Gummy45 , предлагам 1 бр. Мидеа Oasis Plus Nordic MSOPBU-12HRFN8-QRE3GW за хола и 2 бр. Мидеа Breezeless MSFAAU-09HRFN8-I за спалняната и кухнята .
Gummy45 , предлагам 1 бр. Мидеа Oasis Plus Nordic MSOPBU-12HRFN8-QRE3GW за хола и 2 бр. Мидеа Breezeless MSFAAU-09HRFN8-I за спалняната и кухнята .
General Fujitsu ASHG07KGTE/AOHG07KGCA
- - - - - - - - - -
General Fujitsu ASHG12KGTE/AOHG12KGCA за хола
2х General Fujitsu ASHG07KGTE/AOHG07KGCA
може да им се сложи безжична мрежа
Не сте казали бюджета включва ли монтажа (ще дойдат скъпи тогава)
За двете малки стаи повече от 7000 BTU / 2 kW надали ви трябва
Благодаря за съвета. Предполагам, че бихте избрали Midea пред Gree или? Ако може да кажете, защо и прочие ще съм благодарен
С монтаж бих ги искал. Също така съм сложил 12ки и за другите 2 стаи, защото са въшни и без изолация и ще топлят коридори.
Прикачих схема, защото вчера не се запази. Реално си мисля, че и 9ки би трябвало да станат за всяка от 2те стаи + коридорите.
Не съм убеден, че ми трябват въобще хиперинверторни за другите две стаи, или пък може би ако са 7-9ки и са хиперинверторни, това ще подсигури че ще топлят помещенията.
Това е както аз го смятах:
1. хол = 30м2 х 2,70 = 81 x 65(50)W = 5265 - отопление, 4050 - охлаждане
2. север-запад = 13+2 = 15м2 х 2,70 = 40.5 x 65(50)W = 2632 - отопление, 2025 - охлаждане
3. юг-запад = 12.5+3.5 = 16м2 х 2,70 = 43.2 x 65(50)W = 2808 - отопление, 2160 - охлаждане
Този пост е редактиран от Gummy45; 22-05-24 в 21:32.
"хиперинвертор" е нищо не значещо нещо.
Ползва се за по-ефективните модели в общия случай (по ниска консумация)
за 12-13-17 квадрата стая 7000 БТУ (2.5кВ който може да се напъне до 5кВ) според мен ще са напълно достатъчни.
robshottt
всички изброени са по-нисък клас, и са доста преоразмерени.
Ако ще избирате от тях Mitsubishi heavy SRK25ZS-W ми изглежда най-подходящ.
2бр. MITSUBISHI ELECTRIC MSZ – AY25VGK / AY25VG + MITSUBISHI ELECTRIC MSZ – AY35VGK / AY35VG вероятно може да се впишат в 6000лв или малко повече.
Ако някъде има останали Mitsubishi Electric MSZ-AP25VGK / MUZ-AP25VG и Mitsubishi Electric MSZ-AP35VGK / MUZ-AP35VG също ще свършат работа и може да е малко по-евтино.
- - - - - - - - - -
за 17м2 и глaвно за охлаждане Midea Breezeless E изглежда добър избор.
Toshiba Yukai RAS-B10E2KVG-E / RAS-10E2AVG-E(няма Wi-Fi), Mitsubishi Heavy SRK20ZTL-W / SRC20ZTL-W Smart Plus , Mitsubishi Heavy SRK25ZS-W / SRC25ZS-W2 PREMIUM(няма Wi-Fi)
MITSUBISHI ELECTRIC MSZ – AY25VGK / AY25VG също може да се вземе за 2000 с включен монтаж
Този пост е редактиран от Ivanskin; 23-05-24 в 16:06.
Привет
Търся да закупя климатици за дневна и спалня. Почти бях избрал модели, докато не попаднах на този форум, и сега се спускам в заешката дупка...
Продавачката в магазина знае само "това е висок клас, това не е висок клас" и мантрата, че по-добре по-голяма мощност "да не се мъчил климатика".
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
- главно за охлаждане, но ако отоплението излезе по-евтино от парното - и за отопление
3.1 ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;
· Дневна: 20 м2 / 52 м3, спалня: 12 м2
3.2 вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa
- ПВЦ, двоен стъклопакет
3.3 ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;
- дневна: ; спалня: 2.6 м2
3.4 изложение нa пoмeщeниeтo:
- дневна - юг, спалня север;
3.5 етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти
- последен етаж, панел, калкан.
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)?
София
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?
- зима макс 22, лято 24-25
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?
- двете стаи са на калкан с изолация 10см, фасадите са 5см (все едно няма), окачени тавани, калканната стена на дневната също е гипсокартон
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?
- дневна: само тв; спалня: компютри. Кухнята е отделна.
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)?
- 3к с монтаж
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?
-
През зимата парното в дневната е на 2-3, в спалнята почти не го пускам. И двете стаи се затоплят много бързо.
Проблемът е по-скоро през юли/август като се нагрее панелът - тогава в спалнята е ад, въпреки, че е северна.
На южната фасада грее силно слънце и лятото вън спокойно си прави 40 градуса. Не мисля, че климатиците ще работят докато спя.
Като цяло търся висока енергоефективност и лесна поддръжка.
Това бяха кандидатите
Спалня: MHI SRK20ZSX-W DIAMOND - притесняват ме оплакванията от шума при отваряне и затваряне на горната клапа...
Дневна: MHI SRK25ZSX-W DIAMOND, MЕ MSZ-FH25VE, Toshiba RAS-10PKVPG-E Daisekai 9
По спецификация са сходни, това което не знам е коя марка как се държи. Досега съм нямал климатик.
Модел BTU Кубатура ot / ohl kW охлаждане kW отопление Шум вътрешно Шум Външно Тегло Вътре / Вън kWh/a Цена с монтаж Аксесоари Гаранция Mitsubishi Heavy SRK20ZSX-W DIAMOND 7000 50 / 45 0.31 0.47 19 / 38 43 13 754 / 70 2700 200 36 Mitsubishi Heavy SRK25ZSX-W DIAMOND 9000 65 / 50 0.44 0.59 19 / 39 44 13 808 / 85 2950 200 36 Mistubishi Electic MSZ-FH25VE 9000 65 / 50 0.49 0.58 20 46 13 / 37 819 / 96 2650 200 36 Toshiba RAS-10PKVPG-E 10000 60 / 60 0.45 0.6 20/24/43 46 14 / 38 807 / 83 3100 200 60 Hitachi RAK25PSE-W Shirokuma 9000 50 / 50 0.49 0.62 22 / 28 / 34 47 11 / 37 802 / 103 3280 200 36
Сега ми влезе в главата и Hitachi RAK25PSE-W Shirokuma заради самопочистването. Не намирам почти нищо в нета за него освен брошурки.
Дайте акъл
[QUOTE=daimyo;1070316]Привет
Моделите, които сте избрали са страхотни но си искат простор и в тези малки стаи нямате нужда от тях. Аз бих ви посъветвал да заложите на тази машина, ще бъде перфектна и за двете стаи(и в двата режима на работа) Daikin FTXM20A~RXM20A BluEvolution Perfera
Новата Perfera е отличен избор.
На MHI DIAMOND би трябвало горната клапа да се затваря и отваря само когато се изключва и включва.
Когато е в работен режим дори да доситигне зададената температура, не се изключва - продължава на рекуперация.
Някой, който притежава такъв или е запознат с работата му може да сподели. DIAMOND серията има нов модел с интегрирано Wi-Fi - SRK20ZSX-WF, има го в каталога им за тази година.
ME имат по-висок клас - MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-LN25VG, но е прекалено за спалнята, евентуално за дневната.
Такъв висок клас 25-ци/9-ки имат капацитета да се справят с над 20м2
Не знам колко е прекалено. У нас в 13 кв. спалня е идеален. Само дето изтеглихме късата клечка с тракащо и свирещо вътрешно тяло. Като изключа това, машината е страхотна. Ако сега избирах за спалня, може би щях да взема Perfera само заради описания от мен проблем.
Здравейте,
Желаем да закупим климатик за спалня в селска къща, която се обитава целогодишно. Търсим уред, който да е сравнително тих.
Оставям тук и характеристики:
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
- жилище (къща)
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
- Ще се използва за отопление (друг източник на отопления няма да има), а през лятото ще се ползва за охлаждане рядко.
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; Спалнята е 13 кв.м, 38 куб.м.
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); 5-камерна ПВЦ дограма с троен стъклопакет и стъкла 4-РИ сезона.
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; 5,1 кв.м
· изложение нa пoмeщeниeтo; изток, две стени са външни.
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)?втори етаж, като първи и трети етаж от къщата не се обитават.
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; Спалня
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? Къща на село
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? село до гр. Велико Търново
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 22 градуса през зимата/ 20 градуса през лятото
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? Няма изолация - нито вътрешна, нито външна. Тухлите на къщата не са измазани.
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? два лаптопа
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? 2500 лв. с включен монтаж.
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? През зимата до -11 градуса, а през лятото до 40 градуса.
Благодаря предварително!
[QUOTE=pepe5000;1070380]Здравейте,
Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 20 ZS-W