Страница 62 от 100 ПърваПърва ... 1252606162636472 ... ПоследноПоследно
Резултати от 916 до 930 от общо 1496
Like Tree621Одобрявам

Избор на климатизатор '2024 година

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Отговор: Избор на климатизатор '2024 година

Цитат Първоначално публикувано от irrenna Виж публикацията
    Здравейте. Предстои ни обзавеждане на детска стая и се оглеждам за климатик.
    Стаята е с източно изложение, 8 квадрата, панел,, с две външни стени и вътрешна изолация на тях и на тавана. Дограмата е PVC. В Пловдив, 4 етаж. Най-вероятно вратата към коридора ще стои отворена през повечето време. Той е Г-образен, около 4 квадрата, като детската стая е в малката чертичка на Г-то. Коридорът се отоплява и от монтиран от Aleksandars в хола преоразмерен (завещан) Мицубиши 12-ка,
    Бюджет - да кажем 2000 лв с монтажа.
    Благодаря.
    Mitsubishi Heavy Industries SRK15ZTL-W~SRC15ZTL-W Smart Plus

Ivanskin одобрява това.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2024

Почти навсичко отговорих в анкетата, но на този етап ме интересува най-вече къде е подходящо да се сложи. Прикачам скици (рамерите не са взети перфектно).
    Днес викахме фирма и казаха, че само стената дето е откъм стълбището на схемата е подходящо за стенен Но нещо не ни устройва вкъщи това. Имате ли други идеи?

1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
    · жилищно;

2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? Главно за отопление през зимата
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; около 21м2 и около 54м3
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa пвц -6камерна ПВЦ, 3ен стъклопакет;
    · изложение нa пoмeщeниeтo източно;
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти - на 2ри етаж в 3етажна къща
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- главно хоум офис и спалня;

4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата) североизточна Б/я?
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? - незнам. да е топло зимата и да осигурява малко хлад през най-големите жеги
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? няма изолация, тухлена е къщата
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? рутер и настолен компютър
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? максимално минимален
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.

ПС. Пропуснах да отбележа - секцията е висока почти до тавана и няма място да се сложи над нея. Също няма място и над прозорците и вратите.

Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от Neznam86; 04-08-24 в 01:27.

4. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от Neznam86 Виж публикацията
    Почти навсичко отговорих в анкетата, но на този етап ме интересува най-вече къде е подходящо да се сложи. Прикачам скици (рамерите не са взети перфектно).
    Днес викахме фирма и казаха, че само стената дето е откъм стълбището на схемата е подходящо за стенен Но нещо не ни устройва вкъщи това. Имате ли други идеи?

Midea MFA2U-12HRFNX(GA) Floor Standing

разположен под прозореца между секцията и леглото

5. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2024

Цитат Първоначално публикувано от HRS9 Виж публикацията
    Midea MFA2U-12HRFNX(GA) Floor Standing

разположен под прозореца между секцията и леглото

Бюрото и стола редовно се ползват (от там се работи). Няма ли да е неудобно? То май даже изобщо няма да има място...

6. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от Dimitar Виж публикацията
    Здравейте, търся съвет за 3 климатизатора за хол и 2 спални. Спалните са залепени една до друга и са с възможност за сплит(може би е по-добрият вариант, не знам). Параметри:

8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж) - 3000-3500лв

Предварително благодаря за препоръките ви!
    Тези3000-3500 за трите с включен монтаж ли са? Или на брой?
    Dimitar одобрява това.

7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Fuji Electric RSH07KNCA Comfort series
    Midea AG-09NXD0-I Xtreme Save Lite
    AUX Q-Plus ASW-H09B6C4/BQAR3DI-C1
    Цитат Първоначално публикувано от zillion Виж публикацията
    Тези3000-3500 за трите с включен монтаж ли са? Или на брой?
    Сигурно е малко като бюджет, но става въпрос за трите при възможност с включен монтаж. Ако въобще не стига за трите мога да направя компромис като не слагам климатик в едната от спалните и се сложи един в малката спалня, която е 10км.м. Фирмата, която ще ги монтира предлагат в момента този мулти сплит за 1600лв. с включен монтаж, но не знам дали въобще става за спални. Hisense 2AMW50U4RXA

Този пост е редактиран от Dimitar; 04-08-24 в 12:54.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Бюрото и стола редовно се ползват (от там се работи). Няма ли да е неудобно? То май даже изобщо няма да има място...
    Не би трябвало, там е единственото място където има празно пространство пред него или поне на схемата изглежда така.На мен бюрото ми изглежда побрано в 60 сантиметровата ниша между стената и секцията, а машината трябва да бъде разположена под прозореца и да се пада зад гърба и в дясно на седящия на бюрото човек и да може да си духа напред в свободното пространство между леглото и секцията.
    Този пост е редактиран от HRS9; 04-08-24 в 19:19.

10. Novice
    Тук е от
    Feb 2023

· жилищно;
    · магазин или склад;
    · промишлено помещение;
    · офис и т.
    жилищно
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
    охлаждане
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;
    28кв.м.70куб.м.
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид);
    дървена
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;
    · изложение нa пoмeщeниeтo;
    източно
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)?
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н
    всекидневна
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe?
    къща
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)?
    източна
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?
    външните стени с 2см. изолация тавана с 5см. изолация
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?
    телевизор
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)?
    1500лв.
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?
    44С
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли

11. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2024

Не би трябвало, там е единственото място където има празно пространство пред него или поне на схемата изглежда така.На мен бюрото ми изглежда побрано в 60 сантиметровата ниша между стената и секцията, а машината трябва да бъде разположена под прозореца и да се пада зад гърба и в дясно на седящия на бюрото човек и да може да си духа напред в свободното пространство между леглото и секцията.
    Бюрото е побрано - да. Но зад него има стол, които и се дърпа, за да се седне - така, че ми се струва невъзможно (просто в момента стаята е наполовина изпразнена и не мога да го твърдя на 100% сигурност) там. Иначе май ще го изместим това раборно място на мястото на масата с фотьойлите (макар да не ми се иска лично на мен). Просто неудочно е на тази стена, която предлагат. Тъй че като опции остават подов на мястото, което вие предлагате и другия вариант е стенен на стената с/у секцията (м/у вратопрозореца и леглото).
    Като за стенен аз бях харесала Gree но казаха, че бил шумен и ни препоръчаха MHI. Но аз пък за него чета подобни отзиви... Кой от двата би бил по добрия избор по отношение на това? А от гледна тояка на икономичност? И кой друг модел би бил удачен?

П.С. HRS9, видях,че сте препоръчал мидеа - тази марка я избягваме заради горчив опит в друго жилище Ако може без нея.
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 05-08-24 в 08:53.

12. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от Radko1s Виж публикацията
    ·
    Midea MSFAAU-12HRFN8 BreezeleSS+

- - - - - - - - - -

Бюрото е побрано - да. Но зад него има стол, които и се дърпа, за да се седне - така, че ми се струва невъзможно (просто в момента стаята е наполовина изпразнена и не мога да го твърдя на 100% сигурност) там. Иначе май ще го изместим това раборно място на мястото на масата с фотьойлите (макар да не ми се иска лично на мен). Просто неудочно е на тази стена, която предлагат. Тъй че като опции остават подов на мястото, което вие предлагате и другия вариант е стенен на стената с/у секцията (м/у вратопрозореца и леглото).
    Като за стенен аз бях харесала този: https://*********/invertoren-klimati...2AVCXD-K6DNA1A, но казаха, че бил шумен и ни препоръчаха този: https://*********/invertoren-klimati...search=Srk35zs. Но аз пък за него чета подобни отзиви... Кой от двата би бил по добрия избор по отношение на това? А от гледна тояка на икономичност? И кой друг модел би бил удачен?

П.С. HRS9, видях,че сте препоръчал мидеа - тази марка я избягваме заради горчив опит в друго жилище Ако може без нея.
    Тъй като бяхте споменали бюджета да бъде максимално нисък, ZS35-W на Мицубиши Хеви автоматично отпада тъй като е над 2000. Ако искате друга бюджетна ПОДОВА машина, може да погледнете Crystal CCI-12H-UR4 Floor standing , но тази машина вади по-ниски дебити с по-голям шум от Подовата Мидея, която ви казах. За бюджетен стенен, който да върши работа при вашите сурови условия и да не е прекалено шумен може да погледнете Hitachi RAK-35RPE/RAC-35WPE Performance. Бюджета в комбинация с тежките условия силно ограничават избора.

13. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2024

Тъй като бяхте споменали бюджета да бъде максимално нисък, ZS35-W на Мицубиши Хеви автоматично отпада тъй като е над 2000. Ако искате друга бюджетна ПОДОВА машина, може да погледнете Crystal CCI-12H-UR4 Floor standing , но тази машина вади по-ниски дебити с по-голям шум от Подовата Мидея, която ви казах. За бюджетен стенен, който да върши работа при вашите сурови условия и да не е прекалено шумен може да погледнете Hitachi RAK-35RPE/RAC-35WPE Performance. Бюджета в комбинация с тежките условия силно ограничават избора.
    Може би грешно се изразих. Може и да отделим до около 2200, но ако има вариант за по-малко защо да бъдат давани
    Опитвам се да чета и търся и инфо, но трудно се ориентирам. Примерно за шума. Виждам, че в техническите х-ки има по няколко стойности. Примерно на хитачито, което предлагаш са:
    Ниво на шум (вътрешно тяло) (dB) 25 – 26 – 36 – 43
    Ниво на шум (външно тяло) (dB) 48
    Как да тълкувам тези стойности? И как да добия представа за шума (пробвах да си пускам клипчета със семпли на еди колко си децибела, но няма разлика май - поне по клипче )

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Може би грешно се изразих. Може и да отделим до около 2200, но ако има вариант за по-малко защо да бъдат давани
    8
    Как да тълкувам тези стойности? И как да добия представа за шума (пробвах да си пускам клипчета със семпли на еди колко си децибела, но няма разлика май - поне по клипче )
    Допустимата граница на шум за всеки е различна, но над 30 децибела за спално помещение е много. Четирите стойности, които виждате са шумовите показатели на машината за всяка една от степените на вентилатора от най-ниска, към най-висока. Най-често използваната степен в нормални жилищни помещения, независимо от предназначението им е 2-ра тъй като през най-голям времеви интервал машината(ако е оразмерена правилно) ще работи на нея, в случая с това Хитачи 27 в режим ОТОПЛЕНИЕ, цифрите които вие цитирате са в режим ОХЛАЖДАНЕ а там машините работят с една идея по-тихо. Ако намерите място за стенна машина и използвате по-голямата част от бюджета това е една изключително ТОПЛЕЩА и ТИХА машина - Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZS-W~SRC25ZS-W2 Premium(може да погледнете също така и LG DC09RK Deluxe , както и Hitachi RAK-25RXЕ/RAC-25WXЕ Akebono)

, за съжаление ако останете на вариант ПОДОВ, избора ви се свежда до Midea,Crystal или Gree, тъй като Подовите са по-скъпи.
    Този пост е редактиран от HRS9; 04-08-24 в 23:42.

16. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от Dimitar Виж публикацията
    Сигурно е малко като бюджет, но става въпрос за трите при възможност с включен монтаж. Ако въобще не стига за трите мога да направя компромис като не слагам климатик в едната от спалните и се сложи един в малката спалня, която е 10км.м. Фирмата, която ще ги монтира предлагат в момента този мулти сплит за 1600лв. с включен монтаж, но не знам дали въобще става за спални. Hisense 2AMW50U4RXA
    Мултисплита е компромисен вариант. (и откъм минимум на конкретния, спират всички при размразяване или повреда и тнт)
    За 3500 може да вземете 3 броя от най-евтината Мидеа с монтаж и малко късмет
    Dimitar одобрява това.

17. Member
    Тук е от
    Mar 2024

Цитат Първоначално публикувано от Radko1s Виж публикацията
    охлаждане
    28кв.м.70куб.м.
    1500лв.
    Hitachi RAK-DJ35PHAE / RAC-DJ35PHAE airHome 400
    Daikin Sensira FTXC35D + RXC35D
    Този пост е редактиран от Ivanskin; 05-08-24 в 09:45.

18. Novice
    Тук е от
    Jul 2024

Моля за нищо, чуйте обаче и друго мнение, защото само едно никога не е добра идея.
    Малко ъпдейт: говорихме с две фирми досега, като варианти на посочения 3MXM52A9 препоръчаха Daikin 3MXM68A9 защото в горе ставало усойно зимата и 52-то нямало да има капацитетът да топли добре. Естествено видяхме разликата в цените и взехме да се притесняваме, защото очертаният бюджет не побира. Аз не разбирам от климатизация/отопление, но по мои сметки излиза около 7 kW отопление да са достатъчно уж. Препоръчаха и Fuji Electric ROG24KBTA3, което аз намирам за аналог на Fujitsu General AOHG24KBTA3. Опитах се да проуча разликата между тях и Fujitsu General и доколкото разбирам конкретните модели слизат от една и съща поточна линия.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 62 от 100 ПърваПърва ... 1252606162636472 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на климатизатор '2023 година
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 985
    Последно: 01-01-24, 17:04
  2. Помощ при избор на климатизатор
    От slowhand във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 37
    Последно: 07-06-23, 16:06
  3. Избор на климатизатор '2022 година
    Отговори: 1127
    Последно: 01-01-23, 11:38
  4. Избор на климатизатор '2021 година
    Отговори: 1745
    Последно: 01-01-22, 20:39
  5. Избор на климатизатор '2020 година
    Отговори: 1381
    Последно: 01-01-21, 12:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе