Страница 43 от 100 ПърваПърва ... 3341424344455393 ... ПоследноПоследно
Резултати от 631 до 645 от общо 1496
Like Tree621Одобрявам

Избор на климатизатор '2024 година

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Отговор: Избор на климатизатор '2024 година

Цитат Първоначално публикувано от chavv Виж публикацията
    Здравейте, 2 въпроса, единия практически:

8. Kaĸъв е бюджетът за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж): до 1500лв. без монтаж;
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe: охлаждане . Отопление само помощно, основното е пелети
    Midea MSFAAU-12HRFN8 BreezeleSS+

chavv одобрява това.

2.  

3. Novice
    Тук е от
    Jun 2024

Здравейте,
    Насочил съм се към:
    1 бр. Mitsubishi Electric MUZ/MSZ HR 35 VF - за 20 м2 южен хол в панелка - 1650 лв без монтаж;
    1 бр. Mitsubishi Electric MUZ/MSZ AY 35 VGK - за 25 м2 югоизточен хол, ново строителство - 2300 лв без монтаж.

Има ли нещо по-изгодно/по-добро в тези бюджети?
    Циттирам цените понежа са от едно място и евентуално може да има някаква допълнителна отсъпка.

Мерси.

4. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2024

2. Климaтизaтopът ще се ползва за охлаждане,
    · квaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo: 25-30m² и 65-70m³;
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo: кухня, дневна;
    8. Kaĸъв е бюджетът за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж): до 1500лв. без монтаж;
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe: охлаждане . Отопление само помощно, основното е пелети
    Hitachi AirHome 400 RAK-DJ35PHAE / RAC-DJ35PHAE
    chavv одобрява това.

5. Novice
    Тук е от
    Jun 2024

Здравейте!
    Въпросът ми не е свързан с избор на климатик, за което моля да ме извините.

Искаме да сложим климатик основно за охлаждане лятото.
    Живея в двустаен апартамент в санирана панелка с pvc дограма с к2 стъкла. Бюджета не ми е никакъв проблем. С жената работим на компютри от вкъщи и разпределението в стаята е такова, че където и да монтираме климатика, колкото и слабо да е, ще духа директно към един от нас през деня дотато работим или вечерта като седнем пред телевизора. И двамата сме претенции предвид че направим ли си го ще трябва да си му търпим кусурите.

Въпросите ми са:

1 - ще бъде ли проблем ако климатика е монтиран в коридора?
    2 - живеем на 5тия етаж в 6 етажна сграда. Има коминна шахта (неизползвана) на стената точно до коридора. За да избегнем прокарване на тръби през цялата стая до външна стена ще бъде ли проблем външното тяло да бъде монтирано на покрива с тръби през комина? Нямам представа дали тази вертикална разлика от около 3-3.5 метра прави този монтаж невъзможен.

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

25-30m² и 65-70m³;
    до 1500лв. без монтаж;
    охлаждане
    AUX C+++ ASW-H12C5A4/CAR3DI-D0
    Daikin FTXC35D~RXC35D Sensira
    Midea CB1-12HRFN8 (B) Breezeless E
    Kaisai KLB-12HRH Ice Black
    Gree GWH12AVCXD-K6DNA1A Airy
    chavv одобрява това.

7. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2024

Цитат Първоначално публикувано от Sutefunu Виж публикацията
    Има ли нещо по-изгодно/по-добро в тези бюджети?
    Това зависи от спецификата на ползване.
    Има въпросник в началото на темата и спрямо условията и изискванията ви може да се направи подходящ изобор.
    Иначе MHI Premium серията е малко по-евтина от ME MUZ/MSZ AY но няма WiFi.
    Вероятно няма да е нужно да са "35-ци" и ще са достатъчни "25-ци" MHI Premium или ME MUZ/MSZ AY.
    Hitachi RAK-VJ25PHAE/ RAC-VJ25PHAE airHome 600 също е вариант в този ценови клас.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от BGkamaz Виж публикацията
    Здравейте!
    Въпросът ми не е свързан с избор на климатик, за което моля да ме извините.

Живея в двустаен апартамент в санирана панелка с pvc дограма с к2 стъкла. Бюджета не ми е никакъв проблем. С жената работим на компютри от вкъщи и разпределението в стаята е такова, че където и да монтираме климатика, колкото и слабо да е, ще духа директно към един от нас през деня дотато работим или вечерта като седнем пред телевизора. И двамата сме претенции предвид че направим ли си го ще трябва да си му търпим кусурите.

Въпросите ми са:

1 - ще бъде ли проблем ако климатика е монтиран в коридора?
    2 - живеем на 5тия етаж в 6 етажна сграда. Има коминна шахта (неизползвана) на стената точно до коридора. За да избегнем прокарване на тръби през цялата стая до външна стена ще бъде ли проблем външното тяло да бъде монтирано на покрива с тръби през комина? Нямам представа дали тази вертикална разлика от около 3-3.5 метра прави този монтаж невъзможен.
    Ако имате място сложете климатизатор с подово вътрешно тяло, на него може да настроите клапите да духат право нагоре към тавана и така ще избегнете дискомфорта за който споменахте. Монтажа в коридор е компромисен вариант и е относително до каква степен ще бъде ефективен(зависи от големината и точното разположение). Идеята с коминната шахта, поне на мен не ми изглежда никак добра.

10. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2024

разпределението в стаята е такова, че където и да монтираме климатика, колкото и слабо да е, ще духа директно към един от нас през деня дотато работим или вечерта като седнем пред телевизора.
    Има климатици със сензор и може да се настрои да не е директно обдухването, но в повечето случай не работи много добре при повече от един човек в помещението.
    Друг вариант е климатик който обдухва директно към тавана и студения въздух пада като душ из цялата стая
    Този пост е редактиран от Ivanskin; 26-06-24 в 11:50.

11. Novice
    Тук е от
    Jun 2024

Здравейте, някой специалист да ми препоръча кои климатици са добри в ценови диапазон до 1500 с монтажа 12-ка, от Технополис, Зора, Техномаркет. Искам от тези магазини с нулева лихва на изплащане. Finlux къде ги правят гледам че имат добри параметри? Също ме интересува fujitsu и Daikin по евтините варианти. Препоръчително да е с по малко външно тяло

12. Novice
    Тук е от
    Jun 2024

Цитат Първоначално публикувано от Ivanskin Виж публикацията
    Това зависи от спецификата на ползване.
    Има въпросник в началото на темата и спрямо условията и изискванията ви може да се направи подходящ изобор.
    Иначе MHI Premium серията е малко по-евтина от ME MUZ/MSZ AY но няма WiFi.
    Вероятно няма да е нужно да са "35-ци" и ще са достатъчни "25-ци" MHI Premium или ME MUZ/MSZ AY.
    Hitachi RAK-VJ25PHAE/ RAC-VJ25PHAE airHome 600 също е вариант в този ценови клас.
    Здравей,
    Мерси за отговора.
    Ако няма някое друго предложение, сигурно ще се насоча към MHI 25 и 35 ( мисля си, че е добре да е 12-ка за 25 м2 стая), Хитачито нещо ми е дървено.
    А в сериите на MHI SRK-ZS Premium и MHI SRK-ZTL Smart Plus има ли някави съшествени разлики освен дизайна и WiFi? Гледам Примиума го пишат модел 2019, а Смарт плюса модел 2023.

ПС Мислех, че ще се подразбере, че става въпрос за топлене и охлаждане ако не напиша конкретно цел.

13. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Заложете на Midea GAIA-12HRFN8-I GAIA и няма да имате проблем с течение и т.н. Или както Ви посъветваха, подова машина.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2024

Цитат Първоначално публикувано от Sutefunu Виж публикацията
    А в сериите на MHI SRK-ZS Premium и MHI SRK-ZTL Smart Plus има ли някави съшествени разлики освен дизайна и WiFi? Гледам Примиума го пишат модел 2019, а Смарт плюса модел 2023.
    Premium серията е с по-солиден хардуер и е по-подходяща за големи помещения.На SRK ZS-W може да се добави WiFi модул или новия от тази година вариант - SRK ZS-WF, който е с WiFi.
    Този пост е редактиран от Ivanskin; 27-06-24 в 15:44.
    rosswen одобрява това.

16. Novice
    Тук е от
    Jun 2024

Здравейте! Нека първо отговоря на въпросите от списъка, след което ще добавя още малко информация.

1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
    · жилищно;
    · магазин или склад;
    · промишлено помещение;
    · офис и т.н
    - жилищно
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
    - и за двете, като смятам идващата зима да пробвам да я изкарам само на климатик и да преценя дали да свалям радиаторите
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид);
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;
    · изложение нa пoмeщeниeтo;
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)?
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н;
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe?
    - 26квм, 65кубм
    - стара ПВЦ дограма, но не духа от нея, обикновен стъклопакет
    - 3.3квм
    - изток
    - първи над магазин
    - всекидневна с кухня и трапезария
    - апартамент
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)?
    - София - център
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?
    - Лято: 23-24гр., Зима: 21-23гр.
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?
    - изолация на тавана с каменна вата 5см.
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?
    - миялна, котлони, фурна, абсорбатор, хладилник + малки кухненски уреди, телевизор
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)?
    - 2400-2500лв. максимум с включен монтаж
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?
    - надявам се да може да се справя с екстремни жеги и студове, които не се задържат особено дълго при нас
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
    - нямам възможност да кача схема, но стаята представлява правоъгълник с размери 8х3.25м, като климатикът ще бъде монтиран в близост до прозорците

Спрял съм се на изброените долу модели, но с радост бих приел съвет и за нещо друго:
    - Panasonic cs z35zkew cu z35zke etherea 2023 12000 btu - като параметри този най-много ми харесва и масово го хвалят, че разпределя температурата супер равномерно, но за съжаление повечето прочетени коментари са отрицателни.
    - Toshiba ras b13g3kvsg e ras 13j2avsg e1 edge wifi 13000 btu - за този сякаш коментраите бяха 50 на 50
    - Mitsubishi heavy srk35zs w src35zs W2 Premium 12000 btu - за този темата беше най-дълга и сякаш положителните коментари преобладаваха, така че като цяло за момента клоня към него.
    - Daikin - за този бюджет излизат модели, които не са с особено добри параметри

Ще съм благодарен, ако хора, които разбират изкажат мнение за споменатите от мен модели, както и ако предложат нещо друго различно от тях. Благодаря ви!!!

17. Novice
    Тук е от
    Jun 2024

*Редактирам се, защото разбрах, че мулти сплит вариантът не е най-добрата идея за две спални.
    Здравейте, моля за препоръка за две спални с източно изложение. Ще се използват предимно през лятото за охлаждане, но е добре да вършат добра работа и за отопление, ако се наложи.
    Размерът на стаите е приблизително 10м2 (едната е по-малка). Апартаментът е панелен, на последен етаж, с вътрешна изолация и среден клас ПВЦ дограма.
    Интересува ме кое би било най-доброто, средна хубост и по-бюджетните варианти - просто нямам представа какви са цените и ще решаваме в движение кое можем да си позволим. Благодаря предварително!
    Този пост е редактиран от Phoenix7; 30-06-24 в 11:26.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2012

Phoenix7 ، Midea Breezeless E CB1 - 09 HRFN8-l , 2 бр са идеални за Вас.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 43 от 100 ПърваПърва ... 3341424344455393 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на климатизатор '2023 година
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 985
    Последно: 01-01-24, 17:04
  2. Помощ при избор на климатизатор
    От slowhand във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 37
    Последно: 07-06-23, 16:06
  3. Избор на климатизатор '2022 година
    Отговори: 1127
    Последно: 01-01-23, 11:38
  4. Избор на климатизатор '2021 година
    Отговори: 1745
    Последно: 01-01-22, 20:39
  5. Избор на климатизатор '2020 година
    Отговори: 1381
    Последно: 01-01-21, 12:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе