Има, аз не монтирам ако вали! Влагата не е проблем ако се вакумира, достатъчно добре. Водата вече е проблем!
Има, аз не монтирам ако вали! Влагата не е проблем ако се вакумира, достатъчно добре. Водата вече е проблем!
със каква помпа вакумираш ? някой пускат газ да исуши тръбите което е чиста простотия....
... С нормална двустъпална вакуум помпа. Ако си мислиш, че лятото няма влага се лъжеш. Ако беше, така производителите щяха да искат да се вакумира само зимата.
влага има постоянно във въздуха , ама не можеш да сравняваш август със януари ...след 14 часа лятото почти няма влага..колко ти струва помпата?
Тя вакуум помпата за това е измислена, за да премахва влагата от тръбите преди да се пусне фреона. Проблема е ако попадне вода в тръбите или ако не се вакумира добре. Цените на помпите може да видиш в нет-а, най различни са според марката и дебита.
гледал съм ги...твоята ме интересува.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1320943901[/time]_________________________________________________
можеш ли да ми дадеш съвет каква да купя?
Една от нашите помпи е на фирмата Refco модел RL-4, 65 l/min. Ползваме я предимно, а и не само за вакуумиране на чилъри. Трябват около 1,5-2 часа за да се вакуумира добре един кръг на чилър работещ с 120 kg. фреон. Тежи близо 6 kg. и не е подходяща много цял ден да я разнасяш нагоре надолу. Вземи си там някоя лека за отбиване на номера.
По-долу съм показал по-малък модел подходящ за по-малки системи. За цената не съм много сигурен, ама май е към 350 лева.
Зависи за какво ти трябва? За колко големи машини. Ако е за битови виж Ротенбергер имаха промоция на малката помпа. Не е лоша с автоматичен клапан и вакумер. Ако ли не взимай от Китайските двустъпални, не са лоши.
Най-малкият модел ROTHENBERGER модел ROAIRVAC 1.5 тежи 9 килограма и прави вакуум до 25 micron (0,025 mbar).
Определено хептен не става да я разнасяш по монтажи на климатици. Днес като я качиш и свалиш три пъти повече няма да поискаш да го правиш това упражнение. То само едната вакуум помпа ли е, още една камара неща трябва да се качат и свалят.