Този пост е редактиран от ilieff; 12-01-19 в 22:49.

Ако се замислите за момент....Просто за момент...
Заварките ги прави робот-ако нещо е бил не калибриран -сигурно има хиляди, стотици хиляди с проблем.
От различни серии и години на производство . Продават най-много в света климатици и техните компресори са в още Х брой ОЕМ.
Ако не в БГ, някъде щяха да се вземат мерки. Освен ако не са пак някакви специално правени за БГ.
По-добре да се установи причината и ако е фабричен дефект, да се информира и вземат мерки .
Иначе е просто приказки в стил една жена на пазара ми каза....

Съгласен съм, но каква е причината? Производствен проблем или експлоатационен. Няма как да се случи само в България. Бълват милиони компресори и готови системи...
Аз поне не мога да намеря recall , както намирам много за други марки...
Повярвайте ми-искам и аз да знам причината. Ако втория е Ломо-моят Веритас беше със същия компресор и познавам човека, на който го продадох и помогнах да го инсталира....Ако трябва да го сваля...
Старец - млад мъж
GENERAL
Прах от години
Ние почистени. Тя продължава да работи.

На снимките се вижда, че е откъснато под заварката, и то чисто като отрязано. От топлинно разширение ли е, от нещо друго ли е... кой знае, но едва ли вината е на робота. Някакъв производствен дефект, ама какъв?
Едно време при панасониците компресорите с дефектните пружини как им сринаха реномето. Но сега новите им модели са качествени и надеждни.
Уврежданията са еднотипни.Явно е фабричен дефект, проявяващ се не веднага, а при определени условия.Причините могат да са много от ненастроен заваръчен робот до неустановена промяна в работата му - некачествен метал за тялото, некачествени тел и флюс и много други.Малко отклонение от състава на тела или флюса води до некачествен шев.А причините могат да са много, но си иска подробна проверка на сериите компресори.
 Отговор: Вашите снимки
 Отговор: Вашите снимки

Така е, но поради огромното количество, което произвеждат и се ползват от много ОЕМ... би трябвало да гърмят навсякъде и много.
Няма логика едно Cozy и Lomo… мисля имат различни компресори, затова попитах това ли е моделът на компресора?
QXA-B102zE190
Не знам кой модел е, освен това може да е определена серия. Вносителя трябва да дава отговори.
Не съм гледал модела на компресора защото лепенката е отзад на него скъсването не е на заварката пипнах в дъното и долния капак влиза на 10мм в тялото на компресора. Скъсването е станало под шева точно на сгънатото от щанцата. А това че има снимки не е както казваш една баба казала на друга. Ама да ти гръмне твоя ще видим какъв вой ще нададеш.

Преди е имал много проблеми и е загубил доста пари.
Според него за момента най- добро съотношение цена качество е при Фуджаците .
Няма да навлизам в подробности. Това си е негово мислене / опит .
Когато съм го питал за клима за мен ми е препоръчвал или Фуджи или Електрик.
За Дайкините е на същото мнение както на повечето спецове тук. От 2000 нагоре са хубави, а уруру е най- най.
Това е просто мнението на една фирма . Не е ангажиращо.
Какво излезе след малко търсене:
Взорвался кондиционер
Китайски кондиционер се взривил докато работи на отопление, с избито дъно на компресора.
В единия пост има и видео.

Не разбирам защо се държите по този начин... Няма да надавам вой, защото с викане нищо няма да се постигне.
Мога да ви покажа 20+ снимки на гръмнали външни тела от други реномирани марки. Важна е причината- и самолети падат и автомобили и влакове се чупят...по добре да се разбере защо, за да не случва отново.