Fujitsu AS-E25S-W ,външното тяло 31кг
Fujitsu AS-E25S-W ,външното тяло 31кг
Шум от "течаща вода" при Fujitsu се дължи на тръбен път под 3m. И си го пише в документацията за монтиране... Интересното е, че при мен (1,5m и 2,5m) го чувам само през зимата. Шумът е от фреона![]()
Тръбите на вътрешно и външно тяло на TOSHIBA RAS-2218D,TOSHIBA RAS-2217D са медни, а на Fujitsu AS-E25S-W -алуминиеви, тръбният път е сходен(1,30-1,50m).Fujitsu AS-E25S-W работи без шум от течаща вода.
Panasonic PW12DKE... само през нощта от външното тяло се чува звук подобен на вой. Това започна от скоро да го прави. Включва се, вътрешната перка е на ниски обороти и като увеличи оборотите започва да "вие" външното тяло, понякога по-силно, понякога слабо. Не знам дали е от фреон, перка или компресора, но ме буди понякога. И го прави само през нощта. През деня колкото и да го слушам не го чувам... и как да викна майстор като не се "чува" проблема през времето когато ще дойде. Някой има ли идея защо така прави?
Провери да няма някоя пречупена тръба.Защото ако има ще се чува докато не се реши проблема.
При монтажа извиха тръбите от вътрешното тяло назад,излизат зад него ,гайките за свързване останаха от външната страна на панелата.Евентоално при огъването може да са се пречупили.
Настудено като работи компресора се чува постоянен шум като течаща вода на тласъци .На режим топло като че ли не се чува,но още е много жега не мога да го пробвам както трябва.Ако и през зимата на режим топло се чува няма да мога да го изтърпя.Ако пречупената тръба е зад вътрешното тяло, няма как да я видя.Възможно шума да е от късият тръбен път 1,30 метра. Мой познат го има същият модел с 2,50 метра тръбен път,външното тяло е близо 2 метра по ниско от вътрешното никъкъв страничен шум не се чува.При мен вечер го спирам щото се не трае този постоянен шум като течаща вода.
За сега само при охлаждане се чува.Първоначално публикувано от ewgeny
Тук ще чуете шума - http://vid.data.bg/m759mbm1?ct=&ts=1221254155#vid
http://vid.data.bg/m759mbm1?ct=&ts=1221254155#vid Тръбен път 1,3-1,5 метра ,денивелацията при телата са приблизително на едно ниво.
не е точно по темата, но нашият хладилник като работи е така - това стана след смяната на компресора
Този шум не е нормален за нито една марка климатици.
Възможно е механично да се допира турбината на вентилатора до някоя пластмаса. Пробвай при различни скорости на вентилатора, следи дали шумът се променя по сила, чесотота и продължителност. Отвори предния капак, махни филтрите, заслушай се, ако може локализирай точното място.
По питата има ли побеляване от скреж или е само запотена. Пробвай да зададеш най-ниската температура от дистанционното,изчакай 10 минути, после задай най-високата, следи за промени в шума.
Тръбите зад климатика ли излизат навън или странично, ако е задно, от страната снимана на клипа или от другата. Слушайки записа е много вероятно да има силно пречупена тръба, през пречупването поради голямото срещано съпротивление фреона да преминава пулсиращо.
Не може ли да се удължи малко тръбният път?Първоначално публикувано от miroslav66
Сега ли са монтирани?
И на двата ли го прави по еднаклъв начин?
Ако са от отдавна, сега ли се появи?
не ми звучи нормално .... а във външното тяло чува ли се нещо подобно ?
При външното тяло се чува по силно.Може би фреона не се испарява там където трябва.Първоначално публикувано от Alexi