Два броя MSZ-AP25VGK се вместват в бюджета който сте определили без монтаж. Но за мен, SRK20ZS-W е по-качествената алтернатива за Вашите помещения.
Два броя MSZ-AP25VGK се вместват в бюджета който сте определили без монтаж. Но за мен, SRK20ZS-W е по-качествената алтернатива за Вашите помещения.
Здравей, относно мое питане за климатик в спалня 14 кв, се спрях на MHI SRK 20ZS, но имам предложение и за DAIKIN FTXP20M COMFORA за само едни 100лв отгоре, коя машина да избера? Тъй ,като е спалня държа да е тих, по спецификации DAIKIN го дават по-шумен от MHI без първата степен на турбината ,въпреки , че масово ги препоръчват за спалня ,като най-тихи даикините.Изчетох темата за DAIKIN PERFERA ,защото не намерих за COMFORA ,където има потребители ,които са или доволни откъм шум или разочаровани.
Здравей, относно питане за климатик в спалня 18 кв се чудя кой избор от следните е по удачен в смисъл ниво на шум и отопление,подбрал съм ги около1500 с монтажа
Hitachi RAK-35REF/RAC35WEF Dodai R32
Hitachi RAK-25RPE/RAC25WPD Performance R32
Gree GWH12ACC – K6DNA1A Fairy R32
Midea AG1-12NXD6 (B) Xtreme Save Pro
Този пост е редактиран от Palev; 06-12-22 в 21:56.
Toshiba Yukai RAS-B16E2KVG-E / RAS-16E2AVG-E
Toshiba RAS-B16J2KVSG-E / RAS-16J2AVSG-E Edge R32
Carrier 42QHP12E8S/ 38QHP12E8S
Здравейте, избирам климатик за отопление на хол с кухня 28м2(73м3) в жилижен блок, среден етаж, с доста външни стени макар и изолирани с външна изолация 5см и вътрешна 2см. Няма особено слънце през зимата.
Като цяло търся нещо до около 2500лв. Първоначално се спрях на Toshiba Yukai, но ми казаха, че е най-ниския клас на Тошиба и доста по-добре да избера Еdga, a в магазина в който отидох днес ми предложиха Carrier, който бил доста по-добър, също толкова мощен(това малко ме съмнява), с двоен топлообменник, нагревател, работи до много ниски температури и бил много качествено производство.
Бихте ли ме посъветвали?
Предварително благодаря!
Ще добавя и аз молба за уточнение към въпроса на моя съгражданин от Стара Загора, във връзка с отговора на Aleksandras, понеже ми предстои да климатизирам две подобни помещения с на практика една и съща площ като при Lalito и съм се спрял на Mitsubishi Heavi Premium.
Имах колебание за детската (в оранжево на схемата, площ 14.25 кв. м) дали ще е достатъчен SRK20ZS-W, но след тази тема сякаш взех решение. Стаята е вътрешна и е топла. Единственият проблем е, че коридорът е голям и по-прохладен, и ако някой забрави вратата... но ще се стараем да не я забравяме
https://prnt.sc/P0ii14zRS611 (Качвам схемата с линк, защото "изяжда" допустимия обем на коментара)
Правилно ли разбрах, че и за помещението от 17 кв.м препоръчвате SRK20ZS-W?
В моя случай за хола (във виолетово на схемата, 17 кв.м) се колебаех между SRK25ZS-W и SRK35ZS-W. Проблемът е, че има преход към спалня (в зелено на схемата). В повечето време вратата на спалнята ще е затворена и ще се отваря само преди спане (ако ще се ползва) и май няма смисъл да се взема по-мощният вариант след като при нужда може да се включи конвектор.
И все пак моля за Вашето мнение?
Здравейте.
Извинявам се, че аз тук жена, но...
Бих искала да отоплим... коридор. С немалки размери и на всичкото отгоре с чупки. Има П-образна форма. Едната част е 5 м на 1,15 м., другата - 2 на 2, а третата 1,8 на 0,8.
Но да започна последователно. Коридорът е в етаж от къща. Квадратурата на етажа е към 96-97 кв.м. приблизително (с мокрите помещения). Три спални, които обичам да седят отворени денем. Предварително искам да кажа, че макар да съм жена, не си въобразявам, че с един климатик може да се отопли всичко. Целта е климатика просто да помага зимата и коридорът ни да не е леден. Иначе във всекидневната ще използваме печка на дърва. Също и в едната спалня. В другата обмислям някакъв по-непритенциозен климатик, но не съм го измислила още. Третата спалня е средна и много топла, та и нея не съм измислила още. Известно ми е, че е желателно няколко машини, които да работят кротко вместо една свръхмощна, която да ни отвее главите.
Къщата не се ползва за постоянно живеене. Но искам когато ходим там да ни е комфортно доколкото е възможно.
Проблемът е, че външното тяло ще трябва да се разположи на северна тераса, която е отвъд стълбищната площадка. Сиреч ще трябва да мине около 2,5 м път. Това като дължина, доколкото разбрах, е допустимо. Но тръбите ще трябва да минат външно на стената на площадката, защото там има ел табло и въобще вървят всякакви кабели дето и ние не ги знаем точно колко са и за къде са. Тази грозотия с външното минаване пред стената на стълбищната площадка, ако ли изобщо е възможно да се направи, после ще скрием първо с кабелен канал, а после върху него и с декоративна решетка някаква.
Първото ми питане е може ли да се прави такова външно минаване пред стена?
Второто е свързано с поставянето на външното тяло. Тъй като там е правена външна изолация закрепването на климатика би ли компроментирало изолацията? И изобщо ще бъде ли трудно закрепването въху нея? Може ли външното тяло да стои на пода на самата тераса, закрепяйки се към бетонната плоча вместо към стената?
И третото: Mitsubishi Electric MSZ-LN25 ZUBADAN. Ще свърши ли работа или трябва по-големия? Защо Zubadan... Ами защото външното тяло ще стои на северна тераса и защото температурите в градеца никак не са ласкави зимата. Четох в темите тук спорове има ли някакво подгряване и къде именно е то в този модел. Защото нали уж преимуществото му е работа при ниски температури.
Попълник въпросника на Александър. Имам и някаква схема, върху която лаишки драсках с Paint, за да обознача. (Ще ме извините, ама толкоз можем Синьото е въпросният коридор.
Ако има по-подходяща машина ще се радвам да споделите. А също така мога ли да заместя Zubadan с някакъв по-скромен климатик пък да си вземем подгряваща ваничка? Питам за всеки случай въпреки, че тя работата едва ли е само водата в тавичката да не замръзне. Конденз зимата + вЕтер ясно ми е, че значи лед и на самото външно тяло.
Едва ли ще ми обърнете внимание, 100% и ще ми се смеете на идеята за климатик в коридора. Обаче аз пък хич няма да ви се впечатля. Та ако някой си разтури неделята да се обяснява за климатици с жена в мъжки форум, ще съм много благодарна.
Няма смешно, на двата етажа в коридорите на къщата имам по една машина и комфорта е съвсем друг.
1. възможно е, но трябва да се погледне на място
2. по-добре на подови стойки
3. не бих сложил в тоя коридор Зубадан, по-добре за тея пари 2 броя MHI 20 ZS-S - един в коридора и един в едната спалня.
като че ли над WCто ако може да се сложи ще е по-добре, да духа към спалня 2,3 и банята.Другите помещения са с печки на дърва все пак.
Но си трябва оглед.
Ако има интернет в имота може да се помисли и за възможност да си ги пускате дистанционно няколко часа предварително с оглед на непостоянното ползване.
Благодаря, че писахте. Знаех си аз, че не ми е лоша идеята за климатиче в коридора. Като цяло обнадеждихте ме.
Нямам протов да не Зубадан. Този, който ми препоръчвате, може ли да ми го напишете с пълното наименование? Защото като search-вам само с тези буквички не съм убедена, че намирам модела. Насочих се към Зубадан не заради красота, а заради хвалбите на производителя, че нещо си там му се подгрява и затова може да работи на много ниски температури. С удоволствие ще си спестим някой лев, но да не замръзне после външното тяло на тази северна тераса... Или дори да не замръзне, да не му спадне производителността - това ми е опасението.
Иначе предвиждаме да има друг климатик в спалня 2, както ме съветвате. Що се касае до мястото над WC, то и аз обмислях сходна идея да го поставим насочен към двете спални. Само че мислех мястото да е в коридорчето (прикачения файл вариант 2).
Забравих само да кажа, че нямаме врати от кухнята, трапезарията и хола към коридора. То май се подразбра, но за всеки случай да кажа. Няма и да слагаме.
Интернет ще има в имота. Но не искам да разчитам на wi-fi. Затова търся машина, която да може сравнително бързо да развърти въздуха.
https://condex.bg/product-details/srk-src-20-zs-w/
ZS-W, моя грешка, ZS-S е стария модел.
Този пост е редактиран от iv3lin; 28-12-22 в 22:16.