Така... след посещение от наистина компетентен техник, диагнозата е следната: Или повреда в платката на външното тяло или това + проблем с компресора. За да се разбере дали компресорът е ок, трябвало да се свали и диагностицира платката. Отново бях посъветван съвсем приятелски да си взема нов климатик и да приключа въпросът дългосрочно. Самата платка дори и отремонтирана, вероятно щяла да даде дефект отново след година две. Нова платка за модела вече не можело да се намери. Майсторът определено разбираше от модела и неговите болежки - обясни ми как е била поправена предните пъти - общо взето и аз усетих че климатикът след първият ремонт вече не беше същият - намалят му мощността .
Та моля за вашите компетентни финални съвети. Не ми е драма да постоя на жега още известно време, иска ми се да го отремонтирам, но ако реалността е такава че след година две пак ще съм в изходна позиция, май наистина ще се пенсионира моята нокрияМога ли да намеря чисто нова платка или да го прибирам в мазето и да дам път на новото поколение
Има ли в БГ майстор, на който да изпратя моята платка за да я отремонтира качествено ( тоест да не дефектира отново след година две ) ?