Хвърли едно око на TCL fresh in 3.0 - 1000 лв, като го пуснат на промо при румънците.
Хвърли едно око на TCL fresh in 3.0 - 1000 лв, като го пуснат на промо при румънците.
- За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa: жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? И двете
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; ПВЦ, троен стъклопакет, 4 сезона
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; 30кв.м/75м3
· изложение нa пoмeщeниeтo; югозапад
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти: 5/6 част от моя таван е тераса за горният апартамент, ново строителство 2025г- · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- вceĸиднeвнa с кухненска част
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? ТЕЦ след година
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? София, Дървеница
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 25/22
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? 10см на стените, Обмислям изолация на тавана с 5см вата и картон
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? – фурна, абсорбатор, хладилник, ТВ, котлони
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? 2500лв с монтаж +/- 200лв
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? -15
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
Колебая се между:
Mitsubishi Heavy Industries Premium SRK35ZS-WF / SRC35ZS-W, WiFi, 12000 BTU, клас A++ - фаворит ми е, имам добър отзив от приятел
Mitsubishi Electric MSZ-AY35VGK / MUZ-AY35VG + WiFi, 12000 BTU, клас A+++ - имам добър отзив от приятел
Hitachi RAK-XJ35RHAE/RAC-XJ35WHAE airHome 800 WiFi, 12000 BTU, клас А+++ ???
Важно ми е външното тяло да е тихо, понеже трябва да се монтира на закрита тераса, в непосредствена близост до родителската спалня.
Също така ме интересува дали има нещо подходящо от по-бюджетните марки - Midea, Alpin, Gree, Hisense ...?
Поздрави,
Този пост е редактиран от stanlee; 26-11-25 в 18:16.
Този пост е редактиран от HRS9; 26-11-25 в 22:49.
Според мен си заслужава определено, машината се води висок клас и в момента мисля, че е най-високия клас на марката за европейския пазар(ако приемем, че широкумата е пенсионирана). Това за марките както винаги е пресилено, хората си имат предпочитания и хвалят това което им харесва, през годините всяка марка е имала, както много добри модели, така и не чак толкова успешни.
какви проблеми с електрониката ,моя Хитак подкара 11та година без ремонти .. в момента топля с него целия апартамент с консумация 180-250 вата
Здравейте!
Интересувам се от климатик за:
1. Стая - спалня 16 кв.м. на последен етаж. Тавана е с декоративни панели xps, предимно фасадни отколкото топлоизолационни,.защото са под 1 см.
2. Предимно за отопление.
3. Дограмата е двойно стъкло, но не е стъклопакет.
4. Прозорци около 5 кв.м.
5. Къща с южно изложение без изолация в село в Родопите, надморска височина 900 м. Зимите са доста студени.
6. Що годе надежден климатик до 1500-1600 лв., тъй-като там не се живее целогодишно. Замислям се за Gree Nordic 12 btu, но ще съм благодарен и за други съвети и предложения.
Gree по много причини НЕ!
FUJITSU ASYG-12 KMCDN NORDIC Wi-Fi, ако искате Nordic. Или новия Haier AS25XCHHRA или аналога му Alpin.
Ако сте по - чувствителни към шум Mitsubishi electric EF.
Този пост е редактиран от corsairman01; 29-11-25 в 20:20.
corsairman01 нищо лично но имаш ли грии че се изказваш така ?
Имам корона и чейндж ,доказали се когато имаше истински зими ,топлещи машини без буци лед и излишни дефрости
Да, духат топло и дефроста е рядко. И до там е общото с климатик.