Първоначално публикувано от
aruba_man Повечето гледат евтинията. Аз съм съгласен да дам и 300 лева за монтаж, но да ми го направят както трябва. А не да търся начини за монтаж на климатик на пода, защото 99% от фирмите не само, че нямат стойки - а не са и чували за тях. Стойките за стенен монтаж на повечето ръждясват още на първата година. Нямат и пвц и гъвкави канали за външните тръби. Абе с една дума нищо нямат. Идват, изсират се и си заминават. Ти се оправяй нататък. И това е така, защото хора, които могат да ти направят това, ще останат без работа. 99% ще ги нарекат луди, другите монтирали за 100-120 лева. Не е само с монтажа, със всичко е така. Защото българинът не цени труда на другия. Как може да искат толкова пари за монтаж, обирджии. В Япония едва ли монтажа е под 300 евро. Затова сме на този хал. Всичкия евтин боклук намира пазар при нас!
Монтажа на Хитачито ми излезе 230 лева, понеже прекарах тръбите през терасата и направих 5 метра тръбен път. Ако бяха минали през стаята, щеше да е 150 лева с 3 метра тръбен път. И 7-8 метра да беше, пак щях да постъпя по същия начин. Плюс това го ползват други, апартамента където е се дава под наем. Аз за нещо, което ще ползват други гледам да го направя като хората, пък какво остава ако е за мен!