Монтираха ми нов климатик TOSHIBA RAS-2218D,нормално ли е да има постоянен шум като течаща вода при вътрешното тяло при студен режим, осеща се неприятно при слаба вентилация.Чува се и при външното тяло.Тръбен път 1,30 метра.
Монтираха ми нов климатик TOSHIBA RAS-2218D,нормално ли е да има постоянен шум като течаща вода при вътрешното тяло при студен режим, осеща се неприятно при слаба вентилация.Чува се и при външното тяло.Тръбен път 1,30 метра.
При мен се чува само когато тръгва или спира компресора. В упътването пише че е възможно да се чува и се смята за нормално. Моя е фуджицу.
И при мен е така,като стартира компресора и после постепено изчезва.Това е заради късия тръбен път.
TOSHIBA RAS-2218D постоянен шум на течашта вода.
Преди години имах един климатик вече не помня марката японски втора употреба и с 3 метра тръбен път си правеше този шум нощем е доста дразещо даже ме събъждал понякога.Така че не е от това че е къс тръбния път има климатици дето си правят така.
Климатика дето ми е в спалнята ( Fuji Electric RSA 9 LCC ) има същия шум, отдавам го на малка денивелация, около 50 см между външното и вътрешното тяло
Това в охлаждане ли се чува само?
при мен е около 1,5 - 2мПървоначално публикувано от nebelservice
При мен се чува само при охлаждане.Тръбен път 1,30 метра.
Това според мен се чува, защото фреона кипи още в тръбите, т.е. не се доизпарява в изпарителя.
TOSHIBA RAS-2218D-18,5килограма външно тяло,TOSHIBA RAS-2217D-24 килограма,може би за това фреона кипи още в тръбите, т.е. не се доизпарява.малки външни тела - шум на течашта вода.Не само заради късият тръбен път(1,30-1,50метра )Можеби не трябваше да купувам тези климатици.Излезнаха ми близо 3000лв с монтажа.
какви климатици мате вие какви са тея звуцииии странни
![]()
♠Първоначално публикувано от miroslav66
Не че нещо...ама на Оскаката-12-ка която имам външното тяло тежи (само) 50 кг.......
моя панасоник 12 ка тежи мисля към 35 кг