Страница 11 от 11 ПърваПърва ... 91011
Резултати от 151 до 158 от общо 158
Like Tree58Одобрявам

Избор на климатизатор '2026 година

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2024

Отговор: Избор на климатизатор '2026 година

Цитат Първоначално публикувано от Hriso Виж публикацията
    Здравейте на всички!
    Имам нужда от помощ в избора си на климатик. Съветваха ме,четох и тотално се обърках.
    Тези трите гледах,но не знам....
    ---Fujitsu General ASHH09KGTG/AOHH09KGCG WiFi 2024
    ---Mitsubishi Electric MSZ-AY25VGK/ MUZ-AY25VG
    ---Toshiba Edge NEW White RAS-B10G3КVSG-E / RAS-10J2АVSG-E1

-19.5 кв.м Общо. Помещението с банята,но и нея мисля да отоплявам със климатика ,като оставяме отворена вратата към нея.
    Кубатурата е 46.5
    С монтажа около 2300. Търсим по възможност икономичен и по тихичък.
    ME AY25 е добър вариант.
    Edge е малко слабичък.
    09KG е малко шумен за помещение в което ще се спи. Новия General Fujitsu ASHH09KJCA вероятно ще е по-тих, но мисля че ще е наличен към Април

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Aquadark Виж публикацията
    Здравейте! Ще се радвам, ако някой може да ми помогне с избор на 2 бр. климатици за "ваканционен" апартамент в Бургас... апартаментът е старо строителство (50-те години), тухла, санирана е цялата сграда преди 3-4 години с EPS 10-см (мисля).
    Търся климатик за спалня 2 - 13.4 квадрата, 36 кубика (спалня 1 вече има от по-рано), както и за дневната - 31 квадрата, 83 кубика (която е от две съединени помещения, с отворена изцяло през повечето време портална врата между тях).
    Апартаментът ще се ползва главно между Май и Октомври. В останалото време - за по 2-3 дни максимум. Т.е. говорим предимно за охлаждане - отоплението през зимата може и да е на конвектори, тъй като ще е инцидентно, но ще е добре да могат климатиците да се пускат дистанционно предварително, за да затоплят преди пристигане. Гони се температура от около 22-23 градуса лятото.
    Освен в спалнята, разтегателен диван, който ще се ползва от време на време за спане ще има и в дневнатa (на стената, която е 361см широка - най-горе в ляво). Когато се ползва така, порталът между двете помещения ще се затваря, т.е. помещението става 17 квадрата или 46 кубика.

Основно гоня комфорт по време на сън при работещ климатик (т.е. тих режим, опция за изключване на всички светлини, "windfree") и тишина - както на вътрешното тяло, така и на външните. Вграден WiFi е задължителен (макар че то май вече почти няма такива без). Читави филтри, PM 2.5 ще е голям бонус, за да не се ползват отделни пречистватели за въздуха. Много харесвам функцията Midea Follow Me за контрол на температурата спрямо позицията на дистанционното, но знам, че това е по-скоро важно при отопление, поправете ме ако бъркам...

Не търся бюджетно решение, а такова, което да осигури комфорт и дълги години работа (предишните Хитачи-та работеха над 20 години безотказно, само с редовно почистване). Предлагат ми GREE Airy, Midea All Easy Pro Nordic или Mitsubishi Electric MSZ-AY, но не знам дали много ме кефи това, че последните се правят в Турция...
    ME AY има вариант с Plasma Quad Plus активно въздухопречистване - AY42VGKP + AY25VGKP

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от LuboLubo Виж публикацията

3. Апартамент, среден етаж,ново строителство една стая 34кв.м. и една стая 15квм.
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа 3500-3700лв
    KAISAI PRO HEAT+ KRW-18TLHI и KAISAI PRO HEAT+ KRW-09TLHI
    KAISAI NORDIC KNP12NRHI и KAISAI ICE KLW-09HRHI

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от panayotb Виж публикацията
    магазин
    32 кв.м, 100 куб.м.
    8. Бюджет 1700 евро с монтаж.

Климатика който си харесах е Hitachi airHome 400 RAC-DJ50PHAE (18000 BTU, 6kW отдавана мощност при отопление)
    Въпросът е дали ще е достатъчен за зимата (дават го за препоръчителен обем на отопление - 110 куб.м.)

Според температурната таблица на производителя, при -10 градуса, навън и +20 вътре, отдаваната мощност пада на 4.4 kW. Производителя предвижда да падне с още 20% ако се налага размразяване на външното тяло и така отдаваната мощност става 3.5 kW.
    Hitachi airHome 400 RAC-DJ50PHAE по спецификации на "Constant Power" дават 5.2kW при -7, 4.0kW средно зарaди дефростите. На евровент теста при -7 е 3.85kW с COP 2.7.

Fujitsu ASEG18KMTE/ AOEG18KMTA ще е по-подходящ
    Aquadark и panayotb харесват това.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Цитат Първоначално публикувано от panayotb Виж публикацията
    Здравейте!

1. Вид помещение: магазин
    2. За охлаждане и отопление
    3. 32 кв.м, 100 куб.м.
    · двоен aлyминиeв cтъĸлoпaĸeт 21 кв.м.;
    · външни стени с изолация: 22 кв.м.;
    · изложение нa пoмeщeниeтo - ъглово, на запад и север гледа към улицата, другите две стени са вътрешни;
    · партер, с врата към улицата.
    5. Температура: 26 лято, 20 зима.
    6. Изолация - само тавана няма, но отгоре е жилищен етаж.
    7. Няма ел. уреди
    8. Бюджет 1700 евро с монтаж.
    9. Външна температура: лято 38, зима -10
    10. Помещението е 8 x 4 метра, като витрините са 4 метра от запад и 4 метра от север (до тавана са почти).

Код:
    север

|---витрина---врата-|
    |                   |
    |                   |
    |                   |
    X2                  |
    |                   |
    в                   |
    и                   |
    т                   |
    р                   |
    и                   |
    н                   |
    а                   |
    |---X1--------------|

С X1 и X2 са отбелязани двете възможни места за климатик.

Изчислих максималните топлинни загуби на помещението на 3.6 kW през зимата (при -10 градуса на вън и +20 вътре) .

Загубите от витрините и външните стени съм изчислил отделно по съответния коефицент за тях. Добавих и 0.5 kW за навлизане на външен въздух при отваряне на вратата. Предвидих и 8°C температурна разлика за тавана ако да кажем че донякъде топлим и съседа отгоре.

През лятото изчислих че входящата топлина при 38 градуса е 1 kW от топлия въздух и 3.7 kW от директните слънчеви лъчи когато огреят витрината). Общо 4.7 кW в най-горещите часове на деня.

Климатика който си харесах е Hitachi airHome 400 RAC-DJ50PHAE (18000 BTU, 6kW отдавана мощност при отопление)
    Въпросът е дали ще е достатъчен за зимата (дават го за препоръчителен обем на отопление - 110 куб.м.)

Според температурната таблица на производителя, при -10 градуса, навън и +20 вътре, отдаваната мощност пада на 4.4 kW. Производителя предвижда да падне с още 20% ако се налага размразяване на външното тяло и така отдаваната мощност става 3.5 kW.

Т.е. загубите на помещението (3.6 kW) се изравняват с мощността на климатика при -10 градуса и висока влажност.

Такава ситуация предполагам ще се случва рядко и предимно нощем когато няма да се ползва помещението. Но когато се случи какво ще стане с климатика? Ще топли но с висок разход на ток или няма да може да поддържа 20 градуса?

Заради няколко такива екстремни дни заслужава ли си да взема следващия размер климатик RAC-DJ60PHAE (21000BTU, 7kW)? Интересното е че той е с видимо по-високо външно тяло и 17 кг по-тежкo и 50% по-скъп. Прочетох във форума че не е добре и да е по-мощен от необходимото.

Кой е подходящият климатик и дали да се постави на позиция X1 или X2? При -10 градуса по разписание ли ще влиза в defrost или само ако е висока влажността и се се заскрежи?

Благодаря предварително за помощта!
    Тук ми се струва че може да пасне това https://www.emag.bg/klimatik-tcl-bre.../pd/D379CN3BM/
    panayotb одобрява това.

4. Novice
    Тук е от
    Feb 2026

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZS-W/SRC35ZS-W2 Premium + Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W/SRC20ZS-W Premium
    Midea MSOPBU-12HRFN8-QRE3GW/MOX330-12HFN8-QRE3GW Oasis Plus Nordic + Midea CB1-09HRFN8-I (B)/CB1-09HFNX-O (B) Breezeless E
    Toshiba RAS-B16S4KVG-/RAS-16E2AVG-E Yukai+ + Toshiba RAS-B10S4KVG-E/RAS-10E2AVG-E Yukai+
    Това предполагам е насочено към мен? Да разбирам ли, че не харесвате AY-серията и модели, които са ми предложени в магазина? Върти ми се в главата, че и за тази SRK-W серия, предложена от Вас съм чел тук във форума за дефектни и шумни бройки?

5. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Да, за Вас е моето мнение. Нещата в действителнист, не са същите както ги представят някой потребители тук... Мога да Ви дам доста подробна информация, но ще се започне отново безсмислен диспут....

6. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Аз пак да се включа като се заговори за дефростите на Електрик. Все пак е нещо поправимо, ако някъде се окаже голям проблем.
    А при Хеви пък може да се случват дефрости на брой тръгвания/спирания, доколкото знам - нещо което не подлежи на оправяне.
    Сутринта заслушах един 35zs в около 25кв., като преди на по-топло време едва се чуваше външното тяло, но сега беше -1-2гр с много силен вятър и снеговалеж.
    Сега вече форсираше външната перка, докато след малко спре да почива и то в доста кофти външни условия...

7. Novice
    Тук е от
    Feb 2026

Здравейте на всички!
    Имам нужда от помощ в избора си на климатик. Чета,питам и се обърках доста.
    Гледах тези трите:
    Fujitsu General ASHH09KGTG/AOHH09KGCG WiFi 2024
    Mitsubishi Electric MSZ – AY25VGK 9000 BTU

Toshiba Edge NEW White RAS-B10G3КVSG-E / RAS-10J2АVSG-E1

Mitsubishi Heavy SRK20ZS-W/SRC20ZS-W Premium, 7 000 BTU

Поред на точките от формата:
    1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
    ·жилищно
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
    За двете
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo 19.5кв.м
    45 кубика
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид);
    Пет камерна ПВЦ дограма
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;
    4 кв.м
    · изложение нa пoмeщeниeтo;
    Юг
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)?
    Първи етаж
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н;
    Всичко в едно
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe?
    Бунгало
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)?
    с.Лясково, Асеновград
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?
    лято - 24-25 градуса; зима - 22-23 градуса;
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?
    вътрешна изолация на външната стена и тавана,
    15 см каменна вата на дървена конструкция.
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?
    Фурна,котлони, хладилник.
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)?
    Около 2300-2400 лв ,като търсим по тихичък с добри показатели за икономия на ел. енергията
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?
    Лято - до 37 градуса, зимата - 15 градуса.
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
    Правоъгълна форма 5.10 на 3.80.

Благодаря на всички!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2013

Fujitsu и Toshiba ги изключете от списъка.
    Разгледайте темите за моделите, аз бих заложил на Electric AY35VGKP
    Ivanskin одобрява това.

10. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Hriso, като се имат предвид условията на помещението, имам един въпрос. Климатизатора постоянно ли ще се използва през зимния период или епизодично? Иначе може да обърнете внимание на следните модели:
    Midea MSOPBU-09HRFN8-QRE3GW/MOX330-09HFN8-QRE3GW Oasis Plus Nordic или Midea AGN-12N8D1-IH/X2AGN-12N8D6-OH Xtreme Heat Nordic
    Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZS-W/SRC25ZS-W2 Premium (реално Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W/SRC20ZS-W Premium е същата хардуерно машина, но факта, че постройката е бунгало не е за пренебрегване)
    Като друг вариант от тази марка - Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZTL-W/SRC35ZTL-W Smart Plus
    Fuji Electric RSG09KMCEN/ROG09KMCEN Nordic
    Alpin ASW-25HENI/ASW-25HENO Hyper Max
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 23-02-26 в 07:42.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 11 ПърваПърва ... 91011

Подобни теми

1. Избор на климатизатор '2024 година
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1495
    Последно: 01-01-25, 17:34
  2. Избор на климатизатор '2023 година
    Отговори: 985
    Последно: 01-01-24, 17:04
  3. Избор на климатизатор '2022 година
    Отговори: 1127
    Последно: 01-01-23, 11:38
  4. Избор на климатизатор '2021 година
    Отговори: 1745
    Последно: 01-01-22, 20:39
  5. Избор на климатизатор '2020 година
    Отговори: 1381
    Последно: 01-01-21, 12:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе