Този пост е редактиран от HRS9; 09-12-25 в 17:09.
Благодаря! По принцип мислех да мина по- тънко, но ако "тихо" и "по- тънко" са несъвместими, ще трябва да говоря с "шефката". Все пак заради нея ще го слагам, все и е топло. Възрастови изменения някакви, женски!![]()
Като варианти може да погледнете - Nippon KFR 09 GLORY PRO, KAISAI ICE KLW-09HRHI, General Fujitsu ASHH07KNCA, Fuji Electric RSH07KMCG, MHI SRK15ZTL-W Smart Plus
Моля, напишете какво сте избрали в крайна сметка, и ако е възможно отзиви в съответната тема. Обратната връзка винаги е добре дошла.
Щом е за охлаждане,мисля че най тихия и безветрен вариант е Samsung Windfree.Midea breezeless ,копира частично от него,но windfree е по добрия вариант и ,е16 дб в режим охлаждане.В емаг със дебнене на ваучери, сенатора от1400 до 1800 лв,в зависимост, дали е avant,или топмодела им Elite
Относно #601,602. Поради трудността на монтажа отпадна Мидеата, тъй-като на желаното място не всеки можеше да я монтира без скеле. А за другите предложени трябваше доста да чакам, а не разполагах с такова време. Спрях се на фирма, която за Мидеа монтажа не беше включен в цената и съответно заложих на Gree Airy 12000 btu. Както се казва надявам се да държи.
Този пост е редактиран от Valex; 13-12-25 в 17:25. Причина: Обратна връзка
Само ще отбележа, че разликата от Midea и Gree e голяма относно комфорт и начин на работа... Накратко - второто работи "дървено"....
Вероятно е така, щом вие го казвате. Но така се стекоха нещата. А и климатика не е за основното жилище, а за няколко дни годишно, предполагам няма да е голяма драма.
Здравейте,
Моля за помощ при избор на климатик за малка спалня (11 кв.м. / 28 куб.м.) в тухлена сграда, ПВЦ дограма, с изолация, стая с 1 външна стена.
Спрял съм се на следните модели Midea, като не разбирам разликите между тях и моля ако някой може да посочи предимства/недостатъци и препоръча най-надеждния и безпроблемен от тях: Breezeless E, Solstice, All easy pro nordic и Xtreme heat nordic (всички са 9-ки).
Други варианти са General ASHH07KNCA, на подобна цена или ASHG07KMCG, който е с около 300лв повече.
Ще съм благодарен на мнения и съвети за изброените модели!
всички мидеи работят по горе долу еднакъв начин който по мое мнение е относително комфортен - не особено нисък минимум около 300 вата ,но пък струята е винаги е топличка ..няма пукане на пластмаси ,шумове от фреон минимални ,клапите са сравнително безшумни .. не го разполагайте срещу легло ,защото и като спре компресора подухва .. за спалня климатик на триото ( фуджицу и останалите ) не бих взел ,дървено работещи машини са
Погледнете и KAISAI ICE KLW-09HRHI, пак е производство на Мидеа
Здравейте търся препоръка за климатик с деликатна работа за спалня близо ми е до леглото възможно най-малко безмислени дефрости след тях да не сили много вентилатора
1.жилищно спалня
2.предимно отопление
3.18 кв.м на 2.60 височина
дограмата е хубава 4 кв.м стъкла
Юго-изток етаж от къща втори ,отдолу не се живее, отгоре е тавана
4.София
5. 22 градуса
6. няма изолация
7. няма други електроуреди
8. 3000 лв без монтаж
В момента се отоплява с 12 ltca без проблем ,но признавам подцених и преоразмерих грешно този климатик не за малки помещения сега ще го преместя в ново строителство 35 кв.м добре изолирани
Спрял съм се 25 heavy diamond и daikin prefera 35 но не притесняват дали няма да вее много 35 ца
Ще съм благодарен на вашите предложения
дайкин 20ка ,не 35ца .. хем искате да не вее и да не се набира ,в момента има дискомфорт с 12ЛТ и пак гледате 12ки
+1 за казаното от Алекси, Daikin Perfera 20.