Сега, като ги гледам снимките ми стана малко криво, че не се спрях на ваща фирма (бяхте ми вариант)
Сега, като ги гледам снимките ми стана малко криво, че не се спрях на ваща фирма (бяхте ми вариант)
Браво колеги,да ти е кеф да гледаш Дайкин красиво монтиран...и тапетите са хубави но и климатика си е като картина.
Монтираха ми Mitsubishi Electric MSC-GA25VB, външното е монтирано на по-високо от вътрешното с около 0.5 метъра! с такава извивка на тръбния път!!! Какво ще кажете за монтажа Ето снимки:
Да бяха вложили малко старание....не можаха ли да го сложат на таванни стойки?! В този случа, как ще се обслужва машината?!Един ключ неможеш да вкараш до крановете...100% единия е държал, докато другия е връзвал тръбите..монтажа е зле, с две думи...
Точно така, единя държеше а другия връзваше тръбите. Дали с такава извивка на тръбите маслото ще може да се връща в компресора?
За маслото не се притеснявай, проблем няма да има...на теб харесва ли ти този монтаж?
начини има, но друг е въпроса дали могат или дали ги мързи....Първоначално публикувано от tattoo777
Нищо му няма на монтажа, добре си е. Който е бил или е монтажник знае, че има график, пишат ти по 3-4 монтажа на ден (отнася се само за тези, които имат работа) и не може да качиш всичко или да имаш винаги всичко в колата, а работиш с това, което имаш.
Времето хвърчи, трябва да се ходи на различни адреси, а навсякъде има специфики, не може да си подготвен винаги за всичко, днешната работа не може да остане за утре, защото си има график и се натрупва, а освен това разкарвания по няколко пъти на един адрес за един монтаж го прави нерентабилен.
Трудно може да се обясни на клиента или не би било добре възприето някакво си допълнително заплащане за нещо си. Всеки цепи стотинката, финансово по-богатите много повече.
Четири монтажа на ден си е чисто претпупване. Само вакумиране и чакане след това са ти 40 мин. най-малко. Къде отива пробиване ако е железобетон, изолации, бандажиране, довършителни работи. Извода е, че малките фирми монтират по-добре. Разбира се има и изключения.
При 4 монтажа на различни адреси нещата опират до скорост и организация на работа, ако искаш да свършиш в рамките на работното си време, а не до изпипване на детайли.
Аз не виня монтажниците. Шефовете са за упрек. Цяло лято помагам на един приятел с монтажите и монтаж под 3,5 часа нямаме. Стигали сме и до 5 часа за 24-ки на трудни за монтаж места. За сметка на това всичко се прави според правилата, включително и калайдисване на кабелите при клемите. Почистването след това е задължително!
За маслото нямаш проблеми но монтажа на външното тяло определено е могъл да стане много по-добре като се има впредвид че е на тераса а и елементарното пестене на бандаж направо си е чисто излагане.Оправдания от сорта "претрупани сме от работа" за момента са смешни и за мен този монтаж не говори добре за самата фирма(ако изобщо има такава) и лично аз не бих потърсил услугите на тази фирма втори път.
Е чак 5 часа монтаж за 1 климатик е много. Лично аз съм имал 2 монтажа на едно място с ужасни условия и 8 часа ни отне. А за кабелите не е нужно да се калайдисват просто има такива накрайници които се кремпват със специални клещи аз ползвам такива и се чудя как колеги успяват да усукват и заврът кабелите в лустерклемите. А монтажа наистина е левашки.Първоначално публикувано от Mega