Страница 75 от 76 ПърваПърва ... 256573747576 ПоследноПоследно
Резултати от 1,111 до 1,125 от общо 1128
Like Tree303Одобрявам

Избор на климатизатор '2022 година

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Отговор: Избор на климатизатор '2022 година

Два броя MSZ-AP25VGK се вместват в бюджета който сте определили без монтаж. Но за мен, SRK20ZS-W е по-качествената алтернатива за Вашите помещения.
    jonkobg, kokovox, rosswen и 1 други харесват това.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Daikin FTXF20D Sensira BluЕvolution
    Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W~SRC20ZS-W2 Premium
    Toshiba RAS-B10E2KVG-E Yukai
    Mitsubishi Electric MSZ-HR25VF
    Здравей, относно мое питане за климатик в спалня 14 кв, се спрях на MHI SRK 20ZS, но имам предложение и за DAIKIN FTXP20M COMFORA за само едни 100лв отгоре, коя машина да избера? Тъй ,като е спалня държа да е тих, по спецификации DAIKIN го дават по-шумен от MHI без първата степен на турбината ,въпреки , че масово ги препоръчват за спалня ,като най-тихи даикините.Изчетох темата за DAIKIN PERFERA ,защото не намерих за COMFORA ,където има потребители ,които са или доволни откъм шум или разочаровани.

4. Member Аватара на slip in
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от Stoqnov Veselin Виж публикацията
    Здравей, относно мое питане за климатик в спалня 14 кв, се спрях на MHI SRK 20ZS, но имам предложение и за DAIKIN FTXP20M COMFORA за само едни 100лв отгоре, коя машина да избера? Тъй ,като е спалня държа да е тих, по спецификации DAIKIN го дават по-шумен от MHI без първата степен на турбината ,въпреки , че масово ги препоръчват за спалня ,като най-тихи даикините.Изчетох темата за DAIKIN PERFERA ,защото не намерих за COMFORA ,където има потребители ,които са или доволни откъм шум или разочаровани.
    Дайкина има по-добре написан софтуер поне според мен. И би бил по комфортен в по-широк температурен диапазон.

5. Banned
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Здравей, относно питане за климатик в спалня 18 кв се чудя кой избор от следните е по удачен в смисъл ниво на шум и отопление,подбрал съм ги около1500 с монтажа
    Hitachi RAK-35REF/RAC35WEF Dodai R32

Hitachi RAK-25RPE/RAC25WPD Performance R32

Gree GWH12ACC – K6DNA1A Fairy R32

Midea AG1-12NXD6 (B) Xtreme Save Pro

6. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от mkosama Виж публикацията
    Здравей, относно питане за климатик в спалня 18 кв се чудя кой избор от следните е по удачен в смисъл ниво на шум и отопление,подбрал съм ги около1500 с монтажа
    Hitachi RAK-35REF/RAC35WEF Dodai R32

Gree GWH12ACC – K6DNA1A Fairy R32

Midea AG1-12NXD6 (B) Xtreme Save Pro
    и може би и Мидеята
    Този пост е редактиран от Palev; 06-12-22 в 21:56.

7. Novice
    Тук е от
    Sep 2012

Toshiba Yukai RAS-B16E2KVG-E / RAS-16E2AVG-E
    Toshiba RAS-B16J2KVSG-E / RAS-16J2AVSG-E Edge R32
    Carrier 42QHP12E8S/ 38QHP12E8S

Здравейте, избирам климатик за отопление на хол с кухня 28м2(73м3) в жилижен блок, среден етаж, с доста външни стени макар и изолирани с външна изолация 5см и вътрешна 2см. Няма особено слънце през зимата.
    Като цяло търся нещо до около 2500лв. Първоначално се спрях на Toshiba Yukai, но ми казаха, че е най-ниския клас на Тошиба и доста по-добре да избера Еdga, a в магазина в който отидох днес ми предложиха Carrier, който бил доста по-добър, също толкова мощен(това малко ме съмнява), с двоен топлообменник, нагревател, работи до много ниски температури и бил много качествено производство.

Бихте ли ме посъветвали?

Предварително благодаря!

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2014

Ще добавя и аз молба за уточнение към въпроса на моя съгражданин от Стара Загора, във връзка с отговора на Aleksandras, понеже ми предстои да климатизирам две подобни помещения с на практика една и съща площ като при Lalito и съм се спрял на Mitsubishi Heavi Premium.

Имах колебание за детската (в оранжево на схемата, площ 14.25 кв. м) дали ще е достатъчен SRK20ZS-W, но след тази тема сякаш взех решение. Стаята е вътрешна и е топла. Единственият проблем е, че коридорът е голям и по-прохладен, и ако някой забрави вратата... но ще се стараем да не я забравяме
    https://prnt.sc/P0ii14zRS611 (Качвам схемата с линк, защото "изяжда" допустимия обем на коментара)
    Правилно ли разбрах, че и за помещението от 17 кв.м препоръчвате
    SRK20ZS-W?
    В моя случай за хола (във виолетово на схемата, 17 кв.м) се колебаех между SRK25ZS-W и SRK35ZS-W. Проблемът е, че има преход към спалня (в зелено на схемата). В повечето време вратата на спалнята ще е затворена и ще се отваря само преди спане (ако ще се ползва) и май няма смисъл да се взема по-мощният вариант след като при нужда може да се включи конвектор.
    И все пак моля за Вашето мнение?

10. Novice
    Тук е от
    Jan 2009

Здравейте.
    Извинявам се, че аз тук жена, но...
    Бих искала да отоплим... коридор. С немалки размери и на всичкото отгоре с чупки. Има П-образна форма. Едната част е 5 м на 1,15 м., другата - 2 на 2, а третата 1,8 на 0,8.

Но да започна последователно. Коридорът е в етаж от къща. Квадратурата на етажа е към 96-97 кв.м. приблизително (с мокрите помещения). Три спални, които обичам да седят отворени денем. Предварително искам да кажа, че макар да съм жена, не си въобразявам, че с един климатик може да се отопли всичко. Целта е климатика просто да помага зимата и коридорът ни да не е леден. Иначе във всекидневната ще използваме печка на дърва. Също и в едната спалня. В другата обмислям някакъв по-непритенциозен климатик, но не съм го измислила още. Третата спалня е средна и много топла, та и нея не съм измислила още. Известно ми е, че е желателно няколко машини, които да работят кротко вместо една свръхмощна, която да ни отвее главите.
    Къщата не се ползва за постоянно живеене. Но искам когато ходим там да ни е комфортно доколкото е възможно.

Проблемът е, че външното тяло ще трябва да се разположи на северна тераса, която е отвъд стълбищната площадка. Сиреч ще трябва да мине около 2,5 м път. Това като дължина, доколкото разбрах, е допустимо. Но тръбите ще трябва да минат външно на стената на площадката, защото там има ел табло и въобще вървят всякакви кабели дето и ние не ги знаем точно колко са и за къде са. Тази грозотия с външното минаване пред стената на стълбищната площадка, ако ли изобщо е възможно да се направи, после ще скрием първо с кабелен канал, а после върху него и с декоративна решетка някаква.

Първото ми питане е може ли да се прави такова външно минаване пред стена?
    Второто е свързано с поставянето на външното тяло. Тъй като там е правена външна изолация закрепването на климатика би ли компроментирало изолацията? И изобщо ще бъде ли трудно закрепването въху нея? Може ли външното тяло да стои на пода на самата тераса, закрепяйки се към бетонната плоча вместо към стената?
    И третото: Mitsubishi Electric MSZ-LN25 ZUBADAN. Ще свърши ли работа или трябва по-големия? Защо Zubadan... Ами защото външното тяло ще стои на северна тераса и защото температурите в градеца никак не са ласкави зимата. Четох в темите тук спорове има ли някакво подгряване и къде именно е то в този модел. Защото нали уж преимуществото му е работа при ниски температури.

Попълник въпросника на Александър. Имам и някаква схема, върху която лаишки драсках с Paint, за да обознача. (Ще ме извините, ама толкоз можем Синьото е въпросният коридор.

Ако има по-подходяща машина ще се радвам да споделите. А също така мога ли да заместя Zubadan с някакъв по-скромен климатик пък да си вземем подгряваща ваничка? Питам за всеки случай въпреки, че тя работата едва ли е само водата в тавичката да не замръзне. Конденз зимата + вЕтер ясно ми е, че значи лед и на самото външно тяло.

Едва ли ще ми обърнете внимание, 100% и ще ми се смеете на идеята за климатик в коридора. Обаче аз пък хич няма да ви се впечатля. Та ако някой си разтури неделята да се обяснява за климатици с жена в мъжки форум, ще съм много благодарна.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

11. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Няма смешно, на двата етажа в коридорите на къщата имам по една машина и комфорта е съвсем друг.
    1. възможно е, но трябва да се погледне на място
    2. по-добре на подови стойки
    3. не бих сложил в тоя коридор Зубадан, по-добре за тея пари 2 броя MHI 20 ZS-S - един в коридора и един в едната спалня.

като че ли над WCто ако може да се сложи ще е по-добре, да духа към спалня 2,3 и банята.Другите помещения са с печки на дърва все пак.
    Но си трябва оглед.
    Ако има интернет в имота може да се помисли и за възможност да си ги пускате дистанционно няколко часа предварително с оглед на непостоянното ползване.
    stefka.karailieva и rosswen харесват това.

12. Novice
    Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    Няма смешно, на двата етажа в коридорите на къщата имам по една машина и комфорта е съвсем друг.
    3. не бих сложил в тоя коридор Зубадан, по-добре за тея пари 2 броя MHI 20 ZS-S - един в коридора и един в едната спалня.

като че ли над WCто ако може да се сложи ще е по-добре, да духа към спалня 2,3 и банята.Другите помещения са с печки на дърва все пак...
    Ако има интернет в имота може да се помисли и за възможност да си ги пускате дистанционно няколко часа предварително с оглед на непостоянното ползване.
    Благодаря, че писахте. Знаех си аз, че не ми е лоша идеята за климатиче в коридора. Като цяло обнадеждихте ме.

Нямам протов да не Зубадан. Този, който ми препоръчвате, може ли да ми го напишете с пълното наименование? Защото като search-вам само с тези буквички не съм убедена, че намирам модела. Насочих се към Зубадан не заради красота, а заради хвалбите на производителя, че нещо си там му се подгрява и затова може да работи на много ниски температури. С удоволствие ще си спестим някой лев, но да не замръзне после външното тяло на тази северна тераса... Или дори да не замръзне, да не му спадне производителността - това ми е опасението.

Иначе предвиждаме да има друг климатик в спалня 2, както ме съветвате. Що се касае до мястото над WC, то и аз обмислях сходна идея да го поставим насочен към двете спални. Само че мислех мястото да е в коридорчето (прикачения файл вариант 2).

Забравих само да кажа, че нямаме врати от кухнята, трапезарията и хола към коридора. То май се подразбра, но за всеки случай да кажа. Няма и да слагаме.

Интернет ще има в имота. Но не искам да разчитам на wi-fi. Затова търся машина, която да може сравнително бързо да развърти въздуха.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

13. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

https://condex.bg/product-details/srk-src-20-zs-w/
    ZS-W, моя грешка, ZS-S е стария модел.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    https://condex.bg/product-details/srk-src-20-zs-w/
    ZS-W, моя грешка, ZS-S е стария модел.
    Между другото, гледам че Хеви все още предлагат моделите си със стария фреон, според каталога им. Но тук се намират само с новия.

16. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Между другото, гледам че Хеви все още предлагат моделите си със стария фреон, според каталога им. Но тук се намират само с новия.
    Едното е, че могат да работят и с двата.
    Другата причина мисля, че са мултисплитовете.

17. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от zillion Виж публикацията
    Едното е, че могат да работят и с двата.
    Другата причина мисля, че са мултисплитовете.
    Компресорите им на различните фреони, са с различни абревиатури. Какви точно са им разликите, не знам.

18. Novice
    Тук е от
    Dec 2022

sdadfgfgdsdfdghfds
    Този пост е редактиран от iv3lin; 28-12-22 в 22:16.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ при избор на климатизатор
    От slowhand във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 37
    Последно: 07-06-23, 16:06
  2. Избор на климатизатор '2021 година
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1745
    Последно: 01-01-22, 20:39
  3. Избор на климатизатор '2020 година
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1381
    Последно: 01-01-21, 12:54
  4. Избор на 9ка(25ца)подов климатизатор за спалня/детска стая.
    От Joro1986 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3
    Последно: 27-10-18, 23:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе