Погледни General Fujitsu ASHG18KMTE/AOHG18KMTA + UTY-TFSXF2
Можеш ли с цената на тръбен път да сложиш външното тяло на слънце с цел намаляване на сметката?
Погледни General Fujitsu ASHG18KMTE/AOHG18KMTA + UTY-TFSXF2
Можеш ли с цената на тръбен път да сложиш външното тяло на слънце с цел намаляване на сметката?
Тая Тушибъ е с 30кг външно, а Дайкина ти с 32кг.
То ясно, че не всичко е килограми, но щом сегашния му иде нанагорно,то по-олекотения надали ще му е леко/икономично.
За първи етаж в къща на-доброто би бил подов, но бюджета не стига.
Аз бих погледнал Фуджи/Фуджитсу 18 LFCA.
п.с.това сериозно ли?...да сложиш външното тяло на слънце с цел намаляване на сметката
Този пост е редактиран от ccankov73; 08-11-23 в 11:27.
Благодаря ти за съвета zillion, но като технически параметри е сходен с Тошибата (16ка), а като цена е по-висок.Тошибката идвва с WiFi (важен за мен), с промо монтаж итн.И като цена е едни 200 лева надолу, което е фактор.Като добавим монтаж, Wifi модул и става много.
За съжаление,няма как да преместя засега тялото, там си му е нативното място.Но съм отворен за други предложения
Здравейте, отново търся съвет за подходящ климатик
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
· и двете;
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 2 преходни стаи х 16-17 кв
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); Стара дървена дограма
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; ± 6кв
· изложение нa пoмeщeниeтo; юг
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? 6
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; 1х хол + 1х спалня
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? стар панелен апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? Русе
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 22-24
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? не
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? не
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? няма бюджет, но нека да е оптимално нисък;
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? +40 до -20
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
Предполагам че предвид разположението на прозорците и вратата м/у стаите няма как да стане с 1 голям и трябват 2 малки ?
За парите съм съгласен, че са различни.
Не смятам, че са еднакви обаче.
Тошибата е 5 киловата и може да се напъне до 6
КМто е 6.3 номинал и може да се напъне до 8.7
Но в крайна сметка явно по финанси отпада
- - - - - - - - - -
Ако разликата в температурата е 10 градуса между северна неогрята страна и южна огрята - абсолютно сериозно.
Гледах ги килограмите, и на мен има неща при сравнението които не ми харесват, ама още търся де.
Това LFCA е добро, нищо че е със стария фреон, обаче няма WiFi.
А като си в движение отдалеченото управление е страхотна опция.ИМам и разни животни вкъщи, просто си е необходимо
Но съм съгласен, че тошибата може да ми изиграе кофти шега, още събирам предложения
Стига го анатемосвахте стария фреон. Изобщо не са по-лоши старите машини, дори обратното.
Аз май финиширах на Heavy SRK / SRC 50 ZS-W. Някой против?
Ако имаш предвид нагретите ламарини може и да има 10С разлика, може и повече...Ако разликата в температурата е 10 градуса между северна неогрята страна и южна огрята - абсолютно сериозно...
Обаче климатика "изсмуква" топлината от въздуха, не от ламарините. А на въздуха разликата е не повече ит 1С - просто сложи
един термометър на север и един на юг (на сянка) и ще видиш.
Точно тези не са....
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk