Страница 9 от 334 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 5010
Like Tree3757Одобрявам

Вашите снимки

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2009

Re:Вашите снимки

Цитат Първоначално публикувано от deian
    А къде са машинките
    Е па там са

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Вече да. Еха, че сложна отводнителна система. Иначе браво

4. Тук е от
    Jul 2009

Постараха се...с малко клизма,ама пак стана.Близо е до това което исках.Но,има едно голямо НО,с постоянно седене до тях,и малка намеса от моя страна след като 'свършиха' работата си.Има обаче един проблем,сега не мога да си махна тръбите (перпендикулярните на стената,в които влизат щуцерите) за да си капе свободно след размразяване защото са лепени с някакво лепили за ПВЦ.Сега подлизва и се запушват дупките на ваните,прави леден мост до ПВЦ тръбичките и ии.....греда.Чак вече си мисля дали да не им сложа по една изолация 13мм. и да набия пак щуцерите както ме беше посъветвал vanko68 ,но ме притеснява да не замръзва чучура който надстърча от балкона,около 1,50 м. е на него не мога да сложа изолация

Дайкина не прави почти никакъв лед да не кажа никакъв.Едва едва някоя висулка като косъм се покаже от ваничката, докато при зикса не е така.Капе яко и обледява.Няма оправия.Заръзва му тавичката и тръгва да расте нагоре по топлообменника леда.Стоя и чакам да влезе в дефрост.Ъ-ъ. Няма братче. Влизам вътре, гледам дали ще мига по описания в ръководството начин (мисля че беше 1,5-0,5 или 3-0,5 сек. съответно Он и Оф) и пак нищо. Звъня на инженера да го питам......отговора беше: "- Няма страшно.Той така си размразява без да се усеща,за една мин..Нищо че е в лед,направен е да си бачка до -20°,споко!"
    Е да ама без светлинна индикация ?!!! Може би има нещо в това че беше доста непостоянно времето и доста влажно,през деня беше около +2° а през нощта падаше до около -2°/ -4° със мъгли ....чувал съм че тогава,когато t-та е около нулата и влажността е висока ( във Варна съм все пак) на машинките им е най-тежко,по-тежко и от -10° да речем. И пак дори и да е така,дайкина нямаше проблем.Според мен Дайкина е с по-добро управление от МХИ-то,нощо че е с две години по-стар модел! Няма да споменавам и колко пукат вътрешните тела на МХИ-тата от температурните разлики...при дайкина това го НЯМА ВЪОБЩЕ,иначе външните тела като шум са долу горе еднакви.Дайкина е с МНОГО тих компресор и малко по-шумен вентилатор ( може и шпилката пред решетката да създава някаква турболенция) и обратното,МХИ-то е с малко по-шумен компресор и по-тих вентилатор ( макар че и то е с шпилка пред скарата). Това е в заключение от мен.

5. Тук е от
    Jul 2009

До vanko68: Монтажа на бежовата кооперация е много красив !! Браво. Имам въпрос в тази връзка: Този гофриран бял канал,със правоъгълното сечение и заоблени ъгли,гофра ли е или е като стандартен канал с капак ? Благодаря

6. Member
    Тук е от
    Feb 2009

брек, защо са на шпилки външните тела? При този монтаж много трудно се обслужват/сервизират/, а при тебе като гледам не е било наложително да са на шпилки.
    Как ще се почисти касетата на уруруто за външния въздух?

7. Тук е от
    Jul 2009

добър въпрос.Ами по принцип имаха намерение да ги монтират със някакви дистанционери от полипропилен (или нещо такова)които в общи линии представляваха някакви тръби със дебелина на стената около 3мм. Аз не исках да става така,с дистанционери.Исках стойките ми за климатиците да са скрити под изолацията (7см) и да не се вижда друго освен хоризонталната част на конзолата.Монтажниците обачее не бяха сигурни че щяло да се получи като хората (в себе си общо взето) и за това със шпилки.Монтажа беше извършен поетапно,на два по-точно: първо трасетата и после същинския.Плюс това, щяха да забият много в стената от което аз се опасявах че няма да имат добро обтичане на топлообменниците.В крайна сметка мисля че се получи добре.Имах малки страхове че няма да е много здраво с тези шпилки,но момчетата ме убедиха че са безпочвени.Но наистина обслужването ще е под въпрос Има едни 5-6см. до тавана ,вярно исках да са 10-ина амаа... свърши то,не знам достатъчни ли са.В крайна сметка ще си плащам за това...а и така е редно

8.  

9. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Днес при положение че тия дни е все топло какво видях на две съседни къщи.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

10. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Днес видях ето тази мидея направо уникално изглежда.

11. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Малко след като го снимах горния климатик видях едно момче с кожено яке и дънки сигурно това е работния екип на фирмата, да се върти със стълба около него. По късно минах и видях че са го почистили предполагам с чукче и топла вода. Сега седмица по късно е дори по зле сега е отгоре до долу лед и скреж. Явно някой фирми така отремонтирват проблемните клими докато изкара зимата после вече не е гараанционнен и не ходят. Ако вносителите знаят какви фирми им подържат и ремонтират климите оторизираните ще сме доста малко.
    Днес имах монтаж точно под този климатик ето как изглежда пак.

12. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Малко видео за тези който изкат да разберат как работи компресора на климатика и хладилника. https://www.youtube.com/watch?v=wK7aY4uoN8E

13. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Ето и една скъпа уж хубава машина.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Този поне си има шапка отгоре, май е от снегонавяване и не успява да го разтопи, защото е станал дебел.

16. Тук е от
    Jul 2008

Ето как си реших проблема с капещия покрив.Едно парче поликарбонат две алуминиеви шини и вече Фуджи не го поливат

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Харесва ми как си го захванал за видиите на горния капак

18. Тук е от
    Jan 2010

Така и не разбрах как да кача снимки в поста така че ето ви линк към моите зверове и ще помоля някои колега да ги качи ако му се занимава.
    http://gan4eff.snimka.bg/other/opaa.465629.17236813

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 334 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Заледяват ли се вашите LG
    От petro във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 0
    Последно: 29-01-13, 19:11
  2. Моля за вашите мнения за PHILIPS 42 PFL4307H
    От ivchoni във форум Philips телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 18-11-12, 20:49
  3. Споделете как се справят вашите HAIERI в тоя студ
    От pif_40 във форум Климатици Haier
    Отговори: 7
    Последно: 14-02-12, 00:45
  4. Отговори: 6
    Последно: 20-07-09, 15:59
  5. Вашите творения на Графичните редактори
    От Gamemaniak1 във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 1
    Последно: 09-02-04, 02:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе