубатура-20ка или 25ца от модела,колкото и големи топлозагуби да има стаята.Затова се насочих в последствие към по слабата машина на Дайкин в предвид опстоятелствата на местото където ще се монтира.Определено до края на деня ще гледам да взема решение.Затова пиша тук и отценявам всеки един съвет и коментар.Иначе разликата е цената между Дайкина 9ка и Митсубишито 7мица почити няма,а 9ката на MHI съм в договорил на 2600 без монтажа-около 300 лв разлика от другите и ако трябва малко презапасяване в големина между 7мица и 9ка си заслужава според мен.Затова изчаквам всеки един съвет днес,за да реша и утре да поръчвам съответно избрания модел.Разбира се,нося и на шега ако нещо съм написъл не проверено като инфо,но не съм много запознат и пиша това което съм чул или са ми казали...

- - - - - - - - - -

Чакам и мнението и препоръката на Aleksandars ,но явно човека си има работа в момента и няма възможност да отговори може би.Сега през деня всеки си има работа.Надявам се довечера на малко повече съвети и мнения от хора които са по запознати от мен,като отценям и вече дадените ми съвети на съфорумците тук.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2012

mikon , според мен правилно си се ориентирал . MHI е много добра и класна машина , но не е за малки обеми . За мен това е машина за големи с добра изолация обеми , защото е мощна и с доста дълга струя . Това е моето мнение .

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от mikon Виж публикацията
    мнението и препоръката на Aleksandars
    Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZSX-W~SRC20ZSX-W Diamond
    Hitachi RAK-25RXЕ/RAC-25WXЕ Akebono
    Daikin FTXM25R~RXM25R BluEvolution Perfera
    rosswen одобрява това.

7. Novice
    Тук е от
    Nov 2022

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZSX-W~SRC20ZSX-W Diamond
    Hitachi RAK-25RXЕ/RAC-25WXЕ Akebono
    Daikin FTXM25R~RXM25R BluEvolution Perfera
    Благодаря за компетентната информация на теб и на другите съфорумци вещи и с практика в избора на климатик според мястото на монтиране и топлозагубите.До тук прочетеното а и още веднъж изчетени доста страници от тази тема се връщам в порвоначалната си ориентация към марка и модел.Тоест,отказвам се като второстепенен избор от дайкина-Daikin FTXM25R~RXM25R BluEvolution Perfera макар и с вграден wi fi модул и някакав нано филтър за пречистване на въздуха за сметка на Митсубишито-Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZSX-W~SRC20ZSX-W Diamond със по надежно качество и на двете тела и по голямата мощност при отопление,а може би по икономичен при по ниски температури.В следствие на това в мен възникна и допълнителния въпрос каква точно големина ще се справи с моето положение 7мица или 9ка,като ми се иска да не съм на ръба на капацитета на машината,а да имам малко запас и от към топло и от към пазене на машината за по дълго време.В пост #1020 съм описал подробно нещата и притеснението ми идва от това,че вратата към коридора на къщата ще се отваря може би често къде неволно,къде да се затопли малко,защото там има маса и често се яде-вечеря на нея.Коридора също не е отопляван и не саниран,а пода е циментов с балатум на него.Има един вече закупен панасоник 12 ка за хола но той към момента не е поставен,защото стаята е в стопиран ремонт,но предполагам до година,две и там ще бъде завършено всичко.Обеснявам това,защото този панасоник може да помага доста в отоплението на този коридор за напред,или да помага на Митсубишето някак ако се отворят и двете врати на стаите за отопление и на коридора.Коридора е около 14 квадрата или 35 кубатура въздух.Затова ми е нужно още малко инфо за големината относно модела.А и утре като се обадя ако ми кажат,че няма налична 7мица да поръчвам ли 9ка или да изчакам ако се наложи до зареждане?А и да се презапася ли с 9ка относно по горе написаното или да се придържам твърдо на 7мица.Разликата е около 300 лв на двете-малко по стара информация.Та това е последната дилема в предвид по горе описаното и предния ми пост.
    Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZSX-W~SRC20ZSX-W Diamond или Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZSX-W~SRC25ZSX-W Diamond ?
    Пропуснах нещо допълнително да питам-всички филтри на вътрешното тяло постоянни ли са,тоест измиват ли се с вода и пак да се слагат,или има такива които се сменят периодично с нови?
    Този пост е редактиран от mikon; 11-11-22 в 00:32.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от mikon Виж публикацията
    Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZSX-W~SRC20ZSX-W Diamond или Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZSX-W~SRC25ZSX-W Diamond ?
    Пропуснах нещо допълнително да питам-всички филтри на вътрешното тяло постоянни ли са,тоест измиват ли се с вода и пак да се слагат,или има такива които се сменят периодично с нови?
    Праховите филтри, както и на другите климатици са постоянни, само се измиват / изтръскват на седмица / 10 дена, допълнително при MHI има един оранжев филтър, води се фотокалитичен, измива се, оставя се на слънце и пак се поставя, уж улавя миризмите, има и един алерген деактивираш филтър, има програма на климатика за деактивация на алергени, които, уж този филтър ги улавя, аз не съм я ползвал никога.
    Двата филтъра уж трябва да се подменят на около година, ама .....Продават ги отделно при вносителя, ако решиш да ги подменяш.
    Ако държиш МХИ- то да има wi-fi, има възможност да си закупиш допълнително срещу "скромната" сума от 180 лв.
    https://condex.bg/product-details/wi...%80-am-mhi-01/
    rosswen и mikon харесват това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

[mention]mikon [/mention] ,20 и 25 са практически еднакви машини, разликата е софтуерна. Така че, няма как да натоварите повече 20-ката и да й скъсите живота повече от на 25-цата. Доколкото виждам, вече три пъти сме Ви посъветвали да вземете 20-ка, съобразно условоята.

11. Novice
    Тук е от
    Nov 2022

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    [mention]mikon [/mention] ,20 и 25 са практически еднакви машини, разликата е софтуерна. Така че, няма как да натоварите повече 20-ката и да й скъсите живота повече от на 25-цата. Доколкото виждам, вече три пъти сме Ви посъветвали да вземете 20-ка, съобразно условоята.
    Разликата е малка в цената,а и ще се отваря и за коридор не отопляем към 14 квадрата понякога и не знам дали ще го покрива,както по нагоре описах.Днес ще се обаждам за заявката,ако няма в момента налична 20 да изчакам ли или да взема 25.Тоест доста ли се преоразмерява с 25ца казано по простичко?Щото като се преоразмери и се почва по чести он-оф,малко повече киловати разход и не си заслувава да се експерементира.Кажи ми ориетировъчно реално,къде е границата на 20 ката от 25 като квадрати помещение,кубатура и топлозагуби и отдавана топлина на минимум потребление като ватове-ориентировъчно,като един вид пример.Нека се знае,може да се наложи да се вземе машина за малко по голямо помещение и подобни условия?Иначе съм благодарен на всички за помоща.Лятото може и да дойдете някой при мен на екскурзия и да почерпя-работя на един хубав туристически обект,но това е друга тема вече...

12. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Аз сложих 35-ца от същия модел, в 45м2/115м3 студен, външен апартамент и държа около 24гр. Друг пример мисля, че е излишен. Има л.с., не е тук мястото да се теглят локуми.
    Kasap одобрява това.

13. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010

Малко различно питане - търся препоръка се 2бр 18 или 24 за промишлено помещение 80кв на 4м височина. Има изолация на стените само. Гонят се около 18-20гр, бюджета е около 1500лв/бр. Благодаря.

14.  

15. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Ще си копирам отговора от фейса....
    Midea AG2Eco-24NXD0-I (B) Xtreme ECO
    Crystal CHI-24S-2A
    Kaisai KEX-24KTG ECO

16. Novice
    Тук е от
    Nov 2022

Благодаря за линка за wi fi адаптора.А каква е разликата между https://nicemag.bg/product/mitsubish...matitsi/1042/b и https://condex.bg/product-details/wi...%80-am-mhi-01/ ?И двата са вид wi fi адаптори.Единия се води Wi-Fi адаптор WF-RAC а другия Wi-Fi адаптор AM-MHI-01 и кой е за предпочитане и защо?

17. Novice
    Тук е от
    Nov 2022

Коя марка да избера - Mitsubishi Heavy или Fujitsu General?

18. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

ЛГ стайл баце
    ccankov73 одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 69 от 76 ПърваПърва ... 19596768697071 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ при избор на климатизатор
    От slowhand във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 37
    Последно: 07-06-23, 16:06
  2. Избор на климатизатор '2021 година
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1745
    Последно: 01-01-22, 20:39
  3. Избор на климатизатор '2020 година
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1381
    Последно: 01-01-21, 12:54
  4. Избор на 9ка(25ца)подов климатизатор за спалня/детска стая.
    От Joro1986 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3
    Последно: 27-10-18, 23:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе