Ето и един (днес монтиран) мултисплит!
http://pics.data.bg/albums/24919/toshiba
Ето и един (днес монтиран) мултисплит!
http://pics.data.bg/albums/24919/toshiba
lavsho - монтажа е хубав,но не разбирам защо наклона на пакета от вътрешното тяло е толкова голям ,няма смисъл.А къде са ПВЦ каналите ?Иначе конденза е заустен чудесно и силиконизиран,бандажирано е чудесно и разбира се колелото отзад е неизбежно, когато е къс тръбният път.
Разбрах-клиента е казал ,че пердето ще го скрие и не му е проблем...ясно.
Велев как така ще се приближи тялото до стената(за монтажа на ЕДИ1) нали гайките ще останат в стената.И пак няма ПВЦ канали - клиентите ли са търпеливи или монтажниците немарливи ...не го разбирам.
ПВЦ-канали предлагаме,но слагаме само ако клиента желае.Пожелавам на всички колеги продажби и монтажи на такива климатици.
хм-да, PVC-каналите... Чувал съм невероятни цени за метър. Освен това с тях възниква един друг проблем. Ако не са в подходящия цвят - лошо. Ако ги боядисаш с латекс - още по-лошо...
И какво като останат в стената гайките? А когато излизат назад не остават ли в стената? Но като гледам май са ги отрязали, както правят слабите монтажници защото си нямат вяра на направените конуси.
Добре де, това да оставиш щуцерите с гайките в стената е недопустимо за мен...така при евентуален демонтажа на вътрешното тяло за профилактика или ремонт, какво правим?! Разкъртваме замазано ли?! А и даже да излизат назад - оставяш щуцерите отзад зад тялото и излизаш пак назад, но с отвор от лявата страна зад тялото...
Велев,назад обикновено не остават,понеже отвора се прави в лявата част на тялото и гайките са зад него така...А заварката е признак на добър монтажник,не е на обратното...
П.П. - ако те викна на монтаж на една VRV система,как ли ще я направиш на конуси ????
Точно калпазаните в техо и жеги фирмите така работят със заварки явно така си научен и ти Ванко. Ще изровя утре от скрапа някоя тръба дето съм отрязал да видим какъв майсторлък е приложен. Аз също заварявах 2рата употреба, защото конусите се връщаха на фирмата да ги ползва отново при другите които идват от Япония без конуси те за скрапа климите тръбите им ги режат с клещите.
Преди време се произнесе доста лаишки по въпроса за една платка на Мидеа,сега го правиш за втори път...........!?!?!?!!!!Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Велев,аз дойдох в Плевен ДА ОБУЧА Жегите,мен не са ме учили....И нищо не каза за VRVто,явно и там не си в час...Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Не е трупче, а дълвена /балсова/ пластина, която покрива отвора.Сложих я и стои вече "вреченно" втора година.Машината е на това разстояние от сттената, защото в това положение е точно срещу вратата на спалнята, с нея топля и хола и спалнята.Иначе аз ги накарах да оставят монтажа така, защото имах едни по-различни планове за този ъгъл на стаята, но засега не съм ги реализирал.Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Каква платка?Първоначално публикувано от lavsho
VRV не монтирам не се намират желаещи тук.
В крайна сметка правете си както си знаете и какво ми говорите за гайките в стената, като го правите със заварка по лесно ли ще го демонтирате?
А ето малко заварки от такива обучени монтажници. Пък после клиентите питат защо се чуват шумове течаща вода и други. Снимката сама говори за това.
И тука не си прав,както обикновено....По какво разбра,че заварката ОТВЪТРЕ има проблем? Само по външния вид ли??? Сега пък ще се окаже,че си и " Окото Рентген"
Вземи си сложи очила и виж по добре. И за тази работа си има тези инструменти а не така в конус да се заварява.
Спорите за глупости!
Заварката си е доста по сигорна ако е направена с добър припой и добра ръка!
Конуса си е конус по често испуска но и той е неизбежен нито в хладилната нито в климатичната техника!
А кога и как ще ги правите всичко зависи според кое как и къде