Налични са. Има от поне месец. Колкото до това дали само официално се внасят, не мога да ти отговоря. Ние работим с Кеърокс (бившите АТЦ).
Е то и ние от там ги взимаме, но миналата седмица на колегата му казаха, че няма и чакали доставка. Възможно е да са им останали малко бройки и да подбират на кой да продават. Клиента държеше обезателно да е Грии та отнесе един Г-тех.
Благодаря Ви на всички! Спрях се на Aux ASW-H12C5A4, има го на изплащане. А според Вас има ли как да се монтира външното тяло на 4тия етаж без алпинист? Има прозорец в стаята.
проблем с монтаж под прозорец няма - сваля се стъклото от дограмата и се работи лесно. Освен ако няма някоя друга особеност - но за това като дойде монтажната фирма ще прецени.
миналата година в завода монтираха 40 нови LG в административната част по този начин. Даже си бях в стаята като монтираха моя и явно бяха свикнали - не се затормозиха грам. Та дали ще е на 1вия или на 10тия етаж - няма разлика
Този пост е редактиран от 3AKOBAH; 24-06-24 в 19:19.
Тъп въпрос, но ми е интересно да си сверя часовника.
за ЗАКОВАНия
При положение, че кухня и има уреди които топлят дали постоянно, дали на моменти и тавана е на 3м, 2 киловата на охлаждане в големите жеги и ако се ползват котлон/печка няма ли да са малко малки? На мен ми идва 2.5/3.5
Не го приемайте като спор, а като желание за подобряване на моята преценка.
Здравейте, 2 въпроса, единия практически:
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa: Кухня+бокс
2. Климaтизaтopът ще се ползва за охлаждане,
3. Kaĸвa e:
· квaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo: 25-30m² и 65-70m³;
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa: ΠBЦ;
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe: ~6m²;
· изложение нa пoмeщeниeтo: Север - Изток ;
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa: етаж 2 от 3 етажа;
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo: кухня, дневна;
· в ĸъщa
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата): София;
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa: лято 23-25°C;
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видът и дeбeлинaтa нa изoлaциятa: тухли, мазилка;
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo, в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopът и ĸaĸви: хладилник, готварска печка, котлони;
И един "теоретичен" - след 2 дена четене на форума и сравняване на параметри, не съм съвсем наясно кое определя дали един климатик е "добър".
Примерно, да вземем Мидея 12000BTU (просто ги има в почти всички сайтове) , варианти с А3+/А+++ има , условно, от 1100-1200 до 1500-1600лв. което си е 25% разлика
Има ли някакъв обективен показател да се различат "добрите" от не толкова, или разликата е от опита на експлоатация?
Конкретно, в тази тема се препоръчва Midea Breezeless серията
Има още 4-5 модела с подобни декларирани х-ки (Xtreme Save Pro AG1-12, All Easy Pro Nordic, Aurora MSAB-12, и тн и тн) ... и това само за една марка... просто ме човърка има ли обективни показатели по които да се отсява
Благодаря
8. Kaĸъв е бюджетът за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж): до 1500лв. без монтаж;
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe: охлаждане . Отопление само помощно, основното е пелети
Този пост е редактиран от Aleksandars; 25-06-24 в 18:43.