За подов най-доброто място е под прозорец.
За подов най-доброто място е под прозорец.
Ще се избира нещо за това холче....55кв. м ,около 12м дължина на ширина-3,20 започва ,а в близкия край 5,90.
Последен етаж вътрешен ,южно изложение.
С моделите съм запознат.Интересно е дали ще е по-добре подов-PERFERA или стенен при това разположение.И дали ако стенен един,или две 7-ци,гледах и такива предложения давахте и къде според Вас е местото(местата) за монтаж.
Ей тук където съм показал...Daikin FVXM50A~RXM50R Perfera Floor standing.
Излизаме малко офф топик, но между мебелите и тоалетната няма ли място? Другия вариянт е може би над леглото (до външния коридор), като климатика се монтира "в краката" на спящия там.
Където и да е, ще духа здраво ако наистина има толкова топлозагуби, въпреки че и според мен като се климатизира стаята въобще няма да е толкова фрапиращо.
Здравейте, искам съвет за избор на климатик
1.Дневна- 21кв.м, 52.5куб.метра.
2.За охлаждане и отопление.
3.21кв.м,52куб.метра.
-ПВЦ дограма, троен стъклопакет с К стъкло.
-Прозорци около 5кв.м
-изложение-Югоизток.
4.Бургас.
5.Температура- 24-24.
6.Изолация-10см,външна,около прозорците,другите стени са вътрешни.
7.Уреди само, аудио-видео.
8.Ще ми се да мина с 1500лв без монтаж .
Забележка-Последните 10-11години се отоплявах с Фуджицу 12 LDC.Идваше леко преоразмерен и често работеше он оф.
Благодаря.
Този пост е редактиран от nassko1; 03-02-22 в 11:33.
Може да погледнете fuji general 09kgta или 12kgta имат нисък минимум и няма да работят толкова често он оф
Благодаря за съветите,уточнявам че избора не е ограничен до Фуджи, Фуджицу, Генерал
Наско, сложи си една 7-ца MHI 20zs-w
Мен това ми се струва недостатъчно, но да кажат разбиращите
Изпратено от моят STK-LX1 с помощта на Tapatalk
Здравейте,
моля за съвет за избор на климатизатор за следното помещение
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;- 53 кв. м., 133 куб. м.
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); Алуминиева с прекъснат термичен мост, 7 камерна, троен стъклопакет + аргон
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; около 33 кв. м.
· изложение нa пoмeщeниeтo; Юг и изток
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? 10, непоследен
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; всекидневна
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? Варна
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 24
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? Вътрешна изолация на тавана, външна изолация 10см на стени, всъщност стените са вътрешни, навън гледат само прозорци
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? ТВ, хладилник, фурна
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? висок клас, цената не е водещия фактор и все пак не е без значение
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? зимата -10, лятото 35
Положени са тръби 15,88 около 10м тръбен път. Възможно ли е използването им с климатик за 12,70?
Благодаря предварително!
Този пост е редактиран от потребител1234567; 06-02-22 в 00:31.
Здравейте.Искам да ми препоръчате климатизатор за всекидневната(хол),които е 25 м2 +коридор към него от 3м2 или общо 28м2.Височината е 3.05м,общо към 85м3.Три от стените са външни без никаква изолация,а пода е на керамични плочки.Дограмата е алуминиева,но е стара и с не много добро качество.Предвижда се монтиране на гипсокартон на тавана и вата.В момента има монтирано Gree Change 18 na 7 години което се справя много добре на охлаждане и отопление.Проблема на отопление е че дърпа много ток,харчи си здравата.Много важно е да кажа че климатика ще се ползва в Кипър кафето зимата най ниските температури са към 2 градуса но има много голяма влажност.Най честия диапазон ще е 7-15 градуса зимата а лятото 30-40 градуса.Мисля за MHI Premium или Standart,но незнам дали да е 12 или 14 или пак трябва да се ходи към 18btu.