Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 56
Like Tree39Одобрявам

Ремонт на климатик.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Отговор: Ремонт на климатик.

cpu_killerдай платката Румбата да я види, а не на самозванци. Ако може да го оправи ще надживее този който би си купил сега. Същия климатик но 18-ка в сестра ми още бачка.
    cpu_killer одобрява това.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Пожелавам успех на автора на темата!
    С нетърпение очаквам да сподели своето решение.
    Така също резултата и стойността на възстановяването, ако предпочете него, на "безценната" машина!

Това с капиталовложението, предполагам, не сте го написали сериозно?

4. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Според мене най добре е да види колко би му струвал ремонта на платката и да си прецени.Най малкото ако не може сам да си демонтира и монтира нов климатик,ще му струва около 150 евро при използване на старите тръби.

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

На 3 страници се опитвам да обясня на всички участващи, че не е само платката!
    Даже не е ясно що за звяр са му инсталирали.
    Този компресор му се е разказала играта от работа при нестандартни режими и управление.
    За останалото няма смисъл да говоря даже!
    Помислете какво се случва с незащитен Al, изложен на капризите на природата.
    Особено на морето за 16-20 години. За кондензера във външното тяло пиша, ако не сте разбрали.
    Япончетата не са прости, да си сменят машините през 5 години. Особено в крайбрежните райони.
    Виждали ли сте какво се случва с радиоапаратура, работила в Япония?
    Плесен, мухъл и прочие, които са разяли медните и стоманени корпуси. Дори на част от платките защитният лак липсва.

6. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Човека казва,че Нокрията му е от 2012 ,тоест е на 13-14 г.Иначе аз съм от Варна,имам топ модели на Самсунг, единия е слаган 2013 та,и нищо му няма нито на кондензатора,нито на покритието на платката.Външното тяло и тавата,също нямат ръжда.Да чукна на дърво,не се е и развалял досега,ако не броим лекия шум от лагерите на вътрешната турбина,които мисля да сменя тази есен.Ако човека каже в колко кв.е Нокрията,може да го насочим към друга машина.

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

При него може да е и от 2012, но моделът е спрян от производство 2010-2011.

Моли се да не разбереш как "нищо му няма" в най-неподходящия момент!
    Топ моделите на самсуняк не знам как са, ама съм ял попарата на средния им клас около 2000 година.
    За месец средно по 3 пъти отказваха, при това на различни места и различни серии.
    И месецът беше първият от инсталацията им като нови.
    Така също 50-ки Mitsu Hevi, нови, на които им се разхерметизираха масово компресорите.
    Некадърни заводски заварки. Поне 10 смениха доставчиците в рамките на 6 месеца от момента на инсталацията им.
    На индустриални подови машини, на които им се бяха пробили кондензерите за под 1 година експлоатация, блокирали вентилатори и прочие "дреболии".
    Не, не съм работил в сферата на топло и масообменната техника!
    Климатичните системи бяха съпътстващо, но задължително оборудване в моята област.

А това чудо на чудесата, което толкова превъзнасяте, не се знае какво има в кутиите, как е настроено, в какви режими и условия е работило и т.н.
    Цените за труда и части по реставрация ще ви учудят! В смисъл, ще ви се завие свят!
    Да не забравяме, че ще трябва задължителна промивка на системата + тръбите..
    Нямам идея колко струва само демонтаж и монтаж на системата. По едно време общо бяха 300лв.
    Сега, тъй като въобще нямаме инфлация, цифрите са същите, но в ойро, предполгам.
    Около 50-100€ ремонт на набедената платка. Т.е. за "добър ден" възстановяването няма как да струва под 400€.
    Това, при положение, че компресорът е в работоспособно състояние и се обслужи и той.
    Остава, обаче, един "дребен" проблем.
    Дали "реставраторът" ще предостави реална писмена гаранция за цялата система с продължителност минимум 6 месеца?
    Аз бих настоявал за 1 година, но съм придирчив. Защото без такава гаранция, по- добре колегата да си хвърли парите на вятъра!

Затова нека да оставим собственика да си прецени сам какво да прави!
    А не да го нахъсвате, че има state-of-the art климатична система, която реално няма живи съученици!
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 25-07-26 в 16:01.

8.  

9. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Той собственика си е млъкнал и преценява, ама ти не млъкваш!
    Пишеш само теоретични глупости.
    Сега и ако препоръчаш Vent Air Pro от рекламата по БНТ-то, щото няма монтаж и харчи много по-малко ток от климатик, ще избиеш рибата!

Не се прави така с тази теоретично/негативна настройка.
    Отваря се климатика, гледа се кое е не наред и кое е наред и тогава се решава, дали ще се ремонтира или сменя.

Този компресор му се е разказала играта от работа при нестандартни режими и управление.
    Не са нестандартни режими, а облекчен режим.

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Аз, доколкото разбрах, наистина само са го "гледали".
    При това два пъти само този месец!
    Никакви реални сведения каква е платката, компресора, оригинални ли са или сбирщайн...
    Облекченият режим е само по впечатления на собственика. Реално е хвърляне на боб какво има в действителност.
    И тук даже не коментираме зареденият в контролера/ паметта firmware!
    Прави се дефектовка, измерват се параметри и т.н. А не да се набеждава или това, или онова.
    По почина на автосервизите: "Ама дай да го/ ги сменим и да видим дали ще тръгне."

Предполагам, си достатъчно запознат с нещата, за които пиша?
    Постовете ми не са насочени към, а още по-малко, срещу теб!

11. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Зная, че не са към мен.
    Но пишеш, като човек, който нищо не разбира от климатици и ремонтите им. Прилагаш знания от друг вид техника към този казус.
    Има климатици, които си заслужава да се ремонтират и такива, които не.
    А се включих, само защото този е от първият вид.
    Ако беше от новите модели, щях да подмина темата.
    Gena_bs одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Освен още веднъж да му пожела на градския късмет и успех!
    Пък дано хване дикиш!

Пример за "стара, но златна" техника от областта на автомобилите.
    Мой добър приятел 20 години караше единствено MB W124 Diesel. На старо, разбира се..
    Смени 5, с различни двг, като най-старият беше 200D/ 90к.с.1986 година, а последният 300TD - 1994.
    Има и MB W140, не му знам двигателя, но беше по-мощен. Може би 350TD.
    Всичките бяха изгнили - прагове, врати, зад лайстните, елементи на ходовата част...
    Отделно в купето пластмасите напукани. Обаче двигателите им - практически като нови.
    Пробегът им - над 250К!
    Накрая му писна да кърпи ръжди и си купи по-нов автомобил 2У, който не е толкова "престижен".
    Но без точка ръжда по купето и изключително запазен салон.

Приятни почивни дни на всички!
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 25-07-26 в 16:14.

13. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Просто не бързай да го изхвърляш. Климатик тупалка е.
    А и нито ти, нито аз, нито собственика знае какво е състоянието и проблема на климатика все още.
    Когато бъде прегледан и установен дефекта, от който ще го ремонтира, тогава ще има яснота.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2026

Може ли да конвертираме темата в анкета и всеки да гласува за евентуално решение на проблема.
    И двете страни изложиха задълбочени аргументи, така че всеки да си сформира мнение.
    А както са казали по-умните от мен хора - в спора се ражда истината.

16. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Моето мнение е, че техниката трябва да се ремонтира при проблем. Важно е, да не се затрупва планетата с електронен отпадък.
    Поне когато техниката си заслужава и собственика си я харесва.
    espace, dodo_pv, Aleksandars и 4 други харесват това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Мислех да напиша нещо във връзка с последния пост, но се отказах.
    Първо, защото това е български към жълто-син технически форум.
    И второ - не искам да засегна някои колеги, които уважавам.

Нямам търпения да видя снимки от цялостното състояние на системата към момента.
    Резултата от реставрацията й с фотофиксация, и евентуално някакви параметри.
    В краен случай поне субективното и единствено меродавно мнение на собственика й.
    Защото единствено той знае как е работил климатикът като нов и след всеки от ремонтите му.
    Или гледанията.
    Така също, ако няма нищо против, колегата да сподели колко време е траял ремонта и неговата пълна стойност.
    С други думи с колко се е увеличила балансната, а не пазарната такава, на това бижу!
    Прохладна седмица желая на всички!
    dodo_pv, cpu_killer и settor харесват това.

18. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Имам същият климатик работи без проблем но ако трябва да го ремонтирам скъпо не бих дал , вътрешното тяло като качество на пластмасата не е много добро.
    Gena_bs одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Ремонт на наранен топлообменник на климатик
    От naasko във форум Хладилна техника
    Отговори: 3
    Последно: 22-03-25, 07:55
  2. Ремонт на климатик MSZ-GE25VA
    От mitkofff във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 0
    Последно: 19-10-23, 13:04
  3. Помощ за ремонт на климатик * Mitsubishi MSZ-FA35VA
    От mdi във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 40
    Последно: 17-07-23, 18:50
  4. Съвет : ремонт или нов климатик
    От pexos във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 27
    Последно: 02-11-14, 19:45
  5. Ремонт на Самсунг или нов климатик
    От FENER във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 29
    Последно: 16-02-12, 23:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе