Страница 15 от 17 ПърваПърва ... 51314151617 ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 243
Like Tree64Одобрявам

Избор на климатизатор '2026 година

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

Отговор: Избор на климатизатор '2026 година

Здравейте,в момента строя едно барбекю(лятна кухня) и понеже ще се отоплява и охлажда с климатик ми трябва съвет какъв да е .Още не е готово,но в общи линии ще е 5 на 5 метра ,на 2,40 височина или 25кв и 60 кубика. Ще е с вътрешна изолация каменна вата и може би ще има и външна ,но може и да си остане без че с новите цени в евро всичко поскъпна значително. Строи се с тухли поротерм,прозорци 2 броя общо 3 метра дължина на 1,40 височина ,регион Плевен. Искам нещо икономично,което ще се справи с отоплението зимата. Колебанията са ми между Fujitsu aseh12khcbn/aoeh12khcbn и Mitsubishi electric msz-fh35ve ,но съм отворен за вашите предложения.

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Fujitsu ASEH12KHCBN/AOEH12KHCBN Airstag ще се справи без проблем със задачата. Като алтернатива, Daikin FVXM35B/RXM35A9 Perfera Floor standing или Daikin FTXM35A/RXM35A Perfera BluEvolution, Midea MSOPBU-12HRFN8-QRE3GW/MOX330-12HFN8-QRE3GW Oasis Plus Nordic, Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZSX-W/SRC25ZSX-W Diamond.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

Много благодаря за бързия отговор,значи Fujitsu aseh12khcbn ще е. Видя ми се най-удачен избор ,но все пак друго е да каже някой ,който с това се занимава.
    Aleksandars одобрява това.

5. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от pi6ligara Виж публикацията
    Здравейте,в момента строя едно барбекю(лятна кухня) и понеже ще се отоплява и охлажда с климатик ми трябва съвет какъв да е .Още не е готово,но в общи линии ще е 5 на 5 метра ,на 2,40 височина или 25кв и 60 кубика. Ще е с вътрешна изолация каменна вата и може би ще има и външна ,но може и да си остане без че с новите цени в евро всичко поскъпна значително. Строи се с тухли поротерм,прозорци 2 броя общо 3 метра дължина на 1,40 височина ,регион Плевен. Искам нещо икономично,което ще се справи с отоплението зимата. Колебанията са ми между Fujitsu aseh12khcbn/aoeh12khcbn и Mitsubishi electric msz-fh35ve ,но съм отворен за вашите предложения.
    Ти ще живееш ли в това барбекю, че имаш такива изисквания и ще набиваш такива пари. Да оставиш скъпа машина на пушък и мазнини ми се вижда грехота. За монтаж звъниш на пан сервиз, че така излиза монтажа по-евтин отколкото през сайта. Аз бих взел това, а и не е лош модел.

6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

Реално ще е нещо като лятна кухня с баня и тоалетна,с кухня ,телевизор и голяма маса. Няма да е класическо барбекю,а набивам такива пари защото реално сега го правя и не се знае какво ще стане в бъдеще,възможно е след време да стане за живеене. Лесно ще взема едно Gree ,но после ще ме дават и мен по телевизията че тока ми е 400€.

7. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

В голяма заблуда си ако си мислиш, че разхода за ток ще е повече от 10% между двата климатика. Като гледам как си се засилил за модел с нагревател в тавата по всяка вероятност ползата от 10% ще е в полза на този който ти предложих. Ти си знаеш де, аз няма какво да добавя парите и избора са си твой.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

Добре де,аз не разбирам за това четох и търсех мнения. Ако е както казваш защо се препоръчват Fujitsu, Mitsubishi,Daikin и т.н.,а не Star Light? Ако е само 10% разликата в разхода евала.

10. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

10% е когато цъфнат налъмите...

11. Novice
    Тук е от
    Mar 2026

Здравейте, Момчета. С моята женичка ще изпълняваме 2 мисии. Първата е да охлаждаме нашия бъдещ дом с 3 климатика общо, по 1 във всяка стая (ще се топли с подово), втората е да топлим тъщата на последния етаж в хола с климатик.

Ето и малко повече инфо:

1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
    · жилищно;

2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
    На първия етаж за охлаждане, на последния за отопление.

3. Kaĸвa e:
    Вмъквам снимка на първия етаж - дневна, детска и спалня. (гледаме червените очертания на чертежа)

· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;
    · нова дограма с хубав стъклопакет тип 4 сезона или там както се казва по ново му
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe - от чертежа каквото се вижда като ширина, със стандартна височина са.
    · изложение нa пoмeщeниeтo - лявата част на чертежа, където са повечето прозорци е югоизток, но не напича много;
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa - приземен с изолация 2см стиропоор за подовото тип бонбониера за тръбите.
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo-описано на чертежа
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe - приземен етаж на къща е.

4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)?
    Северна, централно, Велико Търново.

5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?
    20-21гр зимата и лятото около 25-27гр

6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?
    Няма изолация, по-нататък планираме 10см стиропор външна. На таваните няма.

7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?
    Нищо значимом, стандартно обзавеждане.

8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)?
    Средно до около 2000 за помещение с монтажа, но може и повече при нужда.

9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?
    Лятото до 40гр, зимата да може да работи и да достига 20гр в стаите дори, ако навън е -10 в случай, че газовия котел откаже.

10. Схема:

Силно ми се иска да се спрем на Breezeless или Breezeless+. Чакаме бебче и не искам никой да настива от хладното. Очаквам и други предложения.

Относно тъщата, нейният хол е това, което на чертежа е отбелязано като спалня 18кв. но тя е последен етаж, без изолиран таван, със стара дограма и 2 външни зида, голям е студ горе и таванът е висок. При нас на първия етаж таваните са около 2.60м, а на 4-тия е 2.70м.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

12. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Ще дам съвет първо за горе - тоест за стаята която е студена, на тъщата... Няколко варианта: Midea MSOPBU-12HRFN8-QRE3GW/MOX330-12HFN8-QRE3GW Oasis Plus Nordic, Fuji Electric RSG12KMCEN/ROG12KMCEN Nordic, Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZS-W/SRC35ZS-W2 Premium, Fujitsu Airstage ASEH12KJCAL/AOEH12KJCA Designer Range.
    Относно другите помещения: за детската стая Midea CB1-12HRFN8-I (B)/CB1-12HFNX-O (B) Breezeless E, за другите две Midea CB1-09HRFN8-I (B)/CB1-09HFNX-O (B) Breezeless E. Друга опция е AUX ASW-H12C5A4/CAR3DI-D0 C-Comfort и два броя AUX ASW-H09C5A4/CAR3DI-D0 C-Comfort.

13. Novice
    Тук е от
    Mar 2026

Много благодаря за коментара, представях си нещо точно такова.

Какво е мнението ви за Alpin Hyper Max ASW-35HEN като евентуален вариант за отопление на последния етаж горе? Предполагам в по-топлите и не толкова студени дни ще харчи повече от предложените от вас модели?

Също така, струва ли си над посочения от вас Aux да се надгради с Pro варианта (AUX C-PRO ASW-H09B6A4/FQA800R3DI-D0), който за 100-200лв отгоре показва доста повече функции и удобства?

Доста правилно сте съобразили, че най-голямата стая на чертежа, всъщност ще е детска

Поздрави,

14.  

15. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Alpin Hyper Max реално е Haier и не знам дали след време няма да се появи обичайната им болежка - E7... AUX C-PRO ASW-H09B6A4/FQA800R3DI-D0 е само в черен вариант. Ако това не Ви притеснява...

16. Novice
    Тук е от
    Mar 2026

Благодаря за бързия отогвор! В такъв случай, за горе най-логичният избор остава 35 zs-w. Относно първия етаж, има ли смисъл да се минава на Breezeless+ виждам, че външното им тяло е по-голямо и е по-нов модел като цяло, позволява и настройка на компресора и тъй като влиза в бюджета, заслужава ли си надграждането над Breezless E, особено в случай на нужда да топлят за няколко дни в случай на отказ на газовия котел?

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

За мен, Breezless E е по-добрата опция за Вашия случай. А и Breezless E е по-евтин от Breezeless+.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от Monov Виж публикацията
    Благодаря за бързия отогвор! В такъв случай, за горе най-логичният избор остава 35 zs-w. Относно първия етаж, има ли смисъл да се минава на Breezeless+ виждам, че външното им тяло е по-голямо и е по-нов модел като цяло, позволява и настройка на компресора и тъй като влиза в бюджета, заслужава ли си надграждането над Breezless E, особено в случай на нужда да топлят за няколко дни в случай на отказ на газовия котел?
    брийзлес Е трябва да идва с новия софт и да има всички настройки на останалите модели които го имат вкл минимума ,обороти на турбината и др.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 17 ПърваПърва ... 51314151617 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на климатизатор '2024 година
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1495
    Последно: 01-01-25, 16:34
  2. Избор на климатизатор '2023 година
    Отговори: 985
    Последно: 01-01-24, 16:04
  3. Избор на климатизатор '2022 година
    Отговори: 1127
    Последно: 01-01-23, 10:38
  4. Избор на климатизатор '2021 година
    Отговори: 1745
    Последно: 01-01-22, 19:39
  5. Избор на климатизатор '2020 година
    Отговори: 1381
    Последно: 01-01-21, 11:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе