Страница 63 от 100 ПърваПърва ... 1353616263646573 ... ПоследноПоследно
Резултати от 931 до 945 от общо 1496
Like Tree621Одобрявам

Избор на климатизатор '2024 година

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Отговор: Избор на климатизатор '2024 година

Цитат Първоначално публикувано от cheffoe Виж публикацията
    Малко ъпдейт: говорихме с две фирми досега, като варианти на посочения 3MXM52A9 препоръчаха Daikin 3MXM68A9 защото в горе ставало усойно зимата и 52-то нямало да има капацитетът да топли добре. Естествено видяхме разликата в цените и взехме да се притесняваме, защото очертаният бюджет не побира. Аз не разбирам от климатизация/отопление, но по мои сметки излиза около 7 kW отопление да са достатъчно уж. Препоръчаха и Fuji Electric ROG24KBTA3, което аз намирам за аналог на Fujitsu General AOHG24KBTA3. Опитах се да проуча разликата между тях и Fujitsu General и доколкото разбирам конкретните модели слизат от една и съща поточна линия.
    "ГОРЕ СТАВАЛО УСОЙНО ЗИМАТА" - това поне аз нещо не го разбрах. Относно нуждите на самото жилище, поне мен комбинацията от КА стъкло(вкъщи имам такова и съм запознат с възможностите му) + 15 сантиметра топлозиолация + Апартамент с южно изложение, който нито е на първи, нито е на последен етаж ме навежда на мисълта, че топлозагубите ще бъдат минимални, дори при не чак толкова благоприятния Софийски климат. Не ви препоръчвам въпросното Фуджицу защото макар и да е със солидно външно тяло, поне аз не виждам подходящо вътрешно за двете спални, просто тази марка е прекалено шумна за такива помещения и при всички положения ще бъде компромис. Вариант, който хем да топли, хем да е тих, хем да е по-евтин от Дайкин е : SCM 60 ZS-W + 1XSRK 35 ZS-W + 2XSRK 20 ZS-W. За София, най-добре направете консултация с фирма ПауърКлима.

Този пост е редактиран от HRS9; 05-08-24 в 13:20.
    Ivanskin одобрява това.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Благодаря за отговора. Може би по-добрият вариант ще е да оставя голямата спалня за по-нататък понеже бюджета е малък. Тя се ползва само за гости така или иначе. Бихте ли препоръчали модели за хола 33кв.м и малката спалня 10кв.м с бюджет до 3500лв? И ако пак не стига за нещо, което си заслужава поне само за хола с бюджет от 2600/2700лв. с включен монтаж.
    Благодаря предварително.

4. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от Dimitar Виж публикацията
    Благодаря за отговора. Може би по-добрият вариант ще е да оставя голямата спалня за по-нататък понеже бюджета е малък. Тя се ползва само за гости така или иначе. Бихте ли препоръчали модели за хола 33кв.м и малката спалня 10кв.м с бюджет до 3500лв? И ако пак не стига за нещо, което си заслужава поне само за хола с бюджет от 2600/2700лв. с включен монтаж.
    Благодаря предварително.
    Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 35 ZS-W + Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 20 ZS-W

Ivanskin и Dimitar харесват това.

5. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Благодаря за бързия отговор! Фирмата не монтира Mitsubishi Heavy Industries. Работят основно с Toshiba, Carrier, Mitsubishi Electric... Бихте ли препоръчали модел/и на Toshiba например или някоя от другите марки? На Toshiba и Carrier дават по 5 години гаранция и клоня към тях най-вече затова.
    Благодаря предварително!

6. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Благодаря за бързия отговор! Фирмата не монтира Mitsubishi Heavy Industries. Работят основно с Toshiba, Carrier, Mitsubishi Electric... Бихте ли препоръчали модел/и на Toshiba например или някоя от другите марки? На Toshiba и Carrier дават по 5 години гаранция и клоня към тях най-вече затова.
    Благодаря предварително!
    На Тошиба бих ви препоръчал само високия клас, или подовия модел, които за съжаление не се побират в бюджета ви. С Мицубиши Електрик също не виждам как ще се вместите в бюджета за двете помещения, стига ви само за хола една машина - Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE~MUZ-FH25VE

Dimitar одобрява това.

7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Благодаря отново. Реших да оставя спалните за по-нататък и да взема поне нещо читаво за хола. Без да искам да оспорвам предложението ви, но този модел няма ли да дойде малко слаб за хола? Все пак са си 33кв.м. и едни 75куб.м., а виждам, че е 9000BTU. Може пък да не е най-важното, не знам...
    Днес от фирмата ми предложиха този модел на Тошиба:
    Toshiba RAS-18G3KVSG-E / RAS-18J2AVSG-E1 Edge.
    Среден клас ли се води? Как го виждате въобще? Ако не става да го изключвам направо...
    Кой всъщност е високият клас на Тошиба, Daisekai ли е? Сори ако прекалявам с въпросите, но съм си доста невеж по темата.
    Бихте ли препоръчали модел от високият клас на Тошиба дори и да е повече от бюджета.
    Много ви благодаря!
    Този пост е редактиран от Dimitar; 05-08-24 в 19:03.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Благодаря отново. Реших да оставя спалните за по-нататък и да взема поне нещо читаво за хола. Без да искам да оспорвам предложението ви, но този модел няма ли да дойде малко слаб за хола? Все пак са си 33кв.м. и едни 75куб.м.
    Среден клас ли се води? Как го виждате въобще? Ако не става да го изключвам направо...
    Кой всъщност е високият клас на Тошиба, Daisekai ли е? Сори ако прекалявам с въпросите, но съм супер невеж по темата.
    Бихте ли препоръчали модел от високият клас на Тошиба дори и да е повече от бюджета.
    Много ви благодаря!
    За Еджа има тема и много изписано и при желание може да го прочетете.Аз смятам, че за парите които струва има далеч по-добри алтернативи. Високият клас на Тошиба е ДАЙСЕЙКАЙ и той е една много солидна машина, която ще ви пасне чудесно и ще ви топли дори в най-суровите зими(каквито вече рядко се наблюдават но ги има все пак), стига да можете да си я позволите: Toshiba RAS-13PKVPG-E Super DaiSeiKai 9 - ако решите да заложите на него. Много хубаво правите, че питате обстойно, защото като се дава една торба с пари е хубаво да се проучи внимателно какво се купува, информираният избор е нещо прекрасно.

Toshiba RAS-B10J2KVSG-E/RAS-10J2AVSG-E EDGE - ако ви се чете за Еджа
    Този пост е редактиран от HRS9; 05-08-24 в 19:26.
    Dimitar одобрява това.

10. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Благодаря за информацията и за линка за Еджа! Оценявам го много наистина! Доста проблеми с шумове имат явно... Дайсекая си е бая пари, но може и да се напъна...
    Исках само да попитам още нещо. Модела на Митсубиши, който ми пратихте Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE~MUZ-FH25VE може ли да се сравни и да бъде въобще алтернатива на Дайсекая (Toshiba RAS-13PKVPG-E Super DaiSeiKai 9) ?
    Питам понеже Митсубишито е с по-скромни показатели на пръв поглед(не знам дали наистина не е малък за обема на стаята), но и разликата в цената си е 650лв надолу в негова полза.
    Разгледах пак каталога и мернах един два модела, които на пръв поглед изглеждат ок, но знам ли...може би можете да дадете мнение.
    Hitachi RAK-35RXD/RAC-35WXD Akebono

Panasonic CS-Z35ZKEW/CU-Z35ZKE Etherea R32

Направо си ми кажете ако мислите, че не стават, да не се занимавам.
    И с това се надявам да приключа с въпросите.

11. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Лека-полека отиваме към подова Перфера .
    Dimitar одобрява това.

12. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Благодаря за информацията и за линка за Еджа! Оценявам го много наистина! Доста проблеми с шумове имат явно... Дайсекая си е бая пари, но може и да се напъна...
    Исках само да попитам още нещо. Модела на Митсубиши, който ми пратихте Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE~MUZ-FH25VE може ли да се сравни и да бъде въобще алтернатива на Дайсекая (Toshiba RAS-13PKVPG-E Super DaiSeiKai 9) ?
    Питам понеже Митсубишито е с по-скромни показатели на пръв поглед(не знам дали наистина не е малък за обема на стаята), но и разликата в цената си е 650лв надолу в негова полза.
    Разгледах пак каталога и мернах един два модела, които на пръв поглед изглеждат ок, но знам ли...може би можете да дадете мнение.
    Hitachi RAK-35RXD/RAC-35WXD Akebono

Panasonic CS-Z35ZKEW/CU-Z35ZKE Etherea R32

Направо си ми кажете ако мислите, че не стават, да не се занимавам.
    И с това се надявам да приключа с въпросите.
    Според мен и Акебоното и Етреата ще свършат работа, но Дайсейкая ги превъзхожда и двете. За FH на Мицубиши Електрик защо да не се справи, машината е с отличен хардуер, има 1.150 кг. хладилен агент + двойнороторен компресор. Аз у дома с MHI ZSX20-W отоплявам три помещения с обща площ 35 кв.(при 1 градус разлика между основното((където е вътрешното тяло)) и второстепенните) при това две от тях се отопляват преходно а при вас няма такъв проблем и циркулацията на въздуха ще бъде много по-добра, имайте впредвид че ви посочих този модел заради бюджета който бяхте споменали(2700) и не достигаше за FH35.
    Dimitar одобрява това.

13. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Хиляди благодарности за съветите и поясненията!!
    HRS9 одобрява това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Хиляди благодарности за съветите и поясненията!!
    Моля, чуйте и други мнения преди да действате.
    Ivanof и Dimitar харесват това.

16. Novice
    Тук е от
    Aug 2024

Здравейте, предстои ми започване на ремонт на апартамент в новопостроена сграда в гр. Варна. Изложението е изток-запад.

1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa: · жилищно;
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? Охлаждане и отопление през всички сезони
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 103 кв.м.
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); Rehau 5 камерен стъклопакет
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; 12кв.м.
    · изложение нa пoмeщeниeтo; изток-запад
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? 4 етаж от 6.
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н;
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? апартамента
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? Варна
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 21-24 градуса
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? 8см външна и каменна вата от вътрешната страна.
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? 10-15 000лв.
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли. -

https://ibb.co/Fxt6bcq надявам се да се отваря изображението.

Идеята ми е на западните стаи т.е. двете спални и гардеробната да има мултисплит система с 2 подови и 1 стенно тяло, а на хола да си има отделен климатизатор.
    Къде бихте препоръчали според чартежа да бъдат външните и вътрешните тела? Искам да извикам майстори да монтират окачванията и тръбите преди да се започнат интериорните ремонти.
    Какви биха били вариантите за добър и надежден климатизатор. В момента в друг апартамент имам Mitsubishi Electric MSZ-AY и съм доста доволен. Четох различни мнения за мултисплит системи, че на Panasonic/Toshiba са едни от най-качествените и с прилични цени, но пък много зависи от конкретните модели.

Моля ако имате възможност да ме посъветвате и изкажете мнения и коментари както за позициониране, така и за контретни модели климатизатори. Ако мултисплит пък не е изобщо разумен вариант и имате по добро предложение съм отворен на дискусии.

Благодаря предварително.
    Този пост е редактиран от idimitrov; 08-08-24 в 10:34.

17. Member
    Тук е от
    Mar 2024

Благодаря отново. Реших да оставя спалните за по-нататък и да взема поне нещо читаво за хола. Без да искам да оспорвам предложението ви, но този модел няма ли да дойде малко слаб за хола? Все пак са си 33кв.м. и едни 75куб.м., а виждам, че е 9000BTU. Може пък да не е най-важното, не знам...
    Кой всъщност е високият клас на Тошиба, Daisekai ли е? Сори ако прекалявам с въпросите, но съм си доста невеж по темата.
    Много ви благодаря!
    33м2 при 75м3 е височина по-малко от 2.3м. Така ли е в действителност или някоя от цифрите е сгрешена?
    При 75м3 което реално отговаря на 28м2 при стандартна височина мисля че някоя "12-ка" ще е по-подходяща, дори 13-ката Edge ще се справи с 75м3.
    Препоръчаният ви Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE~MUZ-FH25VE е достатъчно мощен и едва ли ще има проблем с 75м3
    Hitachi RAK-VJ35PHAE airHome 600 също е подходящ вариант за 75м3 но ще е по-шумен от MSZ-FH25VE.
    Dimitar одобрява това.

18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Всъщност половината хол е повдигнат с около 30-35 см, затова писах тези кубични метри. (Някакви стари моди от преди 30 години )
    Бях малко ограничен от времето и нямаха моделите, които ми препоръчахте в наличност точно сега. В крайна сметка се спрях на Carrier 42QHP12E8S-1 / 38QHP12E8S Platinum Plus
    Утре го монтират. На теория е високия клас и изглежда с доста добри параметри, но на практика може и да е греда имайки се предвид, че си е бесен китаец хаха . Поне му дават 5 години гаранция. Няма много отзиви из нета, явно не е особено популярен... Ще съм благодарен, ако някой даде малко повече информация.
    Това е за сега момчета, ще пиша по-нататък за впечатления.
    Благодаря на всички, които се отзоваха още веднъж! Ако някой от вас има път към Варна в близките дни да пише, с удоволствие ще черпя по биричка.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 63 от 100 ПърваПърва ... 1353616263646573 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на климатизатор '2023 година
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 985
    Последно: 01-01-24, 17:04
  2. Помощ при избор на климатизатор
    От slowhand във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 37
    Последно: 07-06-23, 16:06
  3. Избор на климатизатор '2022 година
    Отговори: 1127
    Последно: 01-01-23, 11:38
  4. Избор на климатизатор '2021 година
    Отговори: 1745
    Последно: 01-01-22, 20:39
  5. Избор на климатизатор '2020 година
    Отговори: 1381
    Последно: 01-01-21, 12:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе